Review: Online Reiki Cursus van Bas Akkerman?

Brengt het meer rust en ontspanning door het beoefenen van reiki?

Online Reiki cursus van Bas Akkerman?

Als je veel last hebt van stress en spanning in je leven dan kan het beoefenen van reiki een oplossing voor je zijn. Reiki kan je veel positieve resultaten geven denk hierbij aan:

 • Meer ontspanning in je leven ervaren
 • Het geeft je meer innerlijke rust
 • Je gaat meer positiviteit ervaren
 • Je voelt dat alles meer in balans is
 • Je leert te luisteren naar je lichaam
 • Je krijgt meer vertrouwen & helderheid

Met de online Reiki Cursus van Bas Akkerman kun je tot mooie resultaten komen voor jezelf. Voor mij heeft het ervoor gezorgd dat ik meer innerlijke rust heb gekregen en ik heb beter leren luisteren naar mijn lichaam.
Nu weet ik wel wanneer ik even een pas op de plaats moet maken en aan mezelf moet denken. Hierdoor is mijn leven ook in een positievere ‘flow’ terecht gekomen.

Ik ben blij dat ik voor de online cursus heb gekozen ik vind het fijn om het op mijn eigen tempo te doen en ook het tijdstip van de dag zelf te kunnen bepalen.

Als jij bewust voor reiki kiest dan pas kom je erachter wat dit voor jou kan betekenen. Reiki kan een enorme verrijking zijn zowel geestelijk al lichamelijk.

Reiki online cursus
De roze lotusbloem staat voor de ontwikkeling van de menselijke groei en ziel.

Inhoudsopgave

Wat leer je in de Reiki online cursus

Op het moment van het schrijven van deze review heb ik reiki 1 cursus gevolgd ik wil dit helemaal goed kunnen ervaren en op anderen toepassen voordat ik verder ga met reiki 2. Maar in deze cursus heb ik veel geleerd over de geschiedenis en waar Reiki vandaan komt.

Bij deze online cursus leer je vooral rust en ontspanning te vinden. Ook aan persoonlijke ontwikkeling en concentratie word veel aandacht besteed. En met de verschillende hand opleggingen leer je om de energie aan jezelf te geven.
Door middel van foto’s en luister meditaties kun je helemaal op eigen tempo een Reiki behandeling je eigen maken.

reiki online cursus

Wat is Reiki?

Het woord Reiki is een samenvoeging van twee Japanse karakters; Rei betekent geest/ziel en Ki betekent levenskracht. 

reiki online cursus

Bij Reiki word er vanuit gegaan dat alles met elkaar te maken heeft lichaam, geest en ziel. Mikao Usui is degene, die eind achttienhonderd, het Reiki heeft ontwikkeld. Ook hij was op zoek naar harmonie, geluk en spirituele ontwikkeling!

Reiki betekent letterlijk ‘universele levensenergie’ dat is de energiestroom die door ons lichaam stroomt en door dingen die wij meemaken in ons leven kan die energiestroom in dis balans komen. Dit kan komen door stress, traumatische ervaringen of heftige emoties hierdoor kunnen blokkades ontstaan in de energiestroom in ons lichaam.

Als dit het geval is kan dat leiden tot lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, concentratie problemen, slapeloosheid enzovoort. En die hoofdpijn(en) die zijn bij mij verleden tijd want ik weet nu wat ik eraan kan doen.

Met een Reiki behandeling ga je via hand oplegging, bij jezelf of degene die een behandeling ondergaat, meer energie doorgeven aan de blokkeringen in de energiebaan. Hierdoor worden de blokkades opgeheven en zorgt het ervoor dat in het lichaam een betere door stroming van de energie komt.

Lichaam en geest zijn één en de energiebanen in ons lichaam zijn met elkaar verbonden door knooppunten, ook wel chakra’s genoemd.  Bij een reiki behandeling zorgt de extra energie die door lichaam en geest stroomt voor een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen en chakra’s.

De Reikimeester haalt deze extra energie uit de kosmos om deze via zijn lichaam via zijn handpalmen naar de ontvanger te laten stromen. ZIjn handpalmen worden ook wel subchakra’s genoemd. Een Reiki behandeling kan zowel met handoplegging als op afstand of door middel van zelfbehandeling plaats vinden.

Reiki is een alternatieve geneeswijze. En onder een alternatieve geneeswijze verstaan we dat er geen wetenschappelijk onderbouwde theorie aan ten grondslag ligt. Het is geen vervanging van de reguliere geneeskunde het kan een aanvulling hierop zijn.

Wie is Reikimeester Bas Akkerman?

Online reiki cursus

Bas Akkerman heeft naast de winkel Aurana, waar hij sieraden, parfums en nog allerlei andere spullen voor het inrichten van je huis kunt kopen, ook een Reiki school in Noord Holland. Hij houd zich al sinds 2001 bezig met Reiki.

Naast Reiki houd hij zich ook bezig met yoga, meditatie en andere vormen van energetische healing.
Er bestaat een mogelijkheid dat jij net zoals ik maar ook als Bas kennis hebt gemaakt met Reiki en gedacht hebt; wat is dat voor zweverig gedoe!?

Maar nadat hij, vanuit zijn nieuwsgierigheid, toch een keer een behandeling heeft ondergaan was hij direct ‘om’.
Hierna heeft hij zich volledig ‘gestort’ op Reiki en alles wat daar mee samenhangt.
Hij voelde meer levensvreugde en het gevoel dat hij krijgt van Reiki wil hij delen met de hele wereld!

Om die reden heeft hij een complete Reiki online cursus ontwikkeld iedereen kan Reiki op die manier leren.
Waarom (ook) een online cursus omdat hij begrijpt dat mensen die ook Reiki willen gaan toepassen dit eerst thuis in hun vertrouwde omgeving willen doen. En door deze cursus is dat mogelijk.

Bas Akkerman heeft ook een Kundalini Reiki handboek uitgebracht hierin staan tips, oefeningen en meditaties die te maken hebben met de kracht van Kundalini reiki.

Kundalini reiki zorgt voor het nog beter vrij maken van de energiekanalen zodat de energie optimaal kan door stromen en dit heeft een enorm positief effect op je lichaam en geest.

Wanneer gebruik je een Reiki behandeling?

Als je veel last hebt van spanningen of emotioneel niet in balans bent kan een reiki behandeling je helpen. Ook bij lichamelijke klachten kan het effect hebben. Veel mensen gebruiken het ook graag om even wat tijd aan zichzelf te kunnen besteden even ontspannen en aan jezelf werken.

Een reiki behandeling kan bij verschillende soorten klachten helpen denk hierbij aan:

 • Hoofdpijn
 • Concentratie problemen
 • Rugklachten
 • Buikpijn
 • Angst (aanvallen)
 • Misselijkheid
 • Vermoeidheid 
 • Slapeloosheid
 • Boosheid en rouwverwerking

Bijwerkingen van een reiki behandeling

Zoals bij veel alternatieve geneeswijzen zijn er voor en tegenstanders. De één vind het de grootste onzin terwijl de ander er heel veel baat bij heeft.

Ik denk dat als je op een goede manier gebruik maakt van alternatieve geneeswijzen en daar baat bij hebt het geen enkel probleem is. En zo is het ook met reiki, je kunt er wel bijwerkingen van hebben na een behandeling.

Omdat energiebanen weer vrij kunnen stromen en door deze doorstroming worden de afvalstoffen in het lichaam in beweging gebracht. Het is dus erg belangrijk om na een behandeling veel water te drinken.

En eventuele bijwerkingen zoals hoofd-, maagpijn, transpiratie of een verhoogde lichaamstemperatuur vaak snel verdwijnen na de behandeling. Ook vermoeidheid kan optreden maar dit kan allemaal te maken hebben met de energie die aan het werk is om alles weer in balans te krijgen.

Voordelen van het beoefenen van Reiki

 • Je kunt overal en altijd uitoefenen
 • Ontspanning voor lichaam en geest
 • Meer balans in je leven
 • Spirituele ontwikkeling
 • Kan helpen bij hoog sensitiviteit
 • Kan helpen bij stimulatie zelfgenezend vermogen
 • Kan verlichting geven bij fysieke klachten
 • Iedereen kan het leren
online reiki cursus

Reiki graad 1, 2, 3

Bij reiki spreek je over graad 1, 2, en 3 in al deze niveau’s leer je steeds dieper in te gaan hoe je reiki kunt gebruiken en in hoe je reiki kunt beoefenen.

# Reiki graad 1:

In deze graad leer je eerst om reiki aan jezelf te geven en anderen via handoplegging.
Hoe je energie aan jezelf en aan anderen kunt geven.

# Reiki graad 2:

In deze graad ga je dieper in op de behandeling van emoties en achterliggende gedachtes.
Ook leer je in deze graad om reiki healing op afstand te geven.

# Reiki graad 3:

Dit is de meestergraad en in deze graad leer je hoe je cursussen kunt geven en mensen een inwijding in de reiki energie geeft. Bij een inwijding, die zowel één op één als op afstand kan plaats vinden, wordt de reiki energie afgestemd

Door tijdens de inwijding de reiki symbolen in de aura van de cursist te brengen creëert hij hiermee de resonantie.
Om uiteindelijk tijdens de behandelingen af te kunnen stemmen op de reiki-frequentie.

Deze inwijding is een belofte aan jezelf om goed om te gaan met energie. Maar ook om een pure en zuivere levenskracht in te zetten voor inzicht, ontspanning en (mogelijke) heling.

Wat houd de Reiki online cursus van Bas Akkerman in?

# Reiki 1 de eerste graad

 1. De Reiki zelfbehandeling
 2. De behandeling van andere mensen
 3. Reiki bij kinderen en dieren
 4. Met veel online oefeningen en luistermeditaties

# Reiki 2 de tweede graad

 1. De Reiki afstandsbehandeling
 2. De toepassing van de Reiki symbolen
 3. Het versterken van de energie en werken met blokkades
 4. Veel online oefeningen en luistermeditaties
 5. BONUS: toegang tot alle Reiki 1 lessen om je kennis op te frissen

# Reiki 3 Reiki Master Opleiding

 1. Reiki 1 en 2 herhalen
 2. Werken met het Reiki Master symbool
 3. Leer hoe je Reiki inwijdingen kunt geven
 4. Met veel online oefeningen en meditaties

Conclusie

Reiki heeft mijn leven verrijkt, het heeft me meer balans gegeven en meer positiviteit. Door dit alles voel ik me gezonder en kan ik alles wat er in mijn leven voorbij komt veel beter aan. En je kunt ook nog andere mensen in je omgeving ‘helpen’ en enthousiast maken voor Reiki.
Als je nog twijfelt kun je eerst een gratis online Reiki proefles nemen als je dit geprobeerd hebt twijfel je niet meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *