Review: Persoonlijke ontwikkeling training helpt mij verder!

Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei heeft mij geholpen!

In deze review deel ik mijn ervaringen met de e-cursus van Frank de Moei over Blijvend Zelfvertrouwen. Met deze persoonlijke ontwikkeling training heb ik geleerd om meer zelfvertrouwen te krijgen en positiever in het leven te staan. Je kunt in mijn review lezen wie Frank de Moei is en wat ik van deze cursus heb geleerd. Ik deel mijn ervaringen in deze review over de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen en geef je ook nog een paar boeken tips over persoonlijke ontwikkeling waar ik veel baat bij heb gehad.

Wat ik heb geleerd van de Blijvend Zelfvertrouwen cursus van Frank de Moei en waarom ik jou deze coaching ook kan aanbevelen:

 • Beter zelfbeeld
 • Positiever in het leven
 • Kan beter doelen stellen
 • Wat wel en niet belangrijk is
 • Natuurlijk meer zelfvertrouwen
 • Minder zorgen over wat een ander van mij vind
Frank de Moei coaching

Inhoudsopgave


Training persoonlijke ontwikkeling

Bij de cursus Blijvend zelfvertrouwen leer je in 12 weken met verschillende oefeningen en opdrachten hoe jij zelf kunt veranderen. Door deze persoonlijke ontwikkeling trainingen in de cursus leer je in een korte tijd je zelfvertrouwen te verbeteren. Je leert met deze persoonlijke ontwikkeling cursus meer inzicht in jezelf te krijgen. Begrip en acceptatie bieden bij deze zelfontwikkeling cursus ook een helpende hand.

Door de persoonlijke ontwikkeling coach Frank de Moei heb ik geleerd om mijn zelfvertrouwen te laten groeien. Met deze training in persoonlijke ontwikkeling geniet ik nu meer van het leven. Samen met de reiki cursus van Bas Akkerman hebben deze trainingen mij veel verder geholpen in het leven. Wil je mijn online reiki cursus ervaringen lezen en zelf starten met een reiki leren gratis les dan kan ik je dit zeker aanbevelen.

Wat houd de cursus Blijvend zelfvertrouwen in?

Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen is de cursus Blijvend zelfvertrouwen een online cursus. Je kunt het op de tijdstippen van de dag doen die voor jou het beste passen. Ideaal dus! Als je je aanmeld voor de cursus kun je meteen aan de slag. Heb je even een dag geen tijd of zin is dat geen enkel probleem dan pak je het weer op als je dat wel hebt.

Vanaf het moment dat je je hebt aangemeld krijg je 12 weken op een rij lesstof binnen. Per week doorloop je de informatie, behandel je de opdrachten en doe je de oefeningen van die les. Het is jouw persoonlijke ontwikkeling cursus dus moet je zelf aan de slag om je gevoelens, gedachten en gewoontes aan te pakken en de veranderingen in jezelf te creëren. Natuurlijk krijg je met het lesmateriaal de ’tools’ om je zelfvertrouwen groter te maken in de vorm van verschillende technieken.

Eerste deel van de cursus gaat over wat zelfvertrouwen is en welke invloed dit op jou heeft. Hoe jij negatieve gedachtes kunt beïnvloeden en hoe je dat doet.
In het tweede gedeelte van de cursus ga je kijken waarom jij geen of weinig zelfvertrouwen hebt. Door een positievere kijk op jezelf en door je sterke punten te benoemen merk je al snel dat je grote stappen maakt richting meer zelfvertrouwen.
In deel drie van de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen ga je leren om hetgeen je in les één en twee hebt geleerd zo toe te passen dat je gegroeide zelfvertrouwen blijvend zal zijn. Je gelooft weer in jezelf en vandaar uit zullen er nieuwe deuren open gaan!

Tips voor persoonlijke ontwikkeling training die jou ook verder kunnen helpen

Persoonlijke ontwikkeling training
Persoonlijke ontwikkeling training
Persoonlijke ontwikkeling training

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling beschrijven is niet in een paar woorden te doen. Met de vraag wat is persoonlijke ontwikkeling kun je veel kanten op. Er zijn veel voorbeelden van persoonlijk ontwikkeling te noemen zoals;

 • Het krijgen van meer zelfvertrouwen
 • Positiever in het leven staan
 • Oplossingsgericht denken en handelen
 • Werken aan je motivatie
 • Volgen van educatie
 • Geen zorgen of stress
 • Gelukkig voelen

Van deze voorbeelden zijn er op internet verschillende cursussen, coachingstrajecten of persoonlijke ontwikkeling training te vinden. Of je nu tijdelijk even niet lekker in je vel zit door bijvoorbeeld je overgang of omdat er dingen in je leven gebeurt zijn is het altijd goed om er op een positieve manier mee om te gaan met deze zaken en naar de mogelijkheden op zoek te

Een persoonlijke ontwikkeling cursus van Frank de Moei in de vorm van Blijvend zelfvertrouwen kan ik iedereen aanraden die worstelt met weinig zelfvertrouwen.

Ik was iemand waarbij het glas altijd half leeg is en keek altijd op tegen de ‘positievelingen’ rond mij heen. Tot er een moment komt dat een vriendin mij het Frank de Moei boek geeft en ik denk daar wil ik meer van weten. Ik ben meer persoonlijke ontwikkeling boeken gaan lezen en ben ook steeds meer persoonlijke ontwikkeling tips gaan toepassen in mijn leven.

Persoonlijk ontwikkeling tips:

 • Wat vind ik echt belangrijk?
 • Beter voor mijn gezondheid zorgen
 • Positiever denken
 • Stoppen met uitstel gedrag
 • Minder oordelen over anderen
 • Maakt me minder uit wat een ander van mij denkt

Boeken persoonlijke ontwikkeling

Om je zelfontwikkeling te vergoten is het altijd de vraag hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je kunt dit met allerlei verschillende cursussen doen of je gaat op zoek naar een coach in persoonlijke ontwikkeling om meer balans in je leven te krijgen.

Dit alles hangt af van wat voor persoon je bent en hoe je dit het liefst aanpakt. De één wil het allemaal het liefst alleen doen en gaat dus op
zoek naar boeken over persoonlijke ontwikkeling. Een ander wil graag een coach voor hulp bij zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

In sommige gevallen is het beter om een persoonlijke (ontwikkeling) coach aan te trekken als je bijvoorbeeld bepaalde eigenschappen verder wilt ontwikkelen. Of vervelende ‘trekjes’ of eigenschappen die je jezelf hebt aangeleerd wilt veranderen. Bij het opbouwen van mijn zelfvertrouwen heb ik goede ervaringen met de Blijvend zelfvertrouwen cursus van Frank de Moei.

Persoonlijke ontwikkeling betekenis

De betekenis van persoonlijke ontwikkeling is het verwerven van inzicht in je eigen identiteit. Het is de persoonlijke ontwikkeling op het gebied van identiteit, talent en zelfbewustzijn.  Hoe ga jij om met het vergroten van je dromen en de kwaliteit van leven. Als jij ontdekt dat er zaken zijn die je mist, dan kun je hieraan gaan werken om ze wel haalbaar te maken. Dit kun je doen door meer boeken te lezen over hoe je gelukkiger in het leven kunt staan, hoe je jouw doelen kunt bereiken en wat je ervoor moet doen.

Er is ook een mogelijkheid dat je er een cursus voor gaat volgen. Dit kan een e-cursus zijn of een cursus die je samen met anderen doet.Op die manier kun je ook nog leren van elkaar. Of je kiest voor 1 op 1 begeleiding van een persoonlijke ontwikkeling coach, dat kan ook erg goed werken.
Er zijn persoonlijke ontwikkeling cursussen genoeg te vinden op internet. Wat wel belangrijk is bij de keuze als je wilt werken aan je zelfontwikkeling is je doelstelling. Wat wil je bereiken en waar wil je naartoe werken. Met de Blijvend zelfvertrouwen cursus heb ik specifiek gekozen voor een persoonlijke ontwikkeling training om te werken aan mijn zelfvertrouwen en dat heeft mij ook daadwerkelijk meer zelfvertrouwen opgeleverd.

Waarom persoonlijke ontwikkeling?

Er zijn genoeg verschillende redenen te bedenken waarom jij jezelf verder wilt ontwikkelen. Maar het is wel goed om te weten voordat je een e-cursus of boek aanschaft waar je graag aan wilt werken bij jezelf. Dit kunnen verschillende soorten zaken zijn die behoorlijk uiteen kunnen lopen. Denk hierbij aan de volgende voorbeelden:

 • Jezelf meer ontwikkelen voor je werk
 • Minder zorgen of stress hebben
 • Meer zelfvertrouwen opbouwen en uitstralen
 • Assertiever zijn of worden
 • Betere relatie met je mensen om je heen
 • Je financiële zaken beter op orde krijgen
 • Het verbeteren van je levensstijl

En zo zijn er nog veel meer zaken waar je aan kunt denken om jezelf verder te ontwikkelen en jouw talenten meer naar boven te laten komen. Dit alles kun je op verschillende manieren bereiken maar het hangt helemaal af van wat jij wilt bereiken en welke manier jou het meeste aanspreekt. Waarom persoonlijke ontwikkeling belangrijk kan zijn hangt dus helemaal van jezelf af.

Actie maakt het verschil tussen droom en werkelijkheid
Zonder visie geen droom zonder actie geen resultaat

Frank de Moei professionele life-coach, een expert in het begeleiden van mensen

Persoonlijke ontwikkelingsdoelen

Als jij bezig bent met zelfontwikkeling moet je ook zeker persoonlijke ontwikkelingsdoelen stellen. Om jezelf uit bepaalde gewoontes te halen is het goed om doelen te stellen en daar naartoe te werken. Je zit misschien in een bepaalde sleur en je wilt op je werk naar die hogere functie maar dit lukt niet. Of je bent op zoek naar meer innerlijke rust. Je wilt beter om leren gaan met je relaties. Dit kan de relatie zijn met vrienden of familie maar dit kan ook te maken hebben met bijvoorbeeld de omgang met vrouwen of mannen.

Je weet niet hoe je op een goede manier contact kunt maken of met ze om moet gaan. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat je niet genoeg zelfvertrouwen hebt. Daar kan de Blijvend zelfvertrouwen cursus je zeker bij helpen. Het maakt niet uit wat je verder wilt ontwikkelen aan jezelf, alles valt of staat met wat je hieraan gaat doen. Welke persoonlijke ontwikkelingsdoelen je stelt om te verbeteren.

Frank de Moei coaching


Wie is Frank de Moei?
Mijn Frank de Moei ervaringen heb je in deze review al kunnen lezen. Maar jij wilt voor je deze cursus of andere boeken van Frank de Moei aanschaft misschien wat meer van hem weten.

Frank de Moei is degene die Blijvend Zelfvertrouwen heeft ontwikkeld. Frank de Moei heeft met zijn verschillende trainingen op het gebied van succes en geluk al heel wat mensen geholpen. Op zijn website newstart.nl kun je veel van zijn cursussen in het leven zonder stress en het werken aan je zelfvertrouwen terug vinden. Ook hulp bij het vinden van je ideale baan kan een e-cursus van Frank de Moei je de helpende hand bieden.

Frank de Moei heeft nadat hij een seminar over zelfontwikkeling heeft bijgewoond steeds meer verdiept in dit onderwerp. “Ik zal zelf moeten veranderen want dan pas verandert alles met mij mee”, dat is hetgeen hij als eerste boodschap heeft meegekregen. Hierna is hij zichzelf door middel van verschillende opleidingen, het volgen van seminars en het inlezen in dit onderwerp gaan ontwikkelen. En zo is hij zich steeds meer gaan toe leggen op trainingen en coachings-trajecten in de persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Hij heeft de opleiding Positive Psychology gevolgd en is een gecertificeerd Life coach neuro associative conditioning. Ook is hij aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) en het European mentoring and coaching counsel (EMCC)

Om dingen te doen die je wilt heb je moed nodig!

Frank de Moei

Boek persoonlijke ontwikkeling; Sleutel van Geluk en Succes

persoonlijke ontwikkeling training
Ben je benieuwd naar
De sleutels van geluk en succes

Een goed boek over persoonlijke ontwikkeling van Frank de Moei is ‘De sleutels van geluk en succes’. Het is een boek waar ik ook weer veel persoonlijke ontwikkeling tips uit heb gehaald. Het glas is bij mij niet meer half leeg maar altijd half vol. En dit is zeker niet van de één op de andere dag gebeurt. Je moet voortdurend nieuwe persoonlijke ontwikkelingsdoelen stellen. Dan kom je steeds verder op weg naar een gelukkig leven.
Is niet iedereen op zoek naar geluk en succes?

Geluk. Zoals het in wikipedia staat omschreven is geluk tevreden zijn met je huidige leefomstandigheden.
En in de van Dale heeft het de volgende omschrijvingen;

 • Een gunstige gebeurtenis is geluk, ook wel mazzel of boffen genoemd
 • Geluk is als alles goed gaat
 • Tevreden zijn met je manier van leven is geluk
 • Geluk is de loterij winnen

Dit kunnen we zelf ook wel bedenken en misschien vraag je je af wat dit met zelfontwikkeling te maken heeft. Het heeft hier heel veel mee te maken want je kunt ook zelfontwikkeling onder verdelen in een aantal zaken.

 • Gezondheid

De volgorde hierboven is eigenlijk niet goed want het belangrijkste in je leven is gezondheid. Als je niet gezond bent en leeft dan is een gelukkig leven lastig.
Zorg ervoor dat je voldoende beweegt of nog liever sport, neem je verantwoording ten aanzien van je eetpatroon. En wat zeker zo belangrijk is zorg dat je genoeg slaapt/rust. Op het moment dat je slaapt kun je alles verwerken van wat er overdag is gebeurd en kan je lichaam weer opgeladen worden voor een nieuwe dag.

 • Welvaart

Bij welvaart moet je niet alleen denken aan de rijksten van de wereld want het wil niet zeggen dat als je over veel geld beschikt je ook een goede zelfontwikkeling hebt. Natuurlijk heb je om te overleven bepaalde behoeftes nodig. En in de Westerse wereld gaat het al wel gauw over geld.Helaas! Maar welvaart is ook je veilig voelen waar je leeft en zekerheid speelt hier ook een belangrijke factor bij. Dat als jij niet meer voor jezelf kunt zorgen er voor je wordt gezorgd.

 • Liefde

Liefde hebben we allemaal nodig, hier versta ik ook sociaal contact met andere mensen onder. Je kunt jezelf niet ontwikkelen als je geen liefde kunt geven en ervaren. Iedereen verlangt in zijn leven naar waardering en erkenning. Alleen dan kun je een goede relaties opbouwen.

 • Geluk

Wat is geluk? Geluk is onderverdeeld in 50% erfelijkheid, 10% hangt af van de omstandigheden van de persoon, 40% is zelfontwikkeling. Hier zou je dus uit op kunnen maken dat je enorm veel invloed hebt op jouw geluk.  Het wil dus niet zeggen dat als jij veel geld hebt je ook gelukkig bent. We kennen allemaal de verhalen van rijke mensen die aan de top staan maar niet gelukkig zijn. Neem even de tijd om dit YouTube filmpje te bekijken!

De sleutel van geluk en succes wordt voor een groot stuk bepaald door zelfontwikkeling. Je hebt het voor een heel groot stuk zelf in de hand. En als jij het moeilijk vindt om geluk te ervaren dan kun je er op verschillende manieren mee aan het werk gaan. Jezelf meer te ontwikkelen om je ook gelukkiger te gaan voelen, en tevreden te zijn met je leven!

Gratis Bonussen

persoonlijke ontwikkeling training
Inzicht in je kracht
€ 25,-
persoonlijke ontwikkeling training
Je bent prima
€ 25,-
zelfontwikkeling
Volg je eigen weg
€ 25,-

Conclusie

Met een persoonlijke ontwikkeling training werk je aan persoonlijke ontwikkeling. Op die manier helpt dit je op weg naar het leiden van een leven waar je tevreden over bent. En voor de ene mens ligt dat op een andere niveau als bij de ander. Maar jij bepaalt zelf welke waarde het voor jou heeft. Goede relaties hebben of eraan werken gaat een stuk beter als je jezelf ook beter kent.

En door met een boek, cursus of coach aan het werk te gaan kan dit een hele positieve bijdrage leveren aan jouw levens geluk. Dus onderneem actie en ga voor een gelukkig(er) leven waarin jij je het BESTE voelt!