Review: Too Good To Go is opgericht om voedselverspilling tegen te gaan!

Super goed initiatief doe ook mee en download de app!

Review: To Good To Go is opgericht om voedselverspilling tegen te gaan!

Super goed initiatief! Doe ook mee en download de app!

We doen het samen!

Ben jij ook tegen Voedselverspilling?

Too Good To Go!

Get Started Now

Iedereen weet dat er over de hele wereld voedsel wordt verspild. Maar weet je ook dat dat één derde van al ons eten is?!
Dat is dus een heel hoog percentage aan voedselverspilling. En dat met alle milieuproblemen en nog steeds een groot aantal mensen die honger lijden in de wereld!

Voedselverspilling begint al bij de oogst van een product. Als bijvoorbeeld door droogte en het ontbreken van een irrigatiesysteem een oogst mislukt valt dit ook hieronder.

Ook wordt het fruit of de groente die beschadigd zijn door transport of bijvoorbeeld insecten hier in meegerekend. 

Of het wegrotten van voedsel doordat het niet verkocht is. Hoeveel gooi jij thuis weg aan voedsel wat niet is opgegaan? Een enorme verspilling van voedsel wat echt een stuk minder kan en moet.

Er zijn inmiddels enorm veel verschillende keukenapparaten op de markt waarbij je ‘oud’ fruit tot een heerlijke smoothie kunt verwerken of ‘oudere’ groente een heerlijke bereiding in de Airfryer. Dus je hoeft het echt niet weg te gooien je kunt het gewoon nog gebruiken.

Too Good To Go, hoe werkt dat dan precies?

Too Good To Go heeft een ‘Magic Box’ ontwikkeld. Is wel iets anders als de De Familiebox en de Veganbox. Als jij de App op je telefoon opent kun je in de omgeving waar je bent een winkel, restaurant, bakker of supermarkt vinden die een ‘Magic Box’ aanbied.

De ondernemer bepaald zelf wat hij in de box stopt, dus dat is een verrassing. 

Het zijn allemaal nog eetbare producten maar ze moeten vandaag de deur uit anders moeten ze de container in.

En om deze voedselverspilling tegen te gaan kun jij de ‘Magic Box’ kopen.

Too Good To Go is Wereldwijd

Het is een wereldwijd initiatief dus als jij de app op je telefoon hebt staan kun je over heel de wereld de ‘Magic Box’ vinden.

In Nederland hebben er zich inmiddels 3.828 ondernemers bij aangesloten die een bijdrage willen leveren aan het tegengaan van de voedselverspilling.

Dit betekent ook voor de ondernemer meer omzet want je kunt zelf ook wel bedenken dat in de container gooien niks oplevert. Ja, extra kosten voor afvoeren!

Waarom je hier druk over maken?

Ik denk dat we met z’n allen beter om moeten gaan met de luxe die we hebben maar ons dat niet altijd zo goed realiseren.

Als je bedenkt dat er alleen al in Nederland ieder jaar rond de 2 miljoen ton eten wordt weggegooid. Dit betekend ongeveer 145 euro per jaar per Nederlander.

Dat is ca. € 0,40 cent per dag. Ik zie je denken, dat valt toch wel mee? Maar je gooit toch ook niet iedere dag 40 cent op straat zonder het op te rapen of wel.

Het is goed dat er ‘Waste Warriors’ in ons midden zijn die ons hierop attenderen. En daar vervolgens mee aan de slag gaan om een bijdrage te leveren aan het creëren van een betere wereld.

Hoe kun je hieraan meedoen?

Ik zou zeggen download de app en maak er minstens 1 keer in de week gebruik van om bij de plaatselijke ondernemer een ‘Magic Box’ te bestellen.

Laat je verrassen en het zal zeker nog beter smaken omdat je een goede bijdrage levert en dat is veel waard.

En ben je ondernemer die het ook zat is om voedsel in de container te gooien meld je dan ook aan zodat je nog wat extra verdient met Too Good To Go!

Conclusie

Een heel goed initiatief en ik hoop dat ik met dit geschreven te hebben ook een kleine bijdrage mag leveren aan de bekendheid van dit initiatief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *