Wat kost een complete motor uitrusting?

motoruitrusting kopen

Met enige regelmaat krijg ik de vraag voorgelegd wat een complete motor uitrusting nou zo ongeveer kost. Omdat ik al zeer lang motor rijd denken de mensen dan dat ik daar wel een klinkklaar antwoord op kan geven.

Echter is de vraag wat een complete motor uitrusting kost niet zo een, twee, drie eenduidig te beantwoorden is, ben ik achter gekomen.

Het is net zo’n vraag als wat kost een nieuwe motor? of wat kost een nieuwe helm? Het antwoord op dergelijke vragen is eigenlijk zo afhankelijk van allerhande factoren dat je er geen eenvoudig duidelijk antwoord op kunt geven.

Immers kun je al een leuke eenvoudige nieuwe motorfiets kopen voor zeg eens, 5000:- euro maar er zijn ook motorfietsen van wel 40.000:- euro.

Hier in het kort een antwoord op de vraag wat kost een motor uitrusting.

Ik heb hier het antwoord gegeven op basis van de vier prijs niveau’s die ik in mijn onderzoek heb gehanteerd.
In deze motor uitrusting zit een helm, handschoenen, jas, broek en schoenen.

Hoogste prijs: € 2178,-
Gemiddelde prijs: € 1054,-
Runner-up prijs: € 693,-
Laagste prijs: € 402,-

(dit is een gemiddelde prijs van alle niveau’s op basis van een textiele broek en jas)

Lees zeker mijn artikel hierover (>6000 woorden) om alles te weten te komen over een goede motor uitrusting!

Als je op een motor gaat rijden dan ben je verplicht om een motorhelm te dragen.

Het is raadzaam om jezelf goed te beschermen met speciale motorkleding. Als je ten val komt dan ben je met speciale motorkleding goed beschermt tegen (groter) letsel.

Ook voor de mooie zomerdag is er motorkleding te krijgen die je de juiste bescherming geeft.
Kijk de video hoe je eruitziet als je geen motor kleding draagt!

 1. Een goede motorhelm belangrijk en verplicht
 2. Een motorpak, dit kan een losse jas en broek zijn of een pak uit één stuk
 3. Motorhandschoenen voor bescherming tijdens het rijden
  • denk hierbij aan opspattende steentjes/zand
  • bescherming tegen regen en hagel
  • bescherming tijdens een val
  • tijdens het motorrijden is de wind langs je handen kouder
 4. Motorschoenen of laarzen

Zowel de motor kleding, handschoenen en schoenen/laarzen zijn niet verplicht maar het maakt een groot verschil in letsel bij en eventuele val en is dus zeker aan te raden!

Inhoudsopgave

"Bedenk dat motor rijden niet persé gevaarlijk is …Crashen wel!"

Welke motoruitrusting kopen

Een eenvoudige jet-helm die je koopt bij bijvoorbeeld een prijsstunter zal misschien 100 euro kosten terwijl een systeemhelm van Duitse makelij misschien wel 800 euro kost. Een motorhelm dames of een stille motorhelm. Het is dan in dergelijke gevallen ook een beetje appels met peren vergelijken, ze smaken allebei lekker maar van een peer kun je geen appelmoes maken!?

Ik bedoel maar te zeggen dat het doel waarvoor je e.e.a. aanschaft maar ook je budget, erg bepalend is voor de uiteindelijke kosten. Een goed voorbeeld hiervan is ook het aanschaffen van motorhandschoenen. Als ik slechts in de mooie warme zomermaanden ga motorrijden waarbij ik ook nog eens regen vermijd dan heb ik andere handschoenen nodig dan wanneer ik ook in de winter met vrieskou op mijn stalen ros stap.

En dat geldt eigenlijk voor de complete motoruitrusting, hoe intensief rijd je motor, in welke seizoenen stap je op de fiets en wat is het budget wat je tot je beschikking hebt. Allemaal factoren die bepalend zijn voor wat een motoruitrusting kost!

Starters pakket voor je motoruitrusting

Als je pas begint met motorrijden wil je misschien niet direct een vermogen uitgeven aan je motor-uitrusting. Stel je eens voor dat motorrijden je niet bevalt, zit je met al die spullen en een hoop geld wat je hebt uitgegeven. In dat geval zou je ervoor kunnen gaan om voor jezelf een soort startpakket samen te stellen.

Ik denk namelijk dat je voor een 600 a 700 euro al een pak, helm, handschoenen en laarzen kunt kopen die al wel veilig zijn. De kans is wel aanwezig dat het comfort wat minder is maar daar kun je dan later gefaseerd op investeren als je zeker weet dat je wilt blijven motorrijden.

Het is niet per se zo dat de duurste motoruitrusting ook de beste is maar als je wat meer geld uitgeeft krijg je wel vaak beter comfort, meer mogelijkheden en betere kwaliteit. Tenslotte geld ook hier weer dat ‘alle waar naar zijn geld is’!

In deze blog ga ik toch proberen om een wat uitgebreider antwoord te geven op de vraag wat kost een motoruitrusting? Hierbij ga ik rekening houden met eerder genoemde gegevens en zal ik je dus een impressie gaan geven van de verschillende mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Ik ga op onderzoek uit bij een aantal bekende gerenommeerde leveranciers van motoruitrusting en hoop je zo een beetje op weg te helpen bij het kopen van een motoruitrusting voor het motor seizoen 2021!

Waaruit bestaat een motoruitrusting?

Om verder te kunnen gaan over het onderwerp wat een motoruitrusting kost moeten we ons eerst afvragen waaruit een motoruitrusting eigenlijk bestaat. Ook dat is weer niet met 1 antwoord te beschrijven, want dit is afhankelijk van hoe en wat motorrijden voor jou inhoud. Maar grosso modo kun je natuurlijk wel stellen dat alle motorrijders het volgende zeker nodig hebben!

 • Helm
 • Handschoenen
 • Motorjas
 • Motorbroek
 • Motorschoen/laarzen

Veiligheid voorop bezuinig niet op je motor uitrusting!

Voordat je je gaat verdiepen in de aanschaf van een motoruitrusting moet je je realiseren dat je op een motorfiets zeer kwetsbaar bent. Je voertuig beschikt tenslotte maar over 2 wielen wat je een stuk minder stabiel maakt dan een auto bijvoorbeeld. Ook ben je vergeleken met de andere weggebruikers maar een heel kleine verkeersdeelnemer en dus minder goed zichtbaar.

Dat maakt dat bij de keuze voor je motor-uitrusting je eigenlijk altijd als eerste met veiligheid rekening zou moeten houden. Pas daarna kun je andere criteria zoals styling, toepasbaarheid en budget een rol laten spelen. Zeker wat betreft de motorhelm is veiligheid absoluut het allerbelangrijkste en eerste criterium wat je in ogenschouw moet nemen.

Het mag duidelijk zijn dat je hoofd 1 van de meest kwetsbare en belangrijkste lichaamsdelen is en daar dien je dan ook de beste bescherming voor te hebben. Een gebroken arm, been of pols is redelijk goed te herstellen maar beschadiging aan je hoofd, en belangrijker nog je hersenen, is niet zo eenvoudig te behandelen. En omdat je op de motor een van de kwetsbaarste verkeersdeelnemers bent is een valpartij zo gemaakt.

Maar ook als het gaat om de rest van je motoruitrusting zoals de jas, broek en handschoenen, kunnen deze een grote bescherming bieden bij een eventueel ongeval. Het staat buiten discussie dat een leren broek je beter beschermt dan een gewone spijkerbroek.

Maak je met een spijkerbroek een schuiver dan kun je er donder op zeggen dat je benen flink geschaafd en gehavend uit de strijd komen. De leren motorbroek of een eventuele motor kevlar-jeans zal deze schade enorm beperken en datzelfde is het geval met je jas en handschoenen.

Wat kost een complete motor uitrusting?
Wat kost een complete motor uitrusting?

Standaard onderdelen motoruitrusting

Zo heb ik al schrijvende weg al een aantal standaard onderdelen van de motoruitrusting voorbij laten komen. Voor mij allemaal logische zaken maar je zult de motorrijders de kost moeten geven die hier anders over denken.

Kijk maar eens op een mooie zomerdag om je heen als je onderweg bent, je staat verbaasd hoe sommige motorrijders zich kleden! Hoe vaak ik niet mannen of vrouwen gewoon in spijkerbroek en wapperend t-shirt op de motor zie stappen. Gymschoentjes aan en lekker genieten van de vrijheid die het motorrijden je geeft(?!!).

Je wilt niet weten hoe gehavend zo’n mooi-weer rijder aangetroffen wordt door hulpverleners nadat er een ongeluk is gebeurd. En dat had simpelweg voorkomen worden door even wat tijd te besteden aan het aantrekken van de juiste kleding. Meestal zijn het in dit soort gevallen de rijders die ‘even snel’ een kort ritje maken, een boodschapje of even naar familie.

Maar ook, en misschien wel juist, op dat soort ritjes gaat het heel vaak mis. Wil overigens niet zeggen dat je zulke avonturiers niet ook op de snelweg tegenkomt hoor. Kijk maar eens op de snelwegen richting zee en strand op een mooie zonnige warme dag!

“Nooit heeft iemand iets te langzaam geraakt!”

Van motorhelm tot motorlaars

In dit artikel ga ik dus proberen duidelijkheid te verschaffen op de vraag ‘wat kost een motoruitrusting?’ Ik zal de verschillende onderdelen gaan behandelen waarbij ik de volgorde aanhoud van Kop tot Teen. Dat betekent dat we gaan beginnen bij de helmen en aanverwante artikelen en zo via de halsdoek, jas, broek naar beneden werken tot we eindigen bij het schoeisel.

De afzonderlijke onderdelen worden onder het vergrootglas gelegd gekeken naar;

Beste kwaliteit en hoogste prijs

Beste kwaliteit en gemiddelde prijs

Beste kwaliteit en runner-up prijs

Beste kwaliteit laagste prijs

En daar waar mogelijk zullen we ook alternatieve producten voorbij laten komen. Heel veel plezier ermee en ik hoop dat je veiligheid altijd als belangrijkste voorwaarde hanteert bij het aanschaffen van jouw motoruitrusting.

Motorhelmen

schuberth-motorhelm-kopen

Allereerst is het belangrijk bij het aanschaffen van een helm dat deze een zogenoemd ECE-keurmerk heeft. Koop je vandaag een nieuw model helm in de handel dan dient deze code voluit te zijn ECE 22-05, de 05 geeft aan volgens welke richtlijnen er is getest. Op dit moment is de 05 volgorde de meest actuele.

Dat wil niet zeggen dat een helm met de 04 code niet voldoet aan de eisen, het wil enkel zeggen dat je met een overjarig model van doen hebt.

Op de kinband van een helm vind je een cirkel met daarin een E met daarachter een nummer. Het nummer staat in dit geval voor het land waarin de helm gekeurd is, voor Nederland is dat een 4. Dat wil overigens niet zeggen dat je deze helm in een ander land niet mag dragen, het betreft alleen de locatie waar de helm gekeurd is.

Naast deze Europese keuringswerkzaamheden bestaat er ook nog de zogenaamde DOT keuring welk in de VS wordt toegepast. In het algemeen kun je zeggen dat een ECE helm ook voldoet aan de DOT normen maar andersom is dat niet altijd het geval, de ECE norm is wat strikter dan de DOT. Ook is er nog de SNELL veiligheidsstandaard.

Deze keuring staat erom bekend zeer hoge eisen te stellen aan de helmen maar is echter niet een verplichte keuring. En er bestaat ook nog een Britse keuring, de SHARP, die met een sterrenclassificatie werkt van 1 tot 5 waarbij 5 de hoogste mate van veiligheid biedt.

Belangrijk is dat je je bij de aanschaf van een nieuwe motorhelm goed laat informeren door de leverancier. Dat hoeft niet per se in de winkel te zijn, ook veel online leveranciers van motorhelmen kunnen je de juiste informatie geven.

“Laat voorop staan dat het bij de aanschaf van een helm belangrijk is dat je het best met je ‘hoofd’
je keuze maakt en je minder laat leiden door je portemonnee!”

Beste kwaliteit Hoogste prijs Verkrijgbaar bij
Airoh Aviator ACE€ 413,90Chromeburner Motorgear
Shoei GT-Air II € 499,-Chromeburner Motorgear
Schubert C4 Pro€ 479,95Chromeburner Motorgear
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
BEON B702€ 139,90Bol.com
Caberg Jet Freeride€ 185,90Bol.com
Scorpion EXO 920 EVO Solid€ 143,90Bol.com
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Vito Bruzano Jethelm€ 98,95Bol.com
LS2 OF599 Spitfire Single€ 98,89Bol.com
MT Thunder III SV€ 93,39Bol.com
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Vinz Sole Jethelm€ 54,95Bol.com
LS2 FF350 Cartoorn€ 42,90Bol.com
Nox N219€ 49,95Bol.com

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Motorzonnebrillen

Je wilt natuurlijk niet met het nemen van een lekkere bocht verrast worden door een onverwacht laagstaand zonnetje?! Menig motorongeluk is te wijten aan slecht zicht vanwege plots opdoemende zonnestralen.

Zorg er daarom voor dat je zowel in de zomer als in de andere minder zonrijke jaargetijden altijd een zonnebril draagt. Je hebt ze in ontelbaar veel modellen, kleuren en verschillende prijsklassen. Hieronder een greep uit het aanbod.

Bertoni-antifog-zwarte-motor-zonnebril
Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Oakley Silver VR46€ 152,95Motoport
Oakley Holbrook VR46€ 242,95Motoport
RayBan Blaze the General€ 159,-Pearl
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
RayBan ORB 3457€ 99,-Pearl
Solaris 10 HH€ 59,-Pearl
Lacaille Brown/Grey€ 49,95Motoport
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Merak Black€ 39,95Motoport
Helly Black Tribal Black€ 39,95Motoport
Polaroid P8301 KIH€ 39,-Pearl
Beste kwaliteiLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Sirus Black€ 17,95Motoport
Marans Smoke€ 12,95Motoport
Solaris GM03 BR€ 19,60Pearl

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Helmmutsen en kollen

Om ook tijdens het rijden je hals lekker warm te beschermen of te vrijwaren van vliegjes/steentjes is het dragen van een helmmuts of kol aan te bevelen. De helmmutsen zorgen er ook nog eens voor dat je helm minder snel vuil wordt vanbinnen.

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Persues€ 49,99Mkcmoto
Daniele Total WS Evo€ 42,95Mkcmoto
Alpinestars Winter Black€ 48,90Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Micro Zwart€ 32,99Chromeburner motorgear
Richa Balaclava Light€ 29,95Mkcmoto
Rev’It! Tracker zwart€ 33,-Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Spido Basic€ 19,95Chromeburner motorgear
Rev’It! Groove€ 17,95Mkcmoto
Grand Canyon€ 19,95Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Grove Black€ 14,99Chromeburner motorgear
Held Husky Kol€ 12,95Mkcmoto
MKC Kol (eigen merk)€ 12,95Mkcmoto

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Communicatie voor in de helm

Er bestaan tegenwoordig helmen met fabrieks-af ingebouwde communicatiemiddelen zoals Bluetooth en radiogestuurde systemen.

Samen met de mogelijkheid om onderweg je navigatiesysteem en je muziek te kunnen bedienen ideaal voor de moderne motorrijder. Ook kun je met het gebruik van externe systemen goed uit de voeten.

Van die laatste categorie hier een paar voorbeelden.

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Cardo Packtalk Bold JBL Duo€ 469,-Chromeburner motorgear
Sena 50R 5.0 Dual€ 24,17Chromeburner motorgear
Midland BTX2 Pro S Twinpack€ 345,99Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Cardo FreeCom 2+Duo€ 258,-Chromeburner motorgear
Nolan N-Com B601 R Twinpack€ 293,90Chromeburner motorgear
Sena SMH5 Dual€ 249,95Mkcmoto
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Sena SMH5€ 129,95Mkcmoto
Sharktooth Prime€ 119,95Mkcmoto
Cardo FreeCom 2+€ 137,59Chromeburner motorgear

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Beste laagste prijs: Voor deze categorie producten bleek het niet mogelijk een Beste-Laagste Prijs te vinden

wat kost een motoruitrusting

Helmvizieren

Vanzelfsprekend dient de motorhelm je in eerste instantie goede bescherming te bieden bij een eventuele valpartij en daaruit voortvloeiend contact met het wegdek. Maar laten we hopen dat je de helm hier nooit voor gaat nodig hebben!

Tijdens het rijden dient de helm ook voor het nodige rij-comfort te zorgen en bijvoorbeeld vervelende geluiden weg te nemen. Wat ook niet geheel onbelangrijk is is dat je een goed zicht hebt op de rijbaan en de andere weggebruikers om je heen. En daar komt een goed vizier bij om de hoek kijken, een vizier wat je onder alle omstandigheden goed zicht biedt.

Of het nu een heldere dag is met een hoog aan de lucht staande zon of een regenachtige novemberdag. In de handel kun je vizieren vinden specifiek voor een bepaald merk en model helm maar ook zogenaamde universele vizieren.

Beste kwaliteit Hoogste prijsVerkrijgbaar bij
AGV 3 Race Rainbow AS€ 129,95Chromeburner motorgear
Shoei CWR-F X-III Spirit€ 109,-Chromeburner motorgear
Schubert C4 Dark Smoke€ 89,95Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Nolan NFS 06 Mt Zilver€ 70,99Chromeburner motorgear
Sharp Race R-Pro€ 79,90Chromeburner motorgear
Roof R0200 Iridium Blauw€ 65,55Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Scorpion EXO 390€ 44,95Mkcmoto
HJC RPHA-11€ 44,95Mkcmoto
Shoei CJ-3 Dark Smoke€ 39,-Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Scorpion EXO 220€ 24,06Bol.com
Shoei Pinlock CNS-1€ 29,95Mkcmoto
Caberg Pinlock Uptown DKS 176€ 27,95Chromeburner motorgear

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Motorhandschoenen

Je handen zijn bij het motorrijden zeer belangrijk, je bedient er de koppeling en het gashandvat mee en ook talloze ander functies zoals richting aangeven, je verlichting en claxon worden door je handen aangestuurd. En ja, inderdaad sturen doe je ook voor een gedeelte met je handen tijdens het motorrijden.

Het is dan ook voor je handen van groot belang dat ze goed beschermd worden tijdens al je ritten en alle weersomstandigheden aan kunnen. Ook bij een eventuele valpartij of ongeval wil je natuurlijk dat je handen zo ongeschonden mogelijk uit de strijd komen. 

En dus zijn goede handschoenen een bijzonder belangrijk onderdeel van de complete motoruitrusting. In het volgende gedeelte zal ik nader ingaan op de motorhandschoen ingedeeld in de verschillende seizoenen en eventuele styling buiten beschouwing laten.

Natuurlijk weer ingedeeld in de 4 verschillende prijs-categorien zullen we zomer-, winter- en lente/herfst handschoenen voor je gaan opsommen. Ook wordt er aandacht besteed aan de elektrisch verwarmde motorhandschoenen.

Motorhandschoen maattabel

Zomer motorhandschoenen

Deze specifiek voor de warmste periode van het jaar bestemde handschoenen worden ook wel doorwaaihandschoenen genoemd vanwege het feit dat ze vaak ventileren om zo het nodige rij-comfort te kunnen bieden. Bij de zomer motorhandschoenen is vooral de veiligheid van groot belang, bescherming bij een valpartij en bescherming tegen steenslag en insecten.

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Klim Badlands Aero Pro Sport€ 170,-Chromeburner motorgear
Held Sambia 2-in-1 Gore-Tex€ 179,-Chromeburner motorgear
Alpinestars GP Pro R3€ 191,60Motorkleding outlet
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Cayenne Pro€ 149,90Chromeburner motorgear
Dainese Corbin Unisex D-Dry€ 113,90Chromeburner motorgear
Klim Marrakesh€ 115,-Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Held Desert II€ 89,90Chromeburner motorgear
Dainese X Moto Unisex€ 90,20Chromeburner motorgear
Rev’It! 3 H20 Drifter€ 79,95Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Alpinestars Stella S Max€ 51,96Motorkleding outlet
GC Bikewear Ace€ 31,20Motorkleding outlet
Grand Canyon Legendary€ 39,20Motorkleding outlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Lente/Herfst Motorhandschoenen

Je kunt je voorstellen dat er aan zomer motorhandschoenen of de doorwaaihandschoen ander eisen gesteld worden dan aan de handschoenen die je in de herfst en lente nodig hebt. Deze twee jaargetijden hebben als kenmerk dat het zeker nog wel eens wat kouder kan zijn, zeker in de avond of gedurende de vroege ochtenden.

Ook zul je in ons land in de herfst en het voorjaar wat meer last kunnen hebben van neerslag wat om een andere handschoen vraagt. Maar omdat je ook erg mild weer kunt treffen in genoemde jaargetijden is de echte winterbescherming nog zeker niet of niet meer van toepassing. De handschoenen voor voor- en najaar worden ook wel eens ‘mid-season’ handschoenen genoemd. 

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Klim Badlands Gore-Tex Long€ 290,-Chromeburner motorgear
Macna Foton RTX€ 174,95Chromeburner motorgear
Dainese X-Travel Gore-Tex€ 189,95Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Sirius 2 H20€ 119,20Mkcmoto
Richa Hurricane GTX€ 129,95Mkcmoto
Held Satu 2 GTX€ 119,95Mkcmoto
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Alpinestars Rover St Drystars€ 75,96Motorkleding outlet
Segura Cassidy€ 63,92Motorkleding outlet
Furygan Tiger Black motorgloves€ 59,95Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
TRV Bear Wp€ 49,95Motorkleding outlet
Bering Nestor€ 39,92Motorkleding outlet
Alpinestars Neo Gloves€ 34,95Motorkleding outlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Winter motorhandschoenen

De periode van het jaar dat onze handen de hoogste eisen stellen aan de handschoen op het gebied van de weersbestendigheid is zonder discussie de winterperiode. De temperaturen vragen om goede warme handschoenen om de verschillende functies aan het stuur te kunnen uitvoeren.

Met van de kou verkrampte handen is het immers lastige om de verschillende knoppen te kunnen bieden en je motor goed te kunnen sturen. Ook wordt de winter in ons land gekenmerkt door veel en vaak neerslag in de vorm van regen, sneeuw en hagel een goede waterdichte winterhandschoen is dan ook onontbeerlijk.    

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Macna Electron RTX DL€ 269,90Chromeburner motorgear
Five HG2 WP€ 224,90Chromeburner motorgear
Held Twin Gore-Tex€ 199,95Motorkleding outlet
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Held Wave Gore-Tex€ 139,95Motorkleding outlet
Gerbing GT€ 159,95Mkcmoto
Rev’It! Fusion 2 GTX€ 149,95Mkcmoto
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Chevak GTX€ 99,95Mkcmoto
Alpinestars Andes V3 Black Forest€ 99,95Chromeburner motorgear
Dainese Tempest Unisex D-Dry€ 90,20Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Seca Polar Thermo€ 34,95Motorkleding outlet
Macna Tigo Evo RTX  € 39,96Motorkleding outlet
Grand Canyon Freeze€ 47,20Motorkleding outlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Elektrisch verwarmde motorhandschoenen

De laatste jaren is er veel ontwikkeld op het gebied van de mogelijkheden van elektrisch voeden via usb. Dit wordt ook steeds meer toegepast in de motorindustrie en de moderne motoren hebben dan ook vaak 1 of meer usb poorten op het ‘dashboard’.

Dit bied je de mogelijkheid om gebruik te maken van elektrisch verwarmde motorhandschoenen. Er bestaan ook elektrisch verwarmde handschoenen die op een batterij fungeren die je in je kleding kunt meedragen.

De verwarmde handschoenen beschikken over dunne elektrische draden, micro-wiring technology, die door de gehele handschoen zodanig verwerkt zijn dat je ze niet opmerkt of voelt. De verwarmde handschoen zorgt voor een goede doorbloeding van je handen en aldus een heerlijk draagcomfort.

Het bedienen van de diverse functies met je handen blijft hiermee gegarandeerd, ondanks de koude!Het voordeel van verwarmde handschoenen ten opzichte van handvatverwarming is dat je gehele hand warm word gehouden en niet alleen de binnenkant. Veel van de elektrisch verwarmde handschoenen zijn uitgevoerd met het eerder genoemde Gore-Tex waardoor je handen ook nog eens droog blijven.

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Racer Connect 2 Heated€ 229,95 Mkcmoto
Macna Electron RTX DI€ 239,96Motorkleding outlet
30 Seven€ 211,20Bol.com
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Gerbing XR€ 199,95Mkcmoto
Gerbing GT€ 159,-Bol.com
Five HG 3 Heated€ 159,96Motorkleding outlet
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Klan-e Excess Pro€ 143,95Motorkleding outlet
Macna Unite RTX€ 119,95Tenkateshop
Klan-e Infinity€ 125,96Tenkateshop
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Klan-e Light Urban€ 89,96Tenkateshop
Gerbing Outdoor Sport€ 89,95Tenkateshop
Gerbing G€ 104,95Motorlook

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Motorkleding

Bij de aanschaf van motorkleding zoals jas, broek of motorpak sta je allereerst voor de keuze tussen lederen motorkleding of motorkleding van textiel gemaakt. Welke keus de beste is is ook weer afhankelijk van verschillende factoren zoals persoonlijke voorkeur, budget en de eisen die je aan de kleding stelt. 

Als het om veiligheid gaat zou ik geneigd zijn te zeggen dat een lederen motorpak je altijd de beste bescherming bied. Leer is een bijzonder sterk materiaal met een lage slijtgraad. Daarbij komt dat lederen motorkleding na verloop van enige tijd lekker goed aansluit aan je lichaam en dus bij een eventueel ongeluk minder snel zal kunnen bewegen en kapot kan gaan. Het is niet voor niets dat motorcoureurs op het circuit altijd lederen motorkleding dragen!

Dit zijn de gevolgen van het niet dragen van beschermende motorkleding!

Comfort

Praat je over comfort dan kun je stellen dat textiel veel soepeler is als leer wat je tijdens het dragen ook meer bewegingsvrijheid geeft. Daarbij komt dat textiel ook beter ademt waardoor je het in de zomer minder snel warm zult hebben. Verder is textiele motorkleding ook beter bestemd tegen een regenbui dan een lederen motorpak.

Onderhoud motorkleding

Leer vergt onderhoud om een lang draagplezier te kunnen garanderen, en dat is meestal handwerk! Net zoals het poetsen van je schoenen zul je met onderhoudsmiddelen aan de slag moeten gaan om je leren motorjas mooi en in goede conditie te houden. Voor textiele motorkleding geld dat een beurt in de wasmachine meestal volstaat.

Last but not least, prijs!

Je kunt wel stellen dat textiele motorkleding over het algemeen wat lager in aanschaf ligt dan leren motorkleding. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen zoals de textiele motorkleding van het merk Rukka, en er zijn low-budget leren motorpakken van bijvoorbeeld Manca. Je komt deze merken in de prijsvergelijkingen later ook nog tegen.

Belangrijkste vraag die je je moet stellen is welke eisen je aan de kleding stelt op gebied van veiligheid, comfort en gebruik. In de meeste gevallen geld wel dat je in de laagste prijsklasse niet altijd de beste kwaliteit koopt.

Motorjassen

Zowel op het gebied van de veiligheid alsmede comfort speelt de motorjas een zeer belangrijke rol. Heb je een waterdichte, winddichte en warme jas nodig of volstaat een veilige motorjas voor de zomer? Bij een ongeval of valpartij is je romp vaak het deel van je lichaam wat als eerste contact maakt met het wegdek, belangrijk dus dat je jas je hier bescherming tegen bied. Veel motorjassen worden voorzien van al dan niet verwijderbare elleboogbescherming en schouder en rug bescherming. 

Leren motorjas

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Dainese Racing 3D-Air€ 1199,95Mkcmoto
PureBoxer€ 1220,-Bmw-Motorrad
Rukka Aramos Black Jacket  € 899,-Voordeel helmen
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Dainese Fighter Perf.€ 589,95Mkcmoto
Rev’It! Quantum Zwart€ 539,99Chromeburner motorgear
Alpinestars Tech-Air Charlie€ 599,95Mkcmoto
Beste kwaliteitRunners-up prijsVerkrijgbaar bij
Held Heyden€ 399,95Mkcmoto
Spidi  EvolutieRider 2€ 379,90Chromeburner motorgear
Furygan Nitros€ 359,90Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Macna Imbuz Orange€ 169,95Bol.com
Urban 5884 Oldschool Biker jack€ 189,-Bol.com
Buell Leather Jacket  € 99,95Bol.com

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Lees ook mijn review over Chromeburner Motorgear om hun service te ervaren!

Textiele motorjassen

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Poseidon 2 GTX€ 799,95Mkcmoto
Richa Atlantic GTX€ 799,95Mkcmoto
Rocker Black Jack€ 899,-Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Segura Remo Black€ 386,90Chromeburner motorgear
Rev’It! Shift H2O€ 319,99Chromeburner motorgear
Alpinestars Vila V2 Vegan€ 329,95Mkcmoto
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Bering Insight Zwart  € 206,90Chromeburner motorgear
Alpinestars Hyper Drystart Camo€ 174,90Chromeburner motorgear
Rev’It! Quantum 2WB€ 199,90Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
IXS Sport Rs-400-st  € 89,-Motorkledingoutlet
Bering Akkor Evo€ 149,-Motorkledingoutlet
Macna Epitude  € 99,-Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Gore-Tex motorjas

Wat kost een complete motor uitrusting?

Wat is Gore-Tex? Je ziet het vaak staan bij motorkleding, de term Gore-Tex, soms wel afgekort naar GTX. Maar wat is Gore-Tex nou eigenlijk?

Gore-Tex is een stof die bij toeval ontwikkeld is en tegenwoordig heel veel gebruikt wordt in de productie van kleding en schoeisel. Het is eigenlijk een heel dunne laag stof, ofwel een membraan genoemd, die waterdicht is maar wel ademend.

Deze stof zorgt er dus voor dat je droog blijft tijdens je motorrit en ook heeft het als voordeel dat je kleding veelal geen water opneemt en derhalve zeer snel droogt.
De naam Gore-Tex is gepatenteerd en mag derhalve ook niet vrij gebruikt worden door producenten van kleding! 

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Held Atacama GTX€ 1099,95Mkcmoto
Dainese Gran Turismo GTX€ 999,95Mkcmoto
Rev’It! Dominator GTX€ 1149,99Mkcmoto
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Stadler 92566 H Airdraft Pro€ 759,20Motorkleding outlet
Rev’It! Defender Pro GTX€ 729,90Mkcmoto
Dainese Sportmaster GTX€ 729,95Mkcmoto
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Alpinestars Ketchum GTX€ 499,95Mkcmoto
Held Caprino Gore-Tex€ 399,96Mkcmoto
Bering Archibald€ 319,92Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Held Imola Gore-Tex€ 249,95Motorkledingoutlet
Rev’It! Tribeca Gore-Tex€ 150,-Motorkledingoutlet
Bering Stomp Gore-Tex€ 240,-Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Motorbroeken

Wat voor de motorjassen geld, geld ook voor de motorbroeken, bescherming tegen weer en wind en bescherming bij een eventueel ongeval zijn de primaire functies.

Zowel broeken uitgevoerd in textiel alsmede van leer kunnen je deze bescherming bieden.

De keuze tussen leer of textiel word vaak gemaakt op basis van persoonlijke smaak.

Voor de echte ‘Die Hards’ die ook in de winter doorrijden is textiel wellicht beter geschikt omdat deze kleding vaak wel wat warmer is.

Wat kost een complete motor uitrusting?

Leren motorbroek

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Held Takuya€ 649,95Mkcmoto
Dainese Alpha€ 499,95Mkcmoto
Rev’It! Vertex GT€ 399,99Motorkledingoutlet
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Held Matata II Black€ 329,95Bol.com
Furygan Sherman€ 282,90Bol.com
Macna Lectriq Man€ 295,96Motorkledingoutlet
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Bering Type-R€ 239,92Motorkledingoutlet
Grand Canyon Bullet€ 169,95Mkcmoto
Held Chace€ 169,95Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Furygan Chopper€ 99,-Mkcmoto
Held Sico 2€ 85,-Mkcmoto
O’Neal Element Pants€ 107,96Bol.com

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Textiel motorbroeken

Beste kwaliteitHoogste prijs Verkrijgbaar bij
Rev’It! Element H2O€ 369,99Mkcmoto
Held Matata II  € 329,95Mkcmoto
Dainese Tonale D-Dry€ 349,95Mkcmoto
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Richa Impact  € 259,95Mkcmoto
Dainese New Drake Air€ 219,95Mkcmoto
Helstons Tokyo Kevlar Kaki  € 218,45Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Spidi J-Tracker Black  € 151,90Chromeburner motorgear
Grand Canyon Challenger€ 149,95Mkcmoto
Macna Forge€ 151,96Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Macna Buran€ 99,90Chromeburner motorgear
Germas Traveller€ 99,-Motorkledingoutlet
Bering Bartone€ 99,-Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Het verschil!

Kevlar motorbroek

Wat is Kevlar? Ook deze vraag word vaak gesteld als het om motorkleding gaat, evenals de vraag wat is Gore-Tex? Kevlar is eigenlijk een vezel die verwerkt word in verschillende kledingstukken. Je creëert hierdoor een zeer slijtvaste stof die veelal verwerkt word in bijvoorbeeld beschermende kleding voor overheidsdiensten zoals de brandweer.

De stof heeft een zeer hoge weerstand en slijtvastheid wat hem ook uitstekend geschikt maakt om in motorkleding te verwerken. Het voordeel is dat je qua uiterlijk een gewone spijkerbroek draagt maar dan wel 1 die over beschermende eigenschappen beschikt. Zo zit je comfortabel en relaxed op je motor en ben je ook representatief op het terras! Niet alle onderstaande broeken beschikken over Kevlar, sommige merken gebruiken andere sterke vezels voor bescherming!

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
John Doe Ironhead Motorjeans€ 259,95Mkcmoto
Held Road Duke Bikerjeans€ 349,95Mkcmoto
Dainese Chinos Armalith€ 249,95Mkcmoto
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Alpinestars Copper Out€ 189,95Mkcmoto
Macna Individi Motor Jeans€ 159,96Motorkledingoutlet
MottoWear Gallante€ 159,96Motorkledingoutlet
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Macna Stone Motor Jeans€ 125,-Motorkledingoutlet
Rebelhorn Classic II slim fit€ 119,20Motorkledingoutlet
Grand Canyon Hornet Jeans€ 111,20Motorkledingoutlet
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Macna Norman€ 85,-Motorkledingoutlet
Bering Gio Motor Jeans€ 85,-Motorkledingoutlet
Booster 750 Motor Jeans€ 75,-Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Motorpakken

Bij de aanschaf van een motorpak is ook weer de materiaal keuze van belang, maar zeker zo belangrijk is of je een motorpak uit 1 stuk wilt, ofwel een motor-overall, of een pak wat uit twee delen bestaat. Een motor-overall bied je het voordeel dat je gegarandeerd over je gehele lichaam warm zult blijven, geen ruimte tussen onder- en bovenlijf. Ook word wel gezegd dat een 1-delig motorpak je de grootste veiligheid bied.

Het voordeel van een twee-delig motorpak is dat je wat flexibeler bent als je eenmaal van de motor afstapt en bijvoorbeeld een pauze houd voor lunch of een kopje koffie. De broek kan eenvoudig van de jas worden los geritst en zo beweeg je je wat gemakkelijker.

Wat kost een complete motor uitrusting?

Ééndelige motorpakken

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Dainese Misano 2D Air€ 2199,95Chromeburner motorgear
Dainese Kyalami (leder)€ 1804,95Chromeburner motorgear
Alpinestars GP Tech V3€ 1709,-Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Spidi Track Replica Evo€ 1234,90Chromeburner motorgear
Alpinestars GP Pro V2 € 1249,95Mkcmoto
Dainese Laguna Seca 5€ 1199,95Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Hyperspeed€ 999,99Mkcmoto
Alpinestars GP Plus V3€ 999,95Mkcmoto
Held Ayana II€ 899,95Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Alpinestars Stella Motegi V2€ 594,96Mkcmoto
Segura S Race 3€ 499,-Motorkledingoutlet
Macna Exone  € 399,-Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Tweedelige motorpakken

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Dainese AVRO D-Air€ 1699,95Mkcmoto
Held Yagusa€ 1099,95Mkcmoto
Alpinestars GP Alpha V3 Graphite€ 999,95Mkcmoto
Beste kwaliteitGemiddelde PrijsVerkrijgbaar bij
Macna Exone Suit€ 699,95Motorkledingoutlet
Rev’It! Combi Vertex Pro€ 719,99Motorkledingoutlet
Alpinestars Motegi V2€ 679,96Motorkledingoutlet
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Alpinestars Challenger Combi  € 599,95Motorkledingoutlet
Held Spire 2 piece€ 479,96Motorkledingoutlet
Macna Hyper€ 571,96Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Evolution LS1.81€ 349,-Motorkledingoutlet
Arlen Ness€ 399,-Motorkledingoutlet
Berik LS2-9668-BK€ 399,-Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Motorschoenen

Revit motorschoenen

Ook bij het bepalen voor welke motorschoen of -laars je kiest is veiligheid een belangrijk criterium. Je wilt namelijk ook dat je enkels en voeten goed beschermd worden tijdens het rijden en bij het krijgen van een eventueel ongeval. Het moge duidelijk zijn dat motorlaarzen je over het algemeen meer bescherming bieden dan motorschoenen.

Vaak is het wel zo dat de motorschoen je iets meer comfort bied voor die momenten dat je niet op de motorfiets zit en lopen meer aan de orde is. Dat laatste maakt de motorschoen wellicht meer geschikt voor de kortere ritten. Voor de langere ritten zou ik je echt een paar motorlaarzen willen aanraden. Deze zijn ook weer verkrijgbaar voor uiteenlopende takken van het motorrijden.

Zo heb je de Sportlaarzen die vaak gedragen worden door de motorrijder met een leren motor-overall, de meer sportieve motorrijder. Het zijn meestal leren laarzen die voorzien zijn van verschillende beschermingsgebieden, wel moet je er rekening mee houden dat de laarzen niet altijd waterdicht zijn.

Ook zijn er de zogenaamde Tourlaarzen die, de naam zegt het al, zeer geschikt zijn voor de rijder die grotere afstanden aflegt en langere motorritten maakt. Ze bieden je vaak wat meer draagcomfort, ook tijdens het lopen, en zijn meestal water- en winddicht. Het zijn wat minder sportieve laarzen die daarmee wel meer geschikt zijn voor dagelijks woon- werkverkeer.

Ben je een meer avontuurlijk ingestelde motorrijder die een zandpad en het ruigere terrein niet schuwt dan is de AllRoad-laars misschien voor jou de beste keus. Deze laarzen beschikken vaak over sluitingen aan de zijkant van de schacht waardoor ze zo goed mogelijk aansluiten en dus meer geschikt zijn voor deze intensievere manier van motorrijden.

De zolen van de AllRoad laars zijn ook meer aangepast aan het ruige terrein waardoor ze iets minder comfortabel zijn voor een wandelingetje. Vaak zijn deze laarzen weer wel waterdicht gemaakt.

Motorschoenen kopen

Tenslotte heb je nog speciale motorschoenen, deze hebben vaak een wat meer casual look waardoor ze meer geschikt zijn voor de kortere ritten, misschien zelfs wel dagelijks woon- werkverkeer. Je kunt de motorschoenen ook namelijk prima dragen op kantoor of andere werkplek. De motorschoenen worden ook voorzien van speciale bescherming op de gebieden voor de enkel en de tenen.

In zijn algemeenheid kun je wel zeggen dat motorlaarzen je een betere bescherming bieden dan motorschoenen. Een tip die ik je wil geven bij het kopen van de juiste motorlaarzen of schoenen is dat je er het beste rekening mee kunt houden om deze iets ruimer te kopen dan strikt noodzakelijk. Zo kun je in de winter zonder probleem lekker dikke sokken dragen zonder dat je motorschoeisel gaat knellen.

Sport laarzen

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Dainese Axial I Replica€ 549,95Mkcmoto
Alpinestars Supertech€ 426,90Motorkledingoutlet
Dainese Axial GTX€ 549,95Mkcmoto
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
TCX Rt-Race Pro Air€ 369,95Mkcmoto
Dainese Torque D1€ 339,95Mkcmoto
Alpinestars SMX Plus V2€ 331,90Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Sidi Vertigo 2 Lei€ 247,-Chromeburner motorgear
Dainese Course D1 Out€ 264,90Chromeburner motorgear
Alpinestars SMX-6 Drystar V2€ 259,95Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Sidi Performer Lei€ 159,95Motorkledingoutlet
Forma Freccia€ 129,-Motorkledingoutlet
Stylmartin Diablo€ 151,29Mkcmoto

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Tourlaarzen

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Discovery H20€ 399,90Chromeburner motorgear
Daytona Road Star GTX€ 399,95Mkcmoto
Stylmartin Continental€ 329,95Mkcmoto
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Held Conan€ 223,96Mkcmoto
Alpinestars Belize Drystar€ 255,90Chromeburner motorgear
Forma Cortina Outdry€ 224,90 Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
TCX X Tour evo GTX€ 189,50Chromeburner motorgear
Dainese Tempest D-WE€ 179,95Mkcmoto
Rev’It! Trail H20€ 169,99Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
IXS Attack Evo€ 95,96Motorkledingoutlet
Bering Jordy Tourlaars€ 119,96Motorkledingoutlet
Booster Pro CE€ 99,-Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

AllRoad Laarzen

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Expedition€ 599,99Mkcmoto
Alpinestars Tech 10€ 439,96Motorkledingoutlet
Sidi Atojo SRS€ 449,-Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Sidi XR3 305,00€ 305,-Chromeburner motorgear
Alpinestars Corozal Adventure€ 289,95Mkcmoto
TCX Terrain 3 WP€ 269,95Mkcmoto
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Stylmartin Miles€ 183,20Motorkledingoutlet
Forma Adventure Tourer€ 209,95Motorkledingoutlet
Rev’It! Trail H20€ 169,99Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Kochman Tornado Hipora€ 149,95Bol.com
Joppa MX JS-12€ 143,96Motorkledingoutlet
Forma Terra€ 124,95Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

motoruitrusting gaan kopen

Motorschoenen

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Dainese Dyno D1€ 189,95Chromeburner motorgear
Sidi Motolux€ 215,90Chromeburner motorgear
Rev’It! Yukon Sand€ 199,90Chromeburner motorgear
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Dainese D1 Air€ 149,90Chromeburner motorgear
Rev’It! G Force€ 139,99Mkcmoto
Alpinestars Faster 3€ 134,95Mkcmoto
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Alpinestars Sektor€ 99,95Mkcmoto
Richa Escape€ 109,95Mkcmoto
RST Crosby€ 111,96Mkcmoto
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
Bering Stars Evo€ 89,-Mkcmoto
Booster City WP€ 71,96Mkcmoto
IXS Classic Sneaker€ 63,96Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Accessoires 

Naast alle eerder genoemde onderdelen van, laten we zeggen, de standaard motoruitrusting zijn er nog enkele andere accessoires te noemen die belangrijk of handig kunnen zijn bij het motorrijden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan niergordels en opvallende reflectiekleding maar ook aan onderhoudsproducten voor helm en kleding.

Wat tevens een belangrijke toevoeging kan zijn is alles op het gebied van bescherming zoals protectoren en dergelijke.We gaan in dit artikel niet verder in op allerhande tassen en koffers voor aan of op de motor, mogelijk dat we daar later nog eens aandacht aan gaan besteden.

Wat kost een complete motor uitrusting?

Niergordels

Waarom dragen we een niergordel als we gaan motorrijden? Misschien is het je niet eerder opgevallen, maar veel motorrijders dragen onder hun motorpak of motorjas een niergordel. Voor het dragen van een niergordel zal dan wel een goede reden zijn. Maar wat is de reden dat motorrijders een niergordel dragen?

Allereerst zegt de naam niergordel al het een en ander waar het voor dient. Inderdaad bied de niergordel bescherming aan de nieren, vooral op minder goede wegen kun je nogal eens bloot komen te staan aan trillingen. Zeker ook de Off-Road en All-Road rijders zullen hier nog meer mee te maken kunnen krijgen. Het probleem van al die trillingen is dat dit een nadelig effect heeft op je nieren.

Er word zelfs wel eens gesproken over het fenomeen ‘wandelende nieren’ bij het veelvuldig rijden met veel trillingen. En om dit te voorkomen dragen motorrijders vaak een niergordel, deze wordt dan strak om het lichaam ter hoogte van de nieren aangesnoerd. De niergordel zorgt er zo eigenlijk voor dat de onder in de rug liggende nieren beter op hun plaats worden gehouden.

Niergordel ook als ruggensteuntje!

Een ander bijkomend voordeel van het dragen van een niergordel is dat je door de aanwezigheid van de gordel ‘gedwongen’ wordt om meer recht-op te zitten tijdens het rijden. De niergordel voorkomt dus dat je onderuit gezakt op je motor zit.

En dit is dan weer goed voor de houding waarin je langere tijd zit en geeft minder last op rugklachten. Ikzelf draag dan ook altijd om beide redenen een lekker strak aangesnoerde niergordel onder mijn motorkleding.

Niergordels 

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Leat 3DF 3.5€ 76,96Bol.com
Alpinestars Touring niergordel€ 79,95Mkcmoto
Reusch 1.0 Vier seizoenen€ 53,95Bol.com
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Held Tri-Tec niergordel€ 49,95Mkcmoto
Spidi Lumbar Bio-mechanic€ 49,90Chromeburner motorgear
Alpinestars Saturn€ 42,96Bol.com
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
O’Neal PXR€ 29,46Bol.com
ThermoBoy Komfort 1.0€ 33,95Bol.com
Booster CH€ 27,96Motorkledingoutlet
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
IXS 365 Air€ 15,96Motorkledingoutlet
GC Bikewear Perfect€ 15,60Motorkledingoutlet
Seca Duel Kidneybelt€ 21,-Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Wat kost een complete motor uitrusting?

Opvallende reflectiekleding

In ons land waar het vaak grijs weer is en we ook vaak met regen te maken hebben mogen we opvallen in het verkeer absoluut niet onderschatten. Om nog maar te zwijgen over rijden gedurende de duisternis of tijdens mist! Heel veel motorkleding wordt al uitgevoerd met reflecterende onderdelen, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om extra reflecterende kleding en accessoires aan te schaffen. 

We hebben geconstateerd dat de handel hier gelukkig ook de nodige aandacht aan besteed en het allerbeste zou het misschien wel zijn als het van overheidswege verplicht zou worden om reflecterende kleding te dragen tijdens het motorrijden! Ik ga me voor dit artikel beperken tot de reflecterende vesten welke over de motorjas of het motorpak gedragen dient te worden.

Reflectievesten

Beste kwaliteitHoogste prijsVerkrijgbaar bij
Held Flashlight LED€ 89,95Mkcmoto
Macna Utility Nighteye€ 75,-Motorkledingoutlet
Richa Safety Mesh Jacket€ 69,95Mkcmoto
Beste kwaliteitGemiddelde prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Athos 2€ 54,95Motorkledingoutlet
Macna Plus€ 54,95Motorkledingoutlet
Dainese High Vis Vest Explorer€ 54,95Motorkledingoutlet
Beste kwaliteitRunner-up prijsVerkrijgbaar bij
Rev’It! Connector HV€ 44,99Mkcmoto
Richa Safety Belt Vest€ 39,95Mkcmoto
Seca Signal Safety Vest€ 43,-Motorkledingoutlet
Beste kwaliteitLaagste prijsVerkrijgbaar bij
JHS Mylo Stretch€ 31,96Motorkledingoutlet
GC Bikewear Stretch Vest€ 28,-Motorkledingoutlet
Ozone SV Reflectievest€ 20,-Motorkledingoutlet

(De getoonde prijzen kunnen in de praktijk afwijken ivm reclames/acties)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *