Review: De RVS Percolator van Bialetti

Italiaans koffiepotje voor inductie

De RVS percolator van Bialetti voor inductie is de perfecte oplossing voor de perfecte koffie. De Bialetti Venus inductie lijn ziet er mooi uit en functioneert net zo goed als de Bialetti Break op gas. Lees hier mijn ervaring en ik weet zeker dat jij ook zo’n Italiaans koffiepotje in huis wil halen.

Bialetti heeft zelfs verschillende gemalen koffies speciaal voor de Italiaanse koffiepotjes! De grofheid van de maling is aangepast aan het filter in de Bialetti percolator koffiepotjes. Zo maak je altijd de heerlijkste Italiaanse espresso in een handomdraai.

Kies voor de RVS Percolator Bialetti

Als echte koffieliefhebber was ik al weer enige tijd op zoek naar een voor mij geschikte manier van koffiezetten.

Ik ben geen liefhebber van de populaire koffieapparaten voor capsules en pads.Geeft allemaal zoveel extra plastic afval en ik denk dat het goed is als we hier beter over nadenken en hier ook naar handelen.
En ook het traditionele filterkoffiezetapparaat valt voor mij af.
Voor in de camper hebben we gekozen voor zo’n Italiaans koffiepotje van Bialetti waarmee je in een handomdraai
een lekkere pittige kop koffie zet. 

Italiaanse koffiepotje van Bialetti!

Koffie in een handomdraai gezet met een Italiaans koffiepotje.

RVS Percolator Bialetti

Dit is koffie zetten volgens het percolator principe; onderin een reservoir waar het water ingaat.
Hierboven hangt het filterbakje waarin je de koffie doet. En op dit geheel draai je een koffieopvang gedeelte met rechtopstaande pijp in het midden.

Door het verwarmen van het water stuur je dit onder druk door de gemalen koffie naar de erboven gelegen uitschenkkan. Klaar is Kees, of op zijn Italiaans Pronto Cesare!

Waarom deze RVS Percolator Bialetti voor inductie?

Een prima systeem voor op het gasstel in de camper of thuis zijn de RVS Bialetti koffiepotjes uit de serie Break.
Alleen hebben we onlangs een nieuwe moderne keuken geïnstalleerd uitgevoerd met inductiekookplaat.

En dus hebben we een geschikt systeem hiervoor nodig. Dus op zoek naar een inductie percolator, waar kunnen we zo’n percolator kopen? Dan ga je eens googelen en kom je al snel uit bij de percolator voor inductie van Bialetti.

Deze inductie percolator is te krijgen in verschillende inhoudsmaten. Er is een Bialetti Venus 2 kops, een 4 kops, een 6 kops en zelfs een Bialetti Venus 10 kops!
Gezien onze gezinssamenstelling gaat de interesse uit naar de Bialetti Venus 4 kops percolator voor inductie. 

Mijn ervaring met de Bialetti Venus 4 kops

Wat je allereerst moet weten is dat je met deze Bialetti Venus voor inductie eigenlijk geen koffie zet maar
meer een zogenaamde Moka variant, ofwel een espresso.

Pittige sterke koffie dus, eventueel als basis voor een cappuccino. Wij zetten eigenlijk gewoon twee dubbele espresso’s in een keer.
Kwestie van voorkeur en smaak, natuurlijk! 

Op de foto hiernaast zie je dat de inductie percolator bestaat uit 3 percolator RVS onderdelen; het waterreservoir, het filterbakje en de koffieuitloopkan.

Bialetti onderdelenBij de inductie percolator wordt een duidelijke Bialetti Venus handleiding meegeleverd die je eenvoudig uitlegt hoe de Bialetti percolator gebruikt dient te worden.

Het komt erop neer dat je het reservoir vult met de gewenste hoeveelheid  vers water, hierboven plaats je het filterbakje met de hoeveelheid koffie van jouw keuze.

Op dit geheel draai je de schone koffieuitloopkan en draait deze goed recht in de schroefdraad aan. Vervolgens plaats je de Bialetti percolator op de inductiekookplaat en begint het proces van verwarmen.
En werkelijk in een zucht heb je een heerlijk vers kopje percolatorkoffie!

Onderhoud en reiniging

Het gehele apparaat bestaat uit RVS onderdelen en kan dus eenvoudig na afkoeling onder de kraan worden gereinigd.
Beetje warm water, omspoelen en klaar. Reinigingsmiddelen zijn eigenlijk niet nodig.

In de Bialetti Venus handleiding staat dat het apparaat ook in de afwasmachine kan maar dat raad ik af. Sommige afwasmiddelen voor de machine hebben als gevolg dat je apparaat dof wordt en verkleurd.

Het is ook echt niet nodig, als je het apparaat gewoon telkens na gebruik goed onder de warme kraan afspoelt is het voldoende.
Laat de RVS Bialetti inductie percolator wel eerst goed afkoelen voor je hem gaat reinigen! 

Conculsie

In een handomdraai een heerlijk kopje koffie op tafel zowel in de camper als gewoon thuis dan is de rvs perolator van Bialetti een uitkomst. Als je druk bezig bent met een online training volgen van bijvoorbeeld Chantal Vermeer dan is het fijn als je daar snel en makkelijk een kopje koffie bij kunt maken.

Wil je meer weten over duurzame producten kopen lees dan ook zeker de review, Bamboe producten kopen! →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *