Review: Thermae 2000 Spa Resort & Hospitality in Valkenburg

Het is een bijzondere ervaring!

Review: Een bezoek aan Thermae 2000 Spa Resort & Hospitality op de Cauberg in Valkenberg aan de Geul.

Wil je echt eens helemaal relaxen en je lichaam en geest volledig opladen? Dan moet je zeker eens een van de arrangementen boeken bij Thermae 2000 in Valkenburg. Twijfels? Lees dan hier mijn Thermae 2000 review.

Het is me al door veel mensen aangeraden; een heerlijk weekend boeken in het Thermae 2000 hotel met gebruikmaking van 1 van de vele wellness arrangementen. Laat ik nu toevallig een Thermae 2000 cadeaubon als geschenk gekregen hebben! En mijn partner vond een mooie aanbieding van Thermae 2000 via social deal. Dus nu gaat het er echt van komen, we gaan snel een weekend bij Thermae 2000 reserveren!

We hebben al vaker Wellness arrangementen gevolgd, maar van Thermae 2000 in Valkenburg was nog steeds niks gekomen dus het werd tijd dat we hier ook eens naartoe gingen. Het heerlijke voordeel van Thermae 2000 Valkenburg is dat ze een heerlijk hotel hebben bij het wellness center en niet te vergeten het Thermae 2000 restaurant!

We boeken dus een wellness arrangement met overnachting voor 2 personen. Mijn Thermae 2000 cadeaubon is goed voor een volledig verzorgd pakket met 1 overnachting. Mijn man die de Thermae 2000 social deal heeft gekocht zal wat bij moeten betalen maar dat is geen punt.

Inhoudsopgave

Thermae 2000

Thermae 2000 heeft zijn deuren voor het eerst geopend in1989. Het is opgericht door twee fysiotherapeuten Jaspars en Verschuur. Op de plaats van Thermae 2000 zijn drie waterbronnen waarvan er één wordt gebruikt voor drinkwater, dit is een 80 meter diepe bron.De andere twee bronnen die zijn geboord worden gebruikt om de  baden mee te vullen. Het water heeft de temperatuur van ca 24°C en word op een diepte van 381 meter opgepompt.

Het water wat opgepompt wordt uit deze bronnen heeft het predikaat: “Ursprünglich rein” wat betekent dat het bijzonder zuiver natuurlijk bronwater betreft.Al snel na de opening krijgt Thermae 2000 Spa een goede landelijke naam onder de liefhebbers van sauna en wellness. Vanwege de ligging in het Limburgse mergellandschap komen daar al snel België en Duitsland bij.

Nu, bijna 4 decennia later, heeft het wellness resort nog steeds een nummer 1 positie in Nederland. En dit om dat ze door alle jaren heen steeds zijn blijven investeren in kwaliteit van de wellness behandelingen en het comfort van de accomodaties.

Waarom gaan wij zo graag ‘op’ Wellness?

Eigenlijk heb ik die vraag in de inleiding al een beetje beantwoord maar ik zal het je nog eens duidelijker maken. Met een wellness arrangement kom je tot echte ontspanning en loutering. Je maakt echt je geest helemaal leeg en je lichaam laat al zijn spanningen en stress los. Kortom na het gebruik van een wellness arrangement ben je weer als nieuw en herboren. En zeker als je kiest voor wellness arrangementen met overnachting.

Als je je eenmaal overgeeft aan een wellness behandeling kom je echt tot rust. Je kunt letterlijk niet anders dan gewoon niets doen en de wellness behandeling heerlijk ondergaan. Zelfs als je op vakantie gaat of gewoon een weekendje weg ben je altijd nog wel lichamelijk actief.

En genieten van de Thermae 2000 spa hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik vind de normale Thermae 2000 tarieven al niet bijzonder duur laat staan als je gebruik maakt van een Thermae 2000 aanbieding of een Thermae 2000 last minute boekt! En dan is er nog de Thermae 2000 social deal en kun je de Thermae 2000 kortingscode bij je boeking inwisselen. 

En de meeste wellness centra in Nederland hebben ook wel een wellness cadeaubon. Ik had dus het geluk er zo een te mogen krijgen. Lucky me! Een dagje Wellness brengt je in een bepaalde stemming, je krijgt hiervan een gelukzalig gevoel.Dus geen ‘krijsende’ kinderen, telefoon, of allerlei andere triggers die je soms helemaal ‘crazy’ maken. Nee; Heerlijk ontspannen en genieten.

Wellness betekent gewoon je heerlijk wel voelen! En daar hebben wij graag wat voor over. En met de Thermae 2000 tarieven valt het dus zoals gezegd goed te doen.

thermae 2000

Wat maakt dat velen kiezen voor de Thermae 2000 sauna?

De Thermae 2000 sauna heeft jou een groot aantal verschillende sauna’s te bieden. Er is keuze uit maar liefst 9 soorten sauna’s die zowel binnen als buiten zijn. Alle saunaruimtes bij Thermae 2000 zijn bijzonder modern van inrichting en met veel aandacht voor hygiene verzorgd. Heel bijzonder is de Thermae 2000 panorama sauna met een, het woord zegt het al, panoramisch uitzicht over het Limburgse land!

Van een sauna knap je altijd heel erg op vind ik altijd en dat komt omdat je lichaam een oppepper krijgt. Je bloed heeft even lekker door moeten pompen en al het ‘luie’ zweet is er uit gekomen.Je voelt je altijd een heel ander mens als je uit de sauna komt heerlijk schoon, fris en rozig. Als je wilt kun je speciale sauna arrangementen boeken bij Thermae 2000. Wij hebben deze keer gekozen voor de Thermae 2000 Panorama sauna zodat we het lekker van het uitzicht kunnen genieten. Zowel voor beginnende als geoefende saunabezoeker kun je een sauna met overnachting boeken..

Moet ik per se bloot als ik naar de Thermae 2000 sauna ga?

Nee hoor, maak je niet onnodig druk! Als je er moeite mee hebt om jezelf helemaal bloot te geven in het aanzicht van anderen, dan hoeft dat uiteraard niet. Speciaal voor jou, en mijzelf ook trouwens, is er de Thermae 2000 badkledingdag. Elke week, en wel op de dinsdag, is er de Thermae 2000 badkledingdag! Overigens is het dragen van badkleding in de diverse baden altijd verplicht!

Wat kun je verwachten van de Thermae 2000 Massage

Ze hebben aan alles gedacht bij Thermae 2000 want er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het krijgen van verschillende soorten massages. Het is bijna teveel om op te noemen:

 • Lotus massage
 • Bamboe massage
 • Workshop massage
 • Lomi Lomi massage
 • Thermae 2000 massage ritual
 • Russische honing massage
 • Top tot teen Thermae massage
 • Shiatsu massage
 • Voet reflex massage
 • Hotstone massage
 • Pantai Luar massage
 • Thermea for me anti stress
 • Wellness massage

# Lotus massage, bij de lotus massage wordt ernaartoe werkt dat je weer helemaal tot rust komt. Bij deze massage worden zowel westerse als oosterse technieken toegepast.

# Bamboe massage, bij de bamboe massage komt er vanuit de bamboestok kiezelzuur vrij en dit werkt ontgiftend.Ook is de massage zeer intens.

# Workshop massage, de naam zegt het al natuurlijk al. Als jij samen met je partner de fijne kneepjes van het massage vak wilt leren
zodat je thuis verder kunt gaan, dan moet je deze workshop zeker boeken.

# Lomi Lomi massage

# Thermae 2000 massage ritual, tijdens deze massage lig je op een zandbed, dit is erg prettig voor mensen die aan ischias, hernia en reuma lijden.

# Russische Honing massage, met deze massage heb je de uitwerking van de honing op je huid die ervoor zorgt dat je huid
na de behandeling zacht, glad en sterk aanvoelt.

# Top tot teen Thermae 2000 massage, met deze massage loop je als nieuw de deur weer uit. Zowel je lichaam als je hoofd en voeten worden hierbij onder handen genomen.

thermae 2000

# Shiatsu massage, je ligt bij deze massage op een Japanse matras van katoen en de massage geeft verlichting bij stress en
helpt tegen klachten in nek, rug, schouders en ledematen.

# Voetreflex massage, bij de voetreflex massage is het doel het herstellen van het interne evenwicht.

#Hotstone massage, door opgewarmde vulkanische stenen krijg je een intense massage die dieper doordringt in de spieren.

# Pantai Luar massage, Pantai Luar betekent “aan de nieuwe oever”; tijdens deze massage wordt je behandelt met hete kruidenstempels.
Erg goed voor de celvernieuwing van je huid.

# Thermae For Me Anti-stress, bij deze anti stress massage worden zowel je rug als je gezicht heerlijk onder handen genomen. 

# Wellness massage, dit is een massage die gericht is op de spieren die iedere dag hard aan het werk moeten. Als je deze massage hebt gehad dan zijn je spieren lekker los en de doorbloeding is beter. Zodat vermoeidheid minder snel zal toeslaan.

Ik heb denk ik niet gelogen als ik zeg dat het teveel om op te noemen is. Het kan haast niet anders dan dat er wel één massage bij moet zitten die je aanspreekt.Ook hebben ze naast de vele massages nog een aantal andere behandelingen waar je uit kunt kiezen.

Gezichts-, & lichaamsbehandelingen

 • Thermae For Me Classic
 • Thermae For Me(n)
 • Thermae For Me Anti-aging
 • Thernae For Me Detox
 • Thermae For Me Anti-stress
 • Lichaamsbehandelingen;
 • Thermae For Me 2 in 1 behandeling
 • Lavendel zeezout bodyscrub

Hypnotherapie bij Thermae 2000

Ja, je leest het goed! Als je wilt kun je tijdens je verblijf in Thermae 2000 gebruik maken van een Hypnose behandeling onder begeleiding van een hypnotherapeut om je eventuele probleem te ‘lijf’ te gaan.

Bijvoorbeeld als je al heel lang van het roken af wilt komen?
En ben je in de juiste mindset om dit ook aan te gaan? Probeer dan een sessie met de HypnoSTOP ROKEN.

En zo kun je ook een sessie aanvragen met de hypnotherapeut als het gaat om;

 • Zelfvertrouwen
 • Angsten
 • Afvallen
 • Slaapproblemen
 • Nagelbijten
 • Piekeren
 • Concentratie
 • Allergieën

Dat maakt het gevoel van Wellness wel compleet!

Het Thermae 2000 Hotel

Het hotel beschikt over drie verschillende soorten kamers.

# Classic room

Heeft alles binnen handbereik en natuurlijk is het overbodig te vermelden dat er naast het bed ook een tv, koffie/thee, zithoekje, en natuurlijk een lekker bed aanwezig is op de kamer.  Wat wel heel fijn is is het gedeelde terras grenzend aan de kamers om lekker een kopje koffie buiten te drinken.

# Lifestyle room

Deze kamer is wat ruimer van opzet en heeft naast alles wat de Classic room ook heeft nog een koelkast, privé terras en bij ontvangst krijg je een Limburgs plankje.

# Jacuzzi suite

Je zult begrijpen dat naast de jacuzzi deze kamer alles heeft om er een fantastische tijd van te maken in dit wellness centre. Van het glaasje bubbels en het uitzicht krijg je niet genoeg, zo mooi is het. Door de ligging van de Thermae 2000 Jacuzzi suite in het bovenste gedeelte van het hotel en omdat er heel veel glas in de kamer zit kun je langs alle kanten genieten van het Limburgs landschap.

Wil je jezelf of iemand anders een groot plezier doen boek dan deze Jacuzzi room. Natuurlijk zit er bij alle kamers ook het gebruik van badjassen en slippers om in de Wellness te vertoeven. En je geniet van de hoge standaard wat betreft hospitality en architectuur van het prachtige hotel.

Restaurant Pure prikkelt je zintuigen op de juiste manier

Natuurlijk is een weekendje of een dagje wellness pas compleet als je ook een heerlijke lunch of verfijnd diner bij kunt gebruiken. Of als je tussendoor even wilt ‘uitrusten’ van al het ontspannen met een lekker drankje. En dan kun je op de kaart van Restaurant Pure echt wel iets vinden wat je lekker vind. Het restaurant Pure heeft een geweldig uitzicht over de glooiende Limburgse velden.

Er is het hele jaar door een 3-, 4-, of 5 gangen menu te bestellen. En daarnaast is er nog een keuze te maken uit de a la carte kaart.Hier kun je kiezen uit vis-, vlees of een vegetarisch gerecht zowel voorgerecht als hoofdgerecht. En dan alles aangevuld met een lekker dessert en natuurlijk staat daar ook het kaas dessert bij. Dat is altijd mijn favoriet!

Maar dat is natuurlijk niet de enige keus die je hebt. Naast het Thermae 2000 Restaurant Pure kun je namelijk ook gaan voor een van de andere eetgelegenheden:

 • The Foodtruck
 • The Loungebar
 • Bread & Bites
 • Restaurant Senses

En eigelijk moet je ze allemaal even aandoen bij je verblijf want ze zijn allemaal op hun eigen manier een bijzondere beleving. En hoe vaak verwen je jezelf nou echt per jaar? Dus als je het doet doe het dan goed en zorg ervoor dat het net een kleine vakantie is! Sluit je wellness arrangement graag af met een heerlijk diner in Thermae 2000 restaurant Pure.

Paramedisch Centrum

Wat ik nog niet heb vermeld is dat er ook nog een paramedisch centrum bij Thermae 2000 zit.
Hier kun je terecht voor;

 • Fysiotherapie
 • Osteopathie
 • Ergotherapie
 • Logopedie
 • Maatschappelijk werk

Ook is er een orthopedische schoenmaker en instrumentmaker  en een GZ psycholoog aanwezig in dit centrum. En daar waar nodig wordt er ook samengewerkt met Revacare. Revacare is een erkende instelling voor medisch specialistische zorg.
Deze is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid,Welzijn en Sport. Omdat ik hier geen gebruik van heb gemaakt kan ik hier niet niks over melden. Alleen dat ook deze afdeling er bijzonder strak en professioneel uitzien.

Conclusie

Voor mij is Thermae 2000 één van de beste wellness resorts in ons land. Ze hebben prachtige faciliteiten. En enorm veel keuze in binnen- en buitenzwembaden. Op het gebied van behandelingen zoals de massages, gezichtsbehandelingen en hypnose therapie
bieden ze naar mijn idee een meer dan volledig pakket. Ik hoop dat je genoten hebt van de Thermae 2000 review en snel een boeking maakt voor een van de vele wellness arrangementen misschien met overnachting?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *