Review: Verzwegen van Karin Slaughter

 Verzwegen van Karin Slaughter

Verzwegen van Karin Slaughter

Dit boek van Karin Slaughter Verzwegen  is ook als luisterboek en e-book te bestellen

Weer een kanjer uit de Will Trent-reeks

Al eerder in deze rubriek heb ik geschreven over een boek van de schrijfster Karin Slaughter. Ook nu heeft deze succesvolle auteur mij weer weten te boeien met een heerlijke ouderwetse thriller. 

Acht jaar geleden is Daryl Nesbitt in Grant County gearresteerd op verdenking van de verkrachting en mishandeling van Becky Caterino en de verkrachting en moord op Leslie Truong. Uiteindelijk wordt er geen overtuigend bewijs tegen hem gevonden en kan hij alleen op basis van bezit van kinderporno worden veroordeeld.

Als er na een opstand in een gevangenis een gevangene wordt vermoord worden inspecteur Will Trent en zijn vrouwelijke politiepartner Faith ingeschakeld om e.e.a. op te lossen. Eenmaal op de plaats delict aangekomen blijkt ook Will’s geliefde Sara Linton, patholoog anatoom voor de politie, aan de zaak te werken. Net op het moment dat beide even een dipje in de relatie ervaren!

Tijdens het verhoren van mogelijke getuigen van de moord komt Daryl Nesbitt met een voorstel om de politie en de gevangenis-directie te helpen de moord op te lossen. Nesbitt zegt dat hij cruciale informatie heeft over de daders en de illegale invoer van mobiele telefoons in de gevangenis. 

Natuurlijk wil hij hier iets voor terug! Hij wil dat de beschuldigingen van 8 jaar geleden opnieuw onderzocht worden. Er blijkt namelijk iemand te zijn die Daryl krantenartikelen heeft gestuurd die melding maken van vergelijkbare verkrachtingszaken die gepleegd zijn nadat hij is vastgezet. Reden om aan te nemen dat niet Nesbitt de misdaden heeft gepleegd. Volgens Nesbitt is er destijds onbehoorlijk werk geleverd door de politie, en is hij slachtoffer geworden van de onmacht van de verantwoordelijke rechercheur.

En dat ligt behoorlijk gevoelig omdat de overleden echtgenoot van Sara, Jeffrey Tolliver, destijds hoofd verantwoordelijke was in de geruchtmakende zaak! Het betekent dat er behoorlijk wat emoties los komen voor zowel Sara als Will. Gevoelens die doorheen het gehele onderzoek een grote rol zullen gaan spelen. Op zoek naar wat later blijkt een serie-moordenaar, die de meest gruwelijke misdaden jarenlang ongestraft heeft kunnen plegen.

Wat volgt is een spannende beschrijving van deze ‘cold-case’ zaak die je tot het laatste moment in spanning laat zitten. Een absolute aanrader voor de liefhebber van dit genre, en dat zijn er enorm veel!

Lees ook de review van; Plantage Wildlust van Tessa Leuwsha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *