Review: Wie zonder zonde is van Bo Svernström

Review: Wie zonder zonde is van Bo Svernström

Wie zonder zonde is

‘Wie zonder zonde is’ van Bo Svenström, uitgegeven door Harper Collins publishers.

Zowel in boekvorm als in e-book en luisterboek te bestellen!

Weer zo’n ijzersterke Scandinavische politiethriller waarin de politieman Carl Edson voor de opgave staat de moord op een elfjarig meisje op te lossen.

De schrijver laat ons parallel aan het onderzoek kennis maken met de 38 jarige Robert Lindström, een man die worstelt met het leven, nadat hij op 11 jarige leeftijd is schuldig bevonden aan de moord op zijn speelkameraad.

Zowel deze zaak als die van het gedode meisje vinden plaats in dezelfde wijk in Stockholm.

We maken kennis met Robert kort voor het moment dat hij benaderd wordt door de journaliste Lexa, die een boek wil schrijven over zijn leven. Na eerst erg afwijzend te staan tegenover Lexa’s verzoek gaat hij uiteindelijk toch akkoord.

Ondertussen verloopt het onderzoek naar de moordenaar van het meisje zeer moeizaam. Getuigen zijn er nauwelijks en ook een echt motief ontbreekt. Als dan ook enige tijd later in dezelfde buurt de lichamen worden gevonden van twee 15 jarige pubers wordt de zaak niet gemakkelijker.

De politie duikt na verloop van tijd verder terug in het verleden op zoek naar delinquenten
met overeenkomsten met dit geval en treffen de naam van Robert aan.

De auteur weet ons op voortreffelijke wijze mee te nemen in het heden en verleden van Robert.

Gaandeweg het verhaal beleeft hij het verschrikkelijke verleden opnieuw geholpen door de journaliste. Echter wordt pas op de laatste pagina’s duidelijk hoe de vork in de spreekwoordelijke steel steekt…..

Een absolute aanrader, deze politiethriller met psychologische kanten. Wat mij betreft doet hij mee voor bestseller van 2020!

Lees ook de review van;  In hechtenis van Nicci French!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *