Review: Zeven Leugens van Elizabeth Kay

Zeven leugens, dit meer dan veelbelovende debuut van schrijfster Elizabeth Kay, niet te verwarren met de auteur met dezelfde naam van o.a. de kinderboeken.

Zowel in boekvorm als in e-book en luisterboek te bestellen!

Zeven leugens gaat over vriendschap, rouwverwerking en afgunst. Vanuit het perspectief van Jane krijgen we inzicht in het leven van haar en Marnie en hun hechte vriendschap. Al jaren delen ze lief en leed al zijn de verschillen in karakter en uiterlijk significant. 

Ze gaan samen naar de middelbare school, later studeren en beide trouwen voor hun dertigste. Al vroeg echter moet Jane afscheid nemen van haar echtgenoot Jonathan die bij een tragisch ongeluk om het leven komt.

Het rouwproces wat hierop volgt wordt heel mooi vertelt door Jane zelf. Als ook later Marnie trouwt met Charles komen er kleine barstjes in de vriendschap; Jane kan de echtgenoot van haar hartsvriendin niet uitstaan!

Dan beginnen ook de Leugens die Jane, via jou als lezer, haar vriendin vertelt. Het begint al in hoofdstuk 1 met de raadselachtige dood van Charles.
Gaandeweg het verhaal komen ook de andere zes leugens aan bod en wordt je als lezer meegevoerd in een spannende psychologische ontknoping.

Het boek is niet eenvoudig te omschrijven als thriller of psychologische roman, door de manier waarop ingegaan wordt op allerhande thema’s is het veel meer dan dat.

We lezen over rouwverwerking, vriendschapsbanden tussen vrouwen en familiebanden.
En ondanks dat Jane haar daden vaak wat vreemd lijken weet de schrijfster toch sympathie voor haar op te wekken.

Zeven Leugens van Elizabeth Kay is een mooi verhaal over thema’s uit ons aller leven met een spannende ontknoping.
Ik heb het boek in 1 ademteug uitgelezen en kan het u van harte aanraden!

Lees ook de review van; Plantage Wildlust van Tessa Leuwsha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *