Review:Gifspoor van Jet van Vuuren

Boekrecensie; Gifspoor van Jet van Vuuren

Gifspoor

Zowel in boekvorm als in e-book en luisterboek te bestellen!

Alweer het 15e boek van Hennie de Groot, beter bekend onder haar schrijvers-pseudoniem Jet van Vuuren. In de pers komen we nogal eens de benaming ‘vrouwenthriller’ tegen als het gaat om de boeken van deze zeer populaire schrijfster.

En ja, er zit vaak wel iets in de verhalen die ze aantrekkelijk maakt voor genoemde doelgroep. Neemt niet weg dat ik als man ook erg veel plezier heb beleefd en geboeid werd door deze laatst verschenen thriller. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat ik geïnteresseerd ben in tuinieren en zelf enkele hele fijne jaren gewoond heb in de provincie Zeeland. Want een (klein) gedeelte en de gedeelde ontknoping van het verhaal speelt zich hier af.


We maken in het eerste hoofdstuk kennis met Noor, een rechercheur bij de politie Zeeland. Noor zit in een dip vanwege het vele werk en de almaar opstapelende dossiers.
Één dossier echter prikkelt haar en het feit dat het om een onopgeloste zaak gaat zorgt voor frustratie; het lichaam van een onbekende vrouw wordt ingewikkeld in zeil gevonden in de polders van Zeeuws-Vlaanderen.
De identiteit van het slachtoffer is niet bekend en na 3 maanden onderzoek wordt de zaak gesloten. Het lichaam wordt in een naamloos graf begraven!

Vervolgens worden de drie hoofdpersonen aan ons voorgesteld. Lizzy, Olga en Kate zijn drie ‘vriendinnen’ die een reisje gaan maken naar het platte land van Engeland om daar het door Kate geërfde huis te bekijken.

En daar weet van Vuuren het verhaal zo’n draai te geven dat ik twee keer heb moeten terug bladeren in mijn digitale versie om te zien of ik per ongeluk in een ander verhaal terecht was gekomen! Vrolijk gebabbel over planten, tuinieren en de onderlinge relaties van genoemde dames.

Maar al snel wordt je meegezogen in het verhaal van leugens, intriges, ontrouw en wraak. Via twee tijdslijnen weet van Vuuren een ongekend spannend verhaal te presenteren wat mij het boek in enkele dagen heeft doen uitlezen.

Gifspoor van Jet van Vuuren is een absolute aanrader voor de liefhebbers van het genre. Voldoende body en verhaal, spanning en raffinement maken dit boek tot een heerlijke bestseller van Hollandse bodem.

Wil je nog een spannend boek lezen? Lees de review van In Hechtenis van Nicci French ook zeker even!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *