Review: De sessies van Carla de jong

De sessies van Carla de jong

Deze week een korte impressie van het boek De Sessies van Carla de Jong.

Dit boek van Carla de Jong De Sessies is ook als luisterboek en e-book te bestellen

De Sessies is het vervolg op het boek In Retraite wat verscheen in 2009. In dit boek maakten we kennis met 5 mensen, Ola, Luc, Sonja, Dee en Brad, elk met hun verschillende achtergronden en geschiedenissen. Ze troffen elkaar tijdens een retraite bij de op dat moment in Europa zeer bekende ‘therapeute’ Catherine Richards.

Gedurende deze retraite ontstaat er een hechte band tussen de deelnemers. Echter na afloop van de therapie in een landhuis in Friesland keren de deelnemers zich af van Catherine; ze verwijten haar o.a. de zelfmoord van Brad en ook het stuklopen van het huwelijk van Dee wordt als een direct gevolg gezien van de incompetentie van de goeroe.

De Sessies brengt de 4 deelnemers na 5 jaar weer bij elkaar voor een reünie van de eerdere retraite. Na enige overtuigingskracht van Dee en Ola gaan de andere 2 overstag om aan de reünie deel te nemen. Plaats van handeling is wederom het in Friesland gelegen exclusieve landgoed, vlekkeloos gerund door een stel van adelijke komaf.
De eerste dagen blijkt al snel dat de opgelopen trauma’s verre van verwerkt zijn en als Luc en Dee heimelijk hebben geregeld dat ook Catherine zich na 2 dagen bij de groep voegt ontspint zich een boeiende machtsstrijd!

De climax

Het verhaal komt tot een climax als bij een boottochtje Catherine bijna verdrinkt en door haar assistent moet worden gereanimeerd. Sonja, die van begin afgaan zeer sceptisch is over de reünie en ronduit keihard kritisch is richting Catherine, wordt verweten schuldig te zijn aan het te water geraken van Catherine. Tenslotte was zij degene die de therapeute alleen op de boot heeft achtergelaten. En dan blijkt ook Catherine van vlees en bloed te zijn en moet ze, uitgerekend door Sonja, worden geholpen bij het verwerken van trauma’s uit haar eigen jeugd…..

De Sessies, een ijzersterke roman met wat mij betreft sterke neigingen naar een psychologische thriller! Kopen dat boek en er heerlijk mee op de bank om het een keer uit te lezen.

Wil je nog een spannend boek lezen? Lees de review van Het echte leven van Adeline Dieudonné dan zeker ook even!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *