Motorhelm kopen hier heb je 17 tips waar je op moet letten

Het voorjaar is weer in aantocht en op zo’n moment zullen de motoren weer uit het spreekwoordelijke vet getrokken worden. Ook is het dan weer tijd om alles na te kijken maar niet alleen van de motor. Ook je motorkleding zoals je handschoenen, motorlaarzen en, niet in het minst, je motorhelm. Als je wilt weten waar je complete motoruitrusting ‘moet’ bestaan en wat deze kost lees dan zeker mijn artikel hierover!

17 tips waar je op moet letten bij het kopen van een motorhelm

 • Goedkope motorhelm kopen is uiteindelijk duurkoop (levensduur 3 tot 5 jaar)
 • Zorg voor de juiste pasvorm zorg dat er geen drukpunten zijn
 • Motorhelm voor brildragers, kies voor een systeemhelm of jethelm
 • Kies voor een helm met ingebouwde bleutooth
 • Motorhelm voor dames kijk niet alleen naar de leuke kleurtjes:)
 • Een ingebouwde camera in je motorhelm heeft veel voordelen
 • Met een stille motorhelm bescherm je ook je gehoor
 • Een jethelm geeft je een vrij gevoel maar is niet altijd de beste keus
 • Let op de ventilatieklepjes van de helm of je deze ook kunt afsluiten
 • Een systeemhelm is heel handig, makkelijk bij communiceren met je helm op
 • De levensduur van een carbon of glasvezel helm zijn langer 8 á 9 jaar)
 • Bescherm je gehoor met oordoppen tijdens het motorrijden
 • Prijs en kwaliteit zijn heel belangrijk het gaat tenslotte over jou veiligheid
 • Jij bepaald welke motorhelm de beste is voor jou
 • Kies voor een ingebouwde zonneklep die kun je tijdens het rijden omlaag doen
 • Zorg dat je de kinband goed strak kunt aantrekken zodat die goed aansluit
 • Kies voor een helm waar je het vizier makkelijk kunt vervangen als dit nodig is

Inhoudsopgave

Ben jij van plan om een systeemhelm te kopen? Bij de systeem motorhelm kun je het kinstuk omhoog en omlaag klappen. Op die manier kun je op bepaalde momenten genieten van de wind in je gezicht. Of makkelijker communiceren zonder je systeemhelm af te hoeven doen. Dit zijn allemaal voordelen van de systeemhelm.

Besluit je een integraal helm te kopen dan kies je voor een hele veilige motorhelm.. De helm is helemaal gesloten rond je hoofd. Op deze manier wordt je dus ook volledig beschermt. Ook bied een goede integraalhelm minder windruis en ander geluiden. De integraalhelm is een helm die de meeste veiligheid biedt.

De jethelm is een open helm die vooral ook gebruikt worden door motor rijders die een bril dragen. Het nadeel van deze helm is dat die minder veilig is en veel windgeruis geeft. Het voordeel is vooral de vrijheid die je voelt tijdens het rijden.

De levensduur van een een motorhelm is afhankelijk van het materiaal waar deze van is gemaakt.
Een carbon en glasvezel motorhelm gaan zo rond de 8 á 9 jaar mee, afhankelijk van het gebruik ervan. De polycarbonaat helm moet je binnen 3 tot 5 jaar vervangen. Een goed gebruik van de motor helm draagt bij aan de levensduur.

Zoals je in mijn review kunt lezen is wanneer je een nieuwe helm moet aanschaffen afhankelijk van welk materiaal je motorhelm gemaakt is. Bij een polycarbonaat helm moet je er rekening mee houden dat deze een levensduur heeft van 3 á 5 jaar, hierna moet de helm worden. Bij de carbon en glasvezel motorhelmen is de levensduur 8 á 9 jaar waarna de helm vervangen moet worden. Alles is wel afhankelijk van hoe de helm gebruikt en onderhouden wordt. Heb je eenmaal een valpartij gehad waarbij de helm op het wegdek is geraakt schaf dan direct een nieuwe aan. Eventuele inwendige schade en breuken zijn namelijk niet te zien.

Motorhelm kopen online

Ben je op zoek naar een goedkope motorhelm? Of wil je juist de beste motorhelm? Misschien draag je een bril en ben je op zoek naar een motorhelm voor brildragers. Er is veel keus op het gebied van het kopen van motorhelmen zo heb je bijvoorbeeld de jethelm, integraalhelm en ook zijn er systeemhelmen op de markt te krijgen.

Voordat je overgaat tot het kopen van een motorhelm moet je met een aantal zaken rekening houden. Ben je iemand die alleen je stalen ros uit de garage haalt op een zonnige zondag middag om lekker een uurtje te toeren? Of ben je die motorrijder die iedere dag naar zijn werk rijd op de motor en ben je op zoek naar een stoere motorhelm?

In eigenlijk alle gevallen moet je kiezen voor een motorhelm van goede kwaliteit. Een goedkope motorhelm kopen is in veel gevallen niet verstandig. Een goede motorhelm is van groot belang voor je eigen veiligheid. En je zult begrijpen dat een goedkope motorhelm een andere kwaliteit heeft dan een goede motorhelm.

Het is tegenwoordig ook super makkelijk om een motorhelm online te kopen in deze review vind je de juiste manier om de maat van je motorhelm te bepalen die je wilt kopen.

Wat is de beste motorhelm voor jou?

Het is een terechte vraag als jij je afvraagt wat de beste motorhelm is en je zult begrijpen dat hier niet één twee drie een pasklaar antwoord op is te geven. Een systeemhelm is een stuk duurder dan een jethelm. En de integraalhelm is ook te krijgen in allerlei verschillende soorten kwaliteit. Maar wat is nu de beste motorhelm voor jou?

Ben jij de zondagsrijder met mooi weer dan is een goede jethelm zeker een heel goed alternatief voor de integraalhelm. Op die manier voel je heerlijk de wind tegen je gezicht en ervaar je meer vrijheid. Als je net als ik daar dan nog een ingebouwde zonneklep in hebt zitten dan heb je ook geen zonnebril nodig onderweg.

Als het gaat om dagelijks gebruik van je motorhelm is het goed om een integraalhelm uit te kiezen, dit is namelijk naaste een heel veilige helm ook een stille helm. Daar bedoel ik mee dat je minder last hebt van windruis. Ook een systeemhelm is hiervoor aan te bevelen, bij het tanken hoef je niet iedere keer je helm af te doen. Door bijvoorbeeld het omhoog klappen van het kinstuk kun je makkelijk communiceren.

Waar is de beste motorhelm van gemaakt?

Je hebt drie verschillende soorten materialen voor motorhelmen, de carbon, glasvezel en de motorhelm die gemaakt is van  polycarbonaat. Al deze verschillende soorten helmen hebben vanzelfsprekend ook verschillende soorten eigenschappen en bepalen de prijs van de motorhelm. Vooral de helmen van de bekende merken hebben in hun assortiment dure en goed betaalbare motor helmen zitten. Het is dus goed als je een goedkope motorhelm wilt hebben je kiest voor een bekend merk.

Motorhelm van carbon gemaakt

Deze motorhelm is een lichte helm wat een voordeel is. Een motorhelm van carbon dempt bij een val en zorgt ervoor dat de impact van de klap over de gehele helm word verspreid. Het is een helm die zeer comfortabel is maar die ook in het duurdere segment zit. Een carbon motorhelm kun je ca. 9 jaar gebruiken. Natuurlijk is e.e.a. ook afhankelijk hoe jij de carbon motorhelm gebruikt en onderhoud.

Motorhelm van glasvezel

Een motorhelm die gemaakt is van glasvezel is een sterkere motorhelm dan diegene die gemaakt word van polycarbonaat. Ook is de helm meer comfortabel als jij een klein hoofd hebt heb je een kleinere maat nodig. Het is zo bij een helm van glasvezel dat de helm dan in zijn geheel ook kleiner is maar wel dezelfde veiligheid bied.

Het is een comfortabele helm die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Ook dit is een helm die in het duurdere segment vallen vanwege de materialen die erin verwerkt worden. Met een glasvezel helm kun je ca. 9 jaar doen.

Motorhelm van polycarbonaat

Deze helm valt onder het goedkopere segment en gaan ook minder lang mee. De schaal van deze helm word in een vorm geperst en door toevoeging van zogenoemde weekmakers word de helm sterk. Het probleem met deze weekmakers is dat warmte en UV licht van invloed zijn op de levensduur.

De motorhelm word hierdoor broos en geeft niet meer de veiligheid die je nodig hebt. Het advies is dan ook om een polycarbonaat motorhelm tussen de 3 á 5 jaar te vervangen. De motorhelm is goedkoper in aanschaf maar moet wel vaker vervangen worden.

Waar op letten bij het kopen van een motorhelm?

Het is belangrijk bij het kopen van een nieuwe motorhelm er rekening mee gehouden dat de helm goed aan je hoofd aangesloten zit. Je moet er rekening mee houden dat de helm na verloop van tijd meer de vorm van je hoofd zal aannemen en dus ruimer zal gaan zitten. Wanneer past een motorhelm goed? Hou er rekening mee dat je wangen behoorlijk naar binnen worden geduwd dit zal na verloop van het gebruik minder worden.

Bij het passen van de helm kun je het best de helm met je hand naar voren duwen op de achterkant van je helm. Als je dat doet en je kunt aan de voorkant je pink ertussen steken dan heb je de goede maat gevonden. Zorg dat je nieuwe helm nergens op je hoofd op bepaalde punten extra drukt, als dit het geval is dan heb je niet de goede maat. De helm moet strak zitten over heel je hoofd.

Hoe meet je de maat van je nieuwe motorhelm op?

Neem een meetlint en leg rond je hoofd net boven je oren en wenkbrauwen. Om de juiste maat te hebben is het raadzaam om dit drie keer te doen op die manier weet je zeker dat er de juiste maat uitkomt. Zeker als je een motorhelm online gaat kopen is het handig dat je meteen de juiste maat besteld.

Als je de omtrek van je hoofd hebt dan kun je een maattabel vinden bij de helm die je hebt uitgekozen. De volgende maten zijn standaard helmmaten, als je twijfelt neem dan eerst contact op met de helmspecialist waar jij je helm wilt gaan kopen.

 • XXL 63/64 CM
 • XL 61/62 CM
 • L 59/60 CM
 • M 57/58 CM
 • S 55/56 CM
 • XS 53/54 CM
 • XXS 51/52 CM
Hoofdomtrek meten voor motorhelm kopen
Motorhelm kopen waarop letten?

Als jij op zoek bent naar een motorhelm omdat je een bril draagt dan kun je het beste kiezen voor een systeemhelm of een jethelm. Deze motorhelmen kun je vaak op- en afzetten zonder je bril af te hoeven doen. Bij een integraalhelm moet je er rekening mee houden dat je altijd je bril eerst af moet doen voor het op- en afzetten van de helm.

Er zijn motorhelmen op de markt met een ingebouwde camera. Er is dan een mogelijkheid om tijdens het rijden in je helm (niet in je gezichtsveld) te zien wat er achter je gebeurt.

Er zijn inmiddels veel helmen op de markt waar een ingebouwd bleutooth systeem zit. Hiermee kun je dan je  favoriete muziek afspelen en je navigatiesysteem op aansluiten. Ook bestaat de mogelijkheid om met meerdere motorrijders te communiceren.
Er zijn systemen waarbij je meerdere apparaten kunt koppelen. Wil je een lange stand-by en groot bereik hebben is dit allemaal mogelijk. Natuurlijk hangt hier ook een prijskaartje aan!

Heb je een goede motorhelm maar wil je graag een communicatiesysteem voor op de motor dan is dit ook los te krijgen. Kijk hier naar de mogelijkheden voor een bleutooth set voor de  motorhelm

Als je veel last hebt van geluid tijdens het motorrijden dan zijn er een paar zaken die je kunt toepassen.
Neem bij het kopen van een nieuwe motorhelm erin mee dat je voor een stille helm kiest. Kies voor op maat gemaakte oordoppen. Kijk of je een scherm op je motor kunt plaatsen zodat je hierachter zit, dit scheelt veel windgeruis. Misschien een andere demper op je motor:)!

Goede motorhelm merken 

Als je net begint met motorrijden ben je misschien nog niet zo bekend met alle motorhelm merken. En dan vraag jij je misschien ook wel af, voor welke motorhelm moet ik nu kiezen? En waar moet ik op letten bij het kopen van een motorhelm? Maar ook welk soort helm kan ik het beste kopen. Moet ik kiezen voor de  jethelm, integraalhelm of systeemhelm? Best lastig allemaal maar de belangrijkste vraag die je voor jezelf moet beantwoorden voor je een motorhelm gaat kopen is: Hoeveel is mijn veiligheid me waard? Besef heel goed dat je motorhelm een groot verschil kan maken als jij ten val komt met je motor.

Op zo’n moment telt er maar één ding ……juist een goede helm of nee de beste motorhelm! Kies bij de aanschaf van een helm voor een bekend merk. Je weet dat deze fabrikant staat voor zijn product en dus koop je daarmee ook kwaliteit. Zelfs de goedkoopste helmen van de gerenomeerde merken zijn goede veilige helmen, iets wat je je bij de motorhelmen b-fabrikanten kunt afvragen.

Schuberth

Schuberth motorhelm kopen? Goed idee! Schubert is ook wel bekend van de BMW systeemhelm, ik spreek uit ervaring dat dit één van de fijnste helmen is. Echt kwaliteit! Ze zijn inderdaad niet goedkoop maar ze zijn super goed en als je een schuiver maakt met je motor heb je in ieder geval een goede bescherming voor je hoofd.De Schuberth helm is ook te krijgen als integraalhelm en als crosshelm.

Shoei

Shoei is een Japans helmenmerk wat zijn strepen ook al zeker heeft verdient. Dit merk staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en veiligheid. De Shoei helm heeft een aantal bijzondere eigenschappen zoals perfecte pasvorm, goed vizier en speciaal zonnevizier zonder consessies te doen aan de binnenschaal van de helm. De Shoei helmen hebben een lage luchtweerstand door aerodynamica, zijn enigszins elastisch om de kracht te verdelen over de schaal bij val, licht van gewicht. En niet geheel onbelangrijk Shoei helmen hebben een heel goede , de Shoei helmen worden gemaakt op veiligheid! 

motorhelm kopen waarop letten?

Shark helmen

Shark motorhelmen staan wereldwijd bekend om hun kwalitatief hoogwaardige helmen. Met de constante en hoge kwaliteit die ze al jaren leveren halen ze ruimschoots alle veiligheidsnormen. Als je kiest voor Shark dan kies je voor een kwaliteit motor helm.

waar moet je op letten bij het kopen van een motorhelm

AGV

De AGV, ofwel Amisano Gino Valenza, helmen worden in Italië vervaardigd. Alle helmen worden geproduceerd volgens de AGV normen. Dit motorhelmen merk is wereldwijd bekend en al werkzaam vanaf 1947. De ontwerpen en het design zijn bijzonder kijk hieronder naar deze helm van AGV!

AGV motorhelm kopen

waar op letten bij het kopen van een motorhelm
motorhelm kopen

Bell

Bell is een Amerikaans merk die hoogwaardige materialen en opvallende designs toepassen. Daarnaast zijn ze voortdurend bezig om de motorhelm nog veiliger te maken. Inmiddels hebben ze helmen in hun assortiment die een beweeglijke  binnenschaal hebben. Deze zorgt ervoor dat eventuele schade bij een val nog beter opgevangen worden door de helm. Op die manier word het hoofd nog meer ontzien.

Dit systeem heeft de naam MIPS technologie: Multi-directional impact protection system, de helm onder de naam Qualifier DLX beschikt over dit systeem.

motorhelm kopen waarop letten?
motorhelm kopen waarop letten?

Naast deze merken zijn er ook nog: HJC, Scorpion, Roof, Roeg en Caberg, en dan zijn er nog veel meer op de markt. Op dit moment heb ik de meest bekendste merken hier vermeld.  

Goedkoopste motorhelm kopen

Er zijn heel veel goedkope motorhelmen op de markt maar hier heb je kunnen lezen waar je op moet letten bij het kopen van een motorhelm of je de goedkoopste motorhelm op je hoofd wilt hebben moet je je echt afvragen. Het moge duidelijk zijn dat een goedkope motorhelm niet zo’n goede kwaliteit heeft als een gemiddelde motorhelm.. Naast dat de kwaliteit vaak minder is, is ook de levensduur vaak een stuk korter en ben je dus op lange termijn duurder uit. Als je budget niet zo groot is zorg er dan wel voor dat je bij het kopen van een nieuwe motorhelm kijkt naar de kwaliteit van de goedkope motorhelm.

Vergeet niet dat je op de motor ‘vogelvrij’ bent en bescherming door middel van kleding en een helm het verschil kunnen maken. 

motorhelm kopen waarop letten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *