Review: Reiki Online Cursus van Bas Akkerman?

Brengt het meer rust en ontspanning door het beoefenen van reiki?

De Reiki online cursus van Bas Akkerman is goed als je veel last hebt van stress en spanning in je leven. Dan kan reiki zelfbehandeling een oplossing voor je zijn. In deze review kun je mijn reiki ervaringen lezen. Voor mij heeft het ervoor gezorgd dat ik meer innerlijke rust heb gekregen en ik heb beter leren luisteren naar mijn lichaam.

Hierdoor is mijn leven ook in een positievere ‘flow’ terecht gekomen. Eerst heb ik de gratis cursus online (proefles) gevolgd van Bas Akkerman. Hierdoor heb ik de eerste reiki oefeningen gratis kunnen leren.

De voordelen van de Reiki online cursus

 • Meer ontspanning in je leven ervaren
 • Het geeft je meer innerlijke rust
 • Je gaat meer positiviteit ervaren
 • Je voelt dat alles meer in balans is
 • Je leert te luisteren naar je lichaam
 • Je krijgt meer vertrouwen & helderheid
online reiki cursus

Inhoudsopgave

Wat leer je in de Reiki online cursus

Op het moment van het schrijven van deze review heb ik de reiki 1cursus gevolgd. Ik wil dit helemaal goed kunnen ervaren en goede reiki behandelingen geven voordat ik verder ga met reiki 2.
De reiki 2 cursus kun je vanzelfsprekend ook online volgen net zoals de reiki master opleiding.

Ik heb eerst de GRATIS proefles reiki gevolgd ( dit lijkt al een hele cursus) en ben daarna verder gegaan met reiki 1 online cursus. Hierin heb ik veel geleerd over de geschiedenis van reiki en waar reiki vandaan komt. Wat doet reiki met je lichaam? Hoe vaak een reiki behandeling en wanneer kun je een reiki behandeling geven.

Bij de cursus reiki leer je vooral rust en ontspanning te vinden en de reiki energie te voelen. Ook aan persoonlijke ontwikkeling en concentratie word veel aandacht besteed. Verschillende handposities en andere reiki oefeningen leer je om de reiki energie aan jezelf te geven.

Het zijn van het begin af aan goede reiki ervaringen. Door middel van foto’s en luister meditaties kun je op eigen tempo een Reiki zelfbehandeling aanleren.

Reiki wat is dat?

Het woord Reiki is een samenvoeging van twee Japanse karakters; Rei betekent geest/ziel en Ki betekent levenskracht. 

Bij Reiki word er vanuit gegaan dat alles met elkaar te maken heeft lichaam, geest en ziel. Mikao Usui is degene die, eind achttienhonderd, Reiki heeft ontwikkeld. Ook hij was op zoek naar harmonie, geluk en spirituele ontwikkeling!

Reiki betekent letterlijk ‘universele levensenergie’ dat is de energiestroom die door ons lichaam stroomt en door dingen die wij meemaken in ons leven kan die energiestroom uit balans raken. Dit kan komen door stress, traumatische ervaringen of heftige emoties, hierdoor kunnen blokkades ontstaan in de energiestroom in ons lichaam.

Als dit het geval is kan dat leiden tot lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, concentratie problemen, slapeloosheid enzovoort. En die hoofdpijn(en) die zijn bij mij verleden tijd want ik weet nu wat ik eraan kan doen.Met reiki 1 leer je de reiki energie weer te laten stromen.

Met de Reiki zelfbehandeling posities ga je via hand oplegging, bij jezelf of degene die een behandeling ondergaat, meer (reiki) energie doorgeven aan de blokkeringen in de energiebaan. Hierdoor worden de blokkades opgeheven en zorgt het ervoor dat in het lichaam een betere doorstroming van de energie komt.

Lichaam en geest zijn één en de energiebanen in ons lichaam zijn met elkaar verbonden door knooppunten, ook wel chakra’s genoemd.  Bij een reiki behandeling zorgt de extra energie die door lichaam en geest stroomt voor een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen en chakra’s.

Ben je geïnteresseerd in meer zelfontwikkeling en chakra’s dan zijn zowel de online cursus zelfontwikkeling van Frank de Moei maar ook The Draw your dream life van Chantal Vermeer je verder helpen.

De reiki master haalt deze extra energie uit de kosmos om deze via zijn lichaam via zijn handpalmen naar de ontvanger te laten stromen. ZIjn handpalmen worden ook wel subchakra’s genoemd. Een Reiki behandeling kan met handoplegging maar een reiki behandeling op afstand kan ook.
Reiki op afstand klinkt misschien een beetje gek maar een reiki behandeling op afstand is in de reiki wereld heel normaal.

Reiki is een alternatieve geneeswijze. En onder een alternatieve geneeswijze verstaan we dat er geen wetenschappelijk onderbouwde theorie aan ten grondslag ligt. Het is geen vervanging van de reguliere geneeskunde het kan een aanvulling hierop zijn. Reiki behandeling ervaringen zijn er inmiddels genoeg te vinden iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die aan reiki doet. Reiki is voor iedereen!

Wie is Reiki master Bas Akkerman?

Online reiki cursus

Bas Akkerman heeft naast de winkel Aurana, waar hij sieraden, parfums en nog allerlei andere spullen voor het inrichten van je huis kunt kopen, ook een Reiki school in Noord Holland. Reiki cursus volgen in Hoorn kan dus ook. Hij houd zich al sinds 2001 bezig met Reiki.

Naast Reiki houd hij zich ook bezig met yoga, meditatie en andere vormen van energetische healing.
Er bestaat een mogelijkheid dat jij net zoals ik maar ook als Bas kennis hebt gemaakt met Reiki en gedacht hebt; wat is dat voor zweverig gedoe!?

Maar nadat hij, vanuit zijn nieuwsgierigheid, toch een keer een behandeling heeft ondergaan was hij direct ‘om’.
Hierna heeft hij zich volledig ‘gestort’ op Reiki en alles wat daar mee samenhangt.
Hij voelde meer levensvreugde en het gevoel dat hij krijgt van Reiki wil hij delen met de hele wereld!

Om die reden heeft hij een complete Reiki online cursus ontwikkeld iedereen kan reiki cursus 1, reiki cursus 2 online en de reiki master opleiding online leren.
Waarom (ook) een reikionline cursus omdat hij begrijpt dat mensen die ook Reiki willen gaan toepassen dit eerst thuis in hun vertrouwde omgeving willen doen. En door deze reiki opleiding is dat nu ook mogelijk.

Bas Akkerman heeft ook een Kundalini Reiki boek uitgebracht hierin staan tips, oefeningen en meditaties die te maken hebben met de kracht van Kundalini reiki.

Kundalini reiki zorgt voor het nog beter vrij maken van de energiekanalen zodat de energie optimaal kan door stromen en dit heeft een enorm positief effect op je lichaam en geest.

Wat doet reiki met je lichaam en wanneer gebruik je het?

Als je veel last hebt van spanningen of emotioneel niet in balans bent kan naast yoga een reiki behandeling ook heel goed helpen. Ook bij lichamelijke klachten kan het effect hebben. Veel mensen gebruiken het ook graag om even wat tijd aan zichzelf te kunnen besteden even ontspannen en aan jezelf werken.
In mijn review Happy Practice With Yoga kun je hier ook veel over lezen.


Een reiki zelfbehandeling kan heel rustgevend zijn ook het geven van reiki.

Een reiki behandeling kan bij verschillende soorten klachten helpen denk hierbij aan:

reiki online cursus
 • Hoofdpijn
 • Concentratie problemen
 • Rugklachten
 • Buikpijn
 • Angst (aanvallen)
 • Misselijkheid
 • Vermoeidheid 
 • Slapeloosheid
 • Boosheid en rouwverwerking

Bijwerkingen van een reiki behandeling

Zoals bij veel alternatieve geneeswijzen zijn er voor en tegenstanders. De één vind het de grootste onzin terwijl de ander er heel veel baat bij heeft.

Ik denk dat als je op een goede manier gebruik maakt van alternatieve geneeswijzen en daar baat bij hebt het geen enkel probleem is. En zo is het ook met reiki, je kunt er wel bijwerkingen van hebben na een behandeling.

Omdat energiebanen weer vrij kunnen stromen en door deze doorstroming worden de afvalstoffen in het lichaam in beweging gebracht. Het is dus erg belangrijk om na een behandeling veel water te drinken.

En eventuele bijwerkingen zoals hoofd-, maagpijn, transpiratie of een verhoogde lichaamstemperatuur vaak snel verdwijnen na de behandeling. Ook vermoeidheid kan optreden maar dit kan allemaal te maken hebben met de energie die aan het werk is om alles weer in balans te krijgen.

Voordelen van het beoefenen van Reiki

 • Je kunt overal en altijd uitoefenen
 • Ontspanning voor lichaam en geest
 • Meer balans in je leven
 • Spirituele ontwikkeling
 • Kan helpen bij hoog sensitiviteit
 • Kan helpen bij stimulatie zelfgenezend vermogen
 • Kan verlichting geven bij fysieke klachten
 • Iedereen kan het leren

Reiki 1, 2, 3

Bij reiki spreek je over graad 1, 2, en 3 in al deze niveau’s leer je steeds dieper in te gaan hoe je reiki kunt gebruiken en in hoe je reiki kunt beoefenen.

# Reiki 1:

In reiki 1 online leer je eerst om reiki aan jezelf te geven en anderen via handoplegging.
Hoe je energie aan jezelf en aan anderen kunt geven. Ook heb je een reiki 1 inwijding de zogeheten reiki inwijding eerste graad.

# Reiki 2 cursus:

In reiki 2 cursus online ga je dieper in op de behandeling van emoties en achterliggende gedachtes.
Ook leer je in reiki 2 om reiki op afstand te geven. De reiki 2 cursus is een mooi vervolg op de cursus reiki 1. En ik ben wel benieuwd naar de reiki op afstand geven.

# Reiki 3:

Dit is de reiki master. In de reiki master online training leer je hoe je reiki kunt geven en ook een inwijding in de reiki energie geeft. Bij een inwijding, die zowel één op één als op afstand kan plaats vinden, wordt de reiki energie afgestemd

Door tijdens de inwijding de reiki symbolen in de aura van de cursist te brengen creëert hij hiermee de resonantie.
Om uiteindelijk tijdens de behandelingen af te kunnen stemmen op de reiki-frequentie.

Deze inwijding is een belofte aan jezelf om goed om te gaan met energie. Maar ook om een pure en zuivere levenskracht in te zetten voor inzicht, ontspanning en (mogelijke) heling.

Wat houd de Reiki online cursus van Bas Akkerman in?

# Reiki 1 de eerste graad

 1. De Reiki zelfbehandeling
 2. De behandeling van andere mensen
 3. Reiki voor dieren en kinderen
 4. Met veel online oefeningen en luistermeditaties

# Reiki 2 de tweede graad

 1. De Reiki behandeling op afstand
 2. De toepassing van de Reiki symbolen, reiki op afstand symbool
 3. Het versterken van de energie en werken met blokkades
 4. Veel online reiki oefeningen en luistermeditaties
 5. BONUS: toegang tot alle Reiki 1 lessen om je kennis op te frissen

# Reiki 3 Reiki Master Opleiding

 1. Reiki 1 en 2 herhalen
 2. Werken met het Reiki master symbool
 3. Leer hoe je Reiki inwijding geven
 4. Met veel online oefeningen en meditaties

Conclusie

Reiki heeft mijn leven verrijkt, het heeft me meer balans gegeven en meer positiviteit. Door dit alles voel ik me gezonder en kan ik alles wat er in mijn leven voorbij komt veel beter aan. En je kunt ook nog andere mensen in je omgeving ‘helpen’ en enthousiast maken voor Reiki.
Als je nog twijfelt kun je eerst een gratis online Reiki proefles nemen als je dit geprobeerd hebt twijfel je niet meer!

Wil je meer weten over Boeddha lees mijn review hierover hier dan →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *