Boekrecensie: Nachtmerrie van Winchester McFly

Nachtmerrie van Winchester McFly

De schrijver Winchester McFly van Nachtmerrie doet je vermoeden dat je met een wellicht Britse of Amerikaanse schrijver van doen hebt. Het tegendeel is echter waar, het gaat hier om een puur Nederlands schrijverscollectief.

Dit boek Nachtmerrie van Winchester Mc Fly is ook als luisterboek en e-book te bestellen!

Het schrijverscollectief wat onder deze naam publiceert bestaat uit; Sarah Offringa, Pieter van den Bergh, Matthijs Bockting, Joost Reijmers, Thomas van der Ree en Michael Leendertse.

Het collectief schrijft scenario’s voor TV series en films als Bankier van het Verzet, Smeris en de Netflix productie Ares. En nu dus ook dit boek Nachtmerrie, naar verluid het eerste in een reeks boeken De Detta Dossiers.

De Detta Dossiers, deel 1

Het verhaal opent met de nachtmerrie van een au-pair werkzaam bij een Gronings gezin. In deze nachtmerrie word ze bezocht door een demon en een vrouw in een opvallende jurk met opdruk die haar ertoe drijven de vader van het gezin te vermoorden.
De zaak valt onder de NLR, de Nederlandse Landelijke Recherche, en komt terecht bij de jonge agente Tess de Winter.

Tess is een veelbelovende agente die op het punt staat promotie te gaan krijgen. Ze wordt gedwongen samen te werken met de omstreden David Detta en moet als een soort spion info over hem zien te verzamelen. De leiding wil namelijk af van de norse oudere rechercheur met zijn eigen typische werkwijze.

Dwang hypnose

Als er later ook nog de zaak bijkomt van het jongetje die zijn vader onder dwang van een zelfde soort hypnose doodschiet is er sprake van een patroon. De slachtoffers komen uit een groep van zakenmensen met hoge aanzien die een geneesmiddel ontwikkeld zouden hebben.

Deze gegevens maken het verhaal anders dan andere misdaadverhalen wat de trend van de serie zal gaan worden; moorden met een occult randje! En daar verliest het schrijverscollectief mij een beetje. Ik ben hier niet zo’n liefhebber van, maar dat is natuurlijk zeer persoonlijk. Wat ik wel kan zeggen is dat het verhaal goed in elkaar is gestoken met een onverwachte plot.

Onverwacht plot

Geen uitzonderlijk dik boek of lang verhaal, ik heb het in amper twee middagen uitgelezen. Als jij wel liefhebber bent van het genre zul je de schrijfstijl zeker weten te waarderen. En misschien is het eerste boek in de reeks een opmaak voor nog langere verhalen. Gezien het feit dat dit niet mijn favoriete genre is maar ik het boek wel heel vlot heb uitgelezen vind ik het wel goed geschreven.

Op de kwaliteit heb ik dus niet veel aan te merken. Ik kon me best goed inleven in het verhaal en ook in de beschrijvingen van de taferelen en gesprekken tussen de verschillende personen. Hoe gaat het duo zich samen ontwikkelen en welke mysteries moeten ze gaan oplossen? Misschien toch het tweede deel eens proberen?

3,5 sterren beoordeling

Ik geef Nachtmerries van Winchester McFly vooralsnog een 3,5 ster van de vijf beschikbare en hoop dat het tweede deel misschien wel een 4e ster kan krijgen?

Lees ook de review van het boek van Helen Fields Perfecte Prooi

BoekenBoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *