Review: WordPress voor je nieuwe website!

Wil je een Blog, webshop of passief geld verdienen op internet laat dan geen geld liggen!

Review: WordPress voor je nieuwe website!
Wil je een Blog Beginnen, een webshop opstarten of met affiliate marketing beginnen laat dan geen geld liggen!

Op dit moment is het ontzettend makkelijk om een website te maken. En kun je ook uit verschillende software pakketen kiezen die je aan kunt vullen met verschillende plug-ins. Dit kan zeker gratis zijn of met een maandelijks abonnement.

Je kunt hier ook meer over lezen in mijn review over Neostrada en Marketheme.

Er worden om verschillende redenen allerlei websites op het internet gezet. De allerbelangrijkste reden is natuurlijk om aan heel de ‘wereld’ je bedrijf kenbaar te maken. En op die manier meer omzet te kunnen genereren.
Toch word door heel veel ondernemers nog onderschat hoe belangrijk een goed werkende en up-to-dat website is.

Inhoudsopgave

Waarom een website?

Je hebt geen hogere wiskunde nodig om te bedenken dat een website een hele goede bijdrage kan leveren voor je bedrijf. Naast dat deze ervoor zorgt dat iedereen je op het World wide web kan vinden zijn er nog tal van andere mogelijkheden om je website te gebruiken om meer omzet te generen. Denk hierbij aan een webshop naast dat je ook al een fysieke winkel hebt bijvoorbeeld. Zorg er wel voor dat je dan een goed online betaalsysteem hebt voor je webshop. Hier kun je in mijn review van Plug & Pay meer over lezen.

Website maken

Up-to-date website

Hoe kijk jij zelf naar een website waarvan je kunt zien dat deze al een jaar niet meer is bijgewerkt. Of dat er ‘links’ op de pagina staan die niet werken? Misschien is de website helemaal niet goed te lezen op je telefoon of tablet dus niet responsive zoals dat heet.

Dit is niet goed voor je business, ga jezelf maar na hoeveel je opzoekt op je telefoon. Dan wil je een snelle website, goed leesbaar en natuurlijk van deze tijd! Denk als je een nieuwe smartphone moet aanschaffen ook eens aan een refurbished Iphone maar dit even geheel terzijde:!)

Website gratis maken

Ik kan me voorstellen als jij een hele leuke hobby hebt en je wilt dit delen dat je kiest voor een gratis software pakket voor je website. Daar is ook helemaal niks mis mee en kan zelfs enorm leuk zijn om met gelijk gestemde informatie uit te wisselen via internet.

En dit geld ook voor bijvoorbeeld kleinere sport-, hobby-,tuin-, verzamelclubs. Dan zit er altijd wel iemand bij die of in de IT branche werkt of iemand die het leuk vind en handig genoeg is om een website te bouwen.

Maar wil je van je website een (echte) business maken dan is dit ongetwijfeld niet voor een paar maanden! Dan bestaat de mogelijkheid als je met een gratis pakket aan de gang gaat dat dit op lange termijn niet de resultaten gaat geven die je ervan verwacht.

Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om het over te zetten maar dit brengt dan ook weer veel tijd en geld met zich mee.
Dus mijn advies maak meteen een GOEDE START en breng je website voor webhosting bij Neostrada onder daar heb ik hele goede ervaringen mee!

Het begin

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een website gaat maken.
Je moet weten voor welk doel je deze gaat gebruiken is het inderdaad voor de hobbyclub of wil je een webshop gaan beginnen.

Je kunt kiezen voor een gratis software pakket om je website te maken.. Bedenk alleen wel dat als je er echt geld mee wilt gaan verdienen je misschien beter kunt kiezen voor een software pakket dat je meer tools geeft. Dit kost dan wel geld maar zorgt ook voor meer gebruikers gemak. Op die manier zul je ook op lange termijn blijer worden met het werken aan je website.

wordpress
WORDPRESS ALS JET PROFFESIONEEL WILT AAN PAKKEN!Als je er niet zoveel verstand van hebt kies dan voor een niet al te moeilijk thema. Hou er rekening mee als je niet bekend bent met het maken van een website het heel veel tijd kost om te leren hoe het allemaal werkt. Daarnaast kost het ook nog eens heel veel tijd om deze te vullen met goede content (inhoud).

Als dit allemaal gelukt is dan wil je ook nog graag hoog scoren in de zoekmachines zoals Google, Safari of Bing. Ook dit is weer een vak apart want er zijn heel veel ‘regels’ waar je aan moet voldoen om hoger te scoren als je concurrent. Maar er zijn genoeg seo tools die je kunnen helpen.
En als je je afvraagt hoger scoren hoezo dat dan; ik neem aan dat je bezoekers op je website wilt hebben toch?

Dan kan ik je de volgende vraag aan je stellen: Tot welke pagina kijk jij verder in de zoekresultaten?
Precies pagina 1 misschien nog pagina 2 maar dan is het toch echt klaar!

Dus is het super belangrijk dat je op z’n minst op pagina 1 komt te staan en dan ook nog eens zo hoog mogelijk!
Ja, ja na dit te hebben gelezen is het maken van de website ‘peanuts’!

wordpress
Zo nu eerst even een bakje koffie:)!

Handleiding WordPress?

Als je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt en je gaat aan de slag met WordPress dan moet ik je als eerste een compliment geven voor de gemaakte keus.

Natuurlijk zijn er heel veel goede pakketen om een website te maken maar WordPress is voor ieder project of het nou Dropshipping, Affiliate Marketing, E-Commerce of een Webshop een goede partij om mee samen te werken.
Met de 2700+ WordPress Thema’s is er genoeg keus en moet er altijd wel eentje tussen zitten die jou aanspreekt!

Misschien is het wel veel teveel keus net zoals in de supermarkt bij de koekjes en de chips!
Als je de volgende stappen doorloopt, is het heel goed zelf te doen. Je moet er wel even rustig de tijd voor nemen.

# Korte versie van de handleiding

 • Installeren van WordPress
 • Handleiding downloaden
 • Keuze maken van WordPress template
 • Installeren en instellen thema
 • Beveiligen van je website
 • Plugins van WordPress installeren
 • Vullen van je website met tekst, afbeeldingen, video, podcast

Wat je ook kunt doen is de cursus van WordPress volgen. Dit kan je in het begin zeker een manier zijn om sneller resultaat te krijgen voor je WordPress website. En dat is waar het om gaat natuurlijk.

# Uitgebreide versie WordPress Handleiding

 1. Inloggen WordPress
 2. WordPress Thema’s
  1. Elk thema is anders
  2. Start met eenvoudig thema
  3. later overstappen naar een ander thema is geen probleem
  4. Het Generate Press thema
  5. Het thema installeren
 3. Berichten en pagina’s maken met de Gutenberg Block Editor
  1. Een bericht maken
  2. een pagina maken
  3. Aanvullende instructievideo’s over de Gutenberg Block Editor
  4. Lettertypes en kleuren instellen
 4. Reacties
  1. Uitschakelen
  2. Goedkeuren
 5. Menu maken en instellen
  1. Menu aanmaken
  2. nieuwe pagina aan menu toevoegen
  3. Menu item verwijderen
 6. Homepage en berichten- pagina instellen
 7. Zijbalk en andere widget gebieden indelen
  1. Widgets toevoegen, verwijderen en verplaatsen
  2. Teksten en afbeeldingen in een widget gebied plaatsen
 8. De customizer; layout van het thema aanpassen
  1. Logo plaatsen
  2. Footer widget gebied uitschakelen
  3. Basis lettertype aanpassen
  4. Kleur menubalk aan passen

Conclusie

Ben jij van plan om geld te gaan verdienen met je nieuwe website maak dan een slimme investering. Dit is op lange termijn de beste keus. Er zijn veel verschillende soorten aanbieders van software pakketen voor een website promotie.

Mijn ervaring met de WordPress templates en mogelijkheden op het gebied van de plug-ins zijn heel erg goed dus kan ik je aanraden om hiervoor te kiezen.

Bedenk wel dat het veel tijd kost om het maken van een website te leren; een goed functionerende website op alle vlakken begint bij WordPress voor mij!

Voor een geslaagde missie!

START HIER MET WORDPRESS!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *