Review: Olivia’s geheim van Muna Shehadi

Olivia’s geheim van Muna Shehadi

olivia's geheim muna shehadi

Uit de trilogiereeks De Drie Dochters, Olivia’s Geheim van Muna Shehadi zou ik in eerste instantie willen omschrijven als een echte ‘feel-good’ roman. Een genre wat me in eerste instantie niet heel erg aantrekt maar soms moet je verder kijken dan je neus lang is. En dat is me met deze roman van Shehadi best goed bevallen. 

Zowel in boekvorm als in e-book en luisterboek te bestellen!

Natuurlijk zitten er wat zoetsappige thema’s en stukken verhaal in maar het is in verhouding. Vooral omdat de romantiek goed is verweven met een familie-mysterie! Pikant detail in deze is misschien dat dezelfde schrijfster onder het pseudoniem Isabel Sharpe een aantal erotische boeken heeft uitgebracht. Misschien ook maar eens proberen?

Olivia

Het verhaal van Olivia en haar twee op afstand wonende zussen Rosalind en Eve vertelt over de jeugd van de drie meisjes en hun leven nu als dertigers. In dit verhaal staat Olivia centraal, we leren haar kennen als actrice worstelend met haar carrière. Haar redelijk populaire TV-show op de regionale televisie stopt en een auditie loopt ook op niets uit. Extra wrang voor haar omdat haar al lang overleden moeder een zeer gevierd en succesvol actrice was.  Jillian Croft wilde voor haar dochter een zelfde toekomst.

Tevens voert Olivia een verdrietige strijd tegen het uitblijvende moederschap. Als ze er dan achter komt dat haar man Derek al jaren niet eerlijk tegen haar is geweest besluit ze hem de deur te wijzen. In een interview in een programma over kinderloosheid klapt ze over haar man uit de band. De hieruit ontstane hetze die via de social media tegen haar wordt gevoerd maakt dat ze hals over kop naar Los Angeles vertrekt om uit de luwte te zijn.

Te gast bij de zeer lieve en hartelijke Georgia en haar stugge echtgenoot Stuart, leert Olivia de kwetsbare Duncan kennen. Duncan is net gescheiden omdat zijn voormalige partner besluit verder als man door het leven te willen gaan. Ondanks dat zowel Olivia alsmede Duncan erg kwetsbaar zijn ontstaat er toch een romance die uitloopt in verliefdheid.

De rust tijdens het verblijf in LA biedt Olivia ook de onverwachte en gevreesde mogelijkheid om de dagboeken van haar moeder te gaan raadplegen die ze jaren gemeden heeft. Hier door komt Olivia langzaam de waarheid te weten over de zieleroerselen van haar moeder…..

Zoals in het begin al gezegd weet de schrijfster spanning en romantiek in dit verhaal goed te combineren waardoor het ook voor mij een mooi boek is. Zelfs zo goed dat ik de 2 andere delen van de trilogie zeker ook ga lezen! Wat ook goed in het verhaal is verweven is het zeer actuele thema van gender transformatie en intersekse. 

Nog een goed boek lezen? Lees ook deze review van: Gifspoor van Jet van Vuuren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *