Review: Zwarte Zomer van M.W. Craven

Zwarte zomer M.W. Craven

Zwarte Zomer van M.W. Craven

Vandaag in de rubriek Boekrecensies Zwarte Zomer van de succesvolle Engelse schrijver M.W. Craven (1968, Carlisle) 

Dit boek van M.W. Craven Zwarte Zomer  is ook als luisterboek en e-book te bestellen

Het is mijn eerste, maar zeker niet laatste boek van deze tot voor kort voor mij nog onbekende schrijver.  Voor Craven is het het tweede boek in de reeks thrillers met als centrale personen inspecteur Washington Post en de nerdy en sociaal onaangepaste digitaal politie-analiste Tilly Bradshaw.

Eerder schreef hij ook al thrillers met de koppige politie-inspecteur Avison Fluke als hoofdpersoon. Beide series spelen zich af in de ruige streek Cumbria in het noord-westen van Engeland, de plaats waar Craven zelf woont.

In een afgelegen plaatsje, met slechts een ‘politie-balie die eens per maand bezet is, meldt zich uit het niets Elizabeth Keaton, het slachtoffer van een brute moord van zes jaar geleden. Er is echter destijds nooit een lichaam gevonden en de veroordeling van drie-sterrenchef Jared Keaton, vader van het slachtoffer, is voornamelijk tot stand gekomen door het onderzoek van Poe. Als er van Elizabeth bloed wordt afgenomen komt dit 100 % overeen met de toen gevonden bloedsporen. Hoe is dit in godsnaam mogelijk?

Washington Poe komt voor de haast onmogelijke opgaaf te staan de zaak opnieuw te moeten onderzoeken met als deadline de aanstaande vrijlating van Jared. Als vervolgens Elizabeth verdwijnt wordt de zaak almaar duisterder en ontspint zich er een waar psychologisch spel waarbij Poe zelf wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor het verdwijnen en mogelijk zelfs vermoorden van de jonge dame.

Craven is er in geslaagd om jou als lezer van begin tot het eind voor het mysterie te winnen. Het boek leest als de meest spannende thrillers doen, je wilt absoluut alle details opnemen en het raadsel zelf ontrafelen. Hier kom je echter bedrogen uit; alleen de schrijver zelf weet duidelijkheid te verschaffen!

Voor de liefhebbers van M.J. Arlidge en Nincci French is Zwarte Zomer een absolute aanrader die je niet wilt missen!
Wat mij betreft zijn vijf sterren meer dan waard!

Lees ook de review van; Plantage Wildlust van Tessa Leuwsha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *