Review: Charmecamping De Kleine Abtshoeve

Boederijcamping in Brabant aan de Meerberg in Oosterhout!

De Kleine Abtshoeve

Review; Charmecamping De Kleine Abtshoeve op de Meerberg in Oosterhout.

Wij strijken hier neer op een dinsdagavond rond 21.00 uur. Het eetcafé is nog gezellig gevuld met wat eters en wij worden vriendelijk ontvangen door een jonge dame.

We hebben gereserveerd, dat is ook allemaal via het reserveringssysteem bevestigd dus ze weten van onze komst en dit loopt dan ook allemaal erg voorspoedig. We krijgen een mooie plek toegewezen op het terrein.

Ik zeg mooie plek maar eigenlijk zijn het allemaal mooie plaatsen op deze boerderij camping in Brabant!
Er kunnen 40 caravans of campers staan en het zijn ruime plaatsen zodat je niet bij de buren op het ontbijtbord zit te kijken.

Kleine camping in de buurt van Breda

Wij willen in de buurt van Breda een aantal dagen vertoeven om wat vrienden en familie te bezoeken en zo komen wij terecht op De Kleine Abtshoeve. Voor een camper hebben ze net zoals voor de caravans een hardere ondergrond gecreëerd en dat vinden veel campinggasten fijn.

Als jij ook eens op pad wilt met een camper of caravan.

Maar je wilt er niet direct één kopen kun je die ook eerst huren
dit kun je lezen in mijn review van Camptoo!

Wij staan op het gras en dat is wat ons betreft ook prima want de ondergrond is hard. De camping heeft 40 plaatsen dus eigenlijk kun je niet meer spreken van een kleine camping vind ik. Ondanks dat de camping volledig is bezet is het nog steeds erg rustig.

Ze hebben bewust gekozen om geen speeltuin of andere dingen op de camping te hebben voor kleine kinderen. Waarschijnlijk is het mede daarom ook dat het stil is op de camping. Dit wordt ook duidelijk gecommuniceerd op de website dus dat is dan prima. In de omgeving liggen nog voldoende andere campings waar dit wel aanwezig is dus genoeg uitwijk mogelijkheden.

Plattegrond Abtshoeve

Ontbijt op de camping

Bij aankomst is er ook gevraagd of we brood voor het ontbijt willen bestellen en dat hebben we ook gedaan. Een extra service dat het verblijf hier op de camping weer luxer maakt. Wie wil er nou niet een verse croisant voor het ontbijt?

Zoals altijd zijn wij als we op vakantie zijn erg vroeg wakker en hebben onze honden uitgelaten en vragen ons even af waar we de broodjes op kunnen pikken. We hebben het niet gevraagd de avond daarvoor dus weten we niet precies hoe dit hier op de camping in zijn werk gaat.

Toch even naar het (gesloten) eetcafé gelopen maar het is pas 08:15 dus misschien zijn we wel te vroeg. Als we vervolgens onze thee en koffie zitten te ‘slurpen’ komt Sjoerd (één van de eigenaren) ons de heerlijk verse croisantjes aan ‘huis’ leveren!

Als dat geen service is dan weet ik het ook niet meer, helemaal TOP!

Fietsen huren

Omdat wij niet voortdurend met ons campertje het terrein op en af willen rijden willen we graag fietsen huren.
En dit hebben we natuurlijk van te voren bekeken en wij weten dus dat dit mogelijk is bij De Kleine Abtshoeve.

Twee goede stadsfietsen worden er voor ons klaar gezet. Je kunt kiezen uit stadsfietsen, elektrische fietsen of mountainbike’s.
Er zijn in de omgeving enorm mooie fietsroutes voor zowel de stads-, elektrische fiets en ook de mountainbiker kan in de bossen rondom Oosterhout en Breda mooie routes volgen.

Sanitair

Sanitair De Kleine Abtshoeve

Het sanitair van deze boerderijcamping in Brabant daar is maar één woord voor:

PRACHTIG, SCHOON, MOOI

Wij hebben al heel veel campings gezien maar dit sanitair is echt heel goed en netjes.
Het is dan ook net nieuw dus dat draagt er zeker toe bij dat het zo goed overkomt maar het wordt ook netjes schoon gemaakt en bijgehouden.

En dit geld ook voor de keuken voor algemeen gebruik, die ook net nieuw is, deze ziet er ook prachtig uit en is van alle gemakken voorzien.

Als je incheckt bij deze camping krijg je een folder mee waar alles wat je moet en wilt weten in staat. Op dit boekje word ook een code geschreven die je moet gebruiken om gebruik te kunnen maken van het sanitair.

Keuken De Kleine Abtshoeve

Dat is even wennen om de nummers in de goede volgorde in te drukken maar het geeft op één of andere manier wel een goed gevoel!

Als je wilt kun je ook gebruik maken van een droger en een wasmachine. Wij hebben dat niet gedaan dus ik weet niet of dit iets kost.

Ook de ‘milieustraat’ ontbrak niet en is goed geregeld met het afval en het legen van het chemisch toilet.

En ook je hond is welkom en er waren veel honden toen wij er waren maar de honden die mee mogen die gedragen zich altijd goed dus daar hebben wij geen last van gehad.

Goed geregeld allemaal!

Nadelen

 • Er is geen afvalbak bij de wastafels
 • Code toilet onthouden (kan nadeel zijn!?)
 • Geen creditcard betaling (is waarschijnlijk ivm hoge kosten)

Voordelen

 • Goed bereikbaar
 • Wifi uitmuntend goed!
 • Ruime plaatsen
 • Rustige camping
 • Ontbijt service
 • Fietsverhuur
 • Veel te doen in de omgeving
 • Super Schoon sanitair
 • Eetcafé aanwezig
 • Honden toegestaan

Het eetcafé van De Kleine Abtshoeve

Ze hebben een heel leuk en gezellig eetcafé met een goede en heerlijke keuken. Met ‘eenvoudige’ gerechten op de kaart zit er voor iedereen wel wat bij. De bitterballen en de borrelkaas zijn voortreffelijk in ieder geval dus als je een heerlijke BitBurger van de tap neemt vergeet die dan niet om erbij te bestellen!!

Het café is al vanaf 10 uur in de ochtend geopend en wij hebben gezien dat er veel mensen van de camping gebruik maken van al het lekkers wat ze maken. Ook kun je eten bestellen en ze brengen dit net als het ontbijt bij je aan de deur👍🏼!

Terras De Kleine Abtshoeve

Conclusie

De conclusie van het bezoek van deze camping is er maar één; Lia, Rene en Sjoerd Snoeren hebben een prachtig bedrijf staan.
Geven je een heel gastvrij gevoel en staan altijd klaar als er iets is. Het bedrijf De Kleine Abtshoeve geeft een totaal pakket met alles wat hun camping te bieden heeft.

Als je wilt kun je zelfs in de winter terecht op deze camping. Wij hebben dat nog niet gedaan maar ook dan moet er in bepaalde periodes echt gereserveerd worden omdat je anders geen plek hebt.
Natuurlijk snappen wij dat wel want het is gewoon een hele fijne camping om naar toe te gaan.

Wij gaan hier zeker terug komen en wensen de familie Snoeren heel veel succes verder maar dat zit wel snor!

Charmecamping De Kleine Abtshoeve in Oosterhout, Noord Brabant
Charmecamping De Kleine Abtshoeve in Oosterhout, Noord Brabant

Beoordeling door dejaifvefelina@hotmail.com,

30 aug 2020
5

Deze boerderijcamping in Brabant krijgt van mij 5 sterren omdat alles klopt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *