Een Minimalistische levensstijl iets voor jou?

Minimalistisch wonen en de online cursus minimaliseren

Druk, druk, druk…

Loop je net als ik ook vaak tegen het feit aan dat je je realiseert dat je veel te veel bezit? Dat er te veel plaatsen in je huis zijn die in beslag worden genomen door spullen die je zelden of nooit gebruikt?

Heb je al jaren het plan om de zolder nu eindelijk eens op te gaan ruimen, of de garage waar geen auto of fiets meer in kan? Moet ook jij al te vaak gaan zoeken naar spullen omdat je het overzicht bent kwijt geraakt? Is ook jouw agenda zo vol gepland dat er geen tijd overblijft voor jezelf, je gezin en je echte vrienden?

Dan word het nu dus echt tijd voor de online cursus minimaliseren! Laat je leven niet langer beheerst worden door je spullen of je drukke agenda. Trek aan de touwtjes en krijg weer controle over je tijd en je gedachten.

Want al die andere ‘overbodige’ zaken nemen te veel van je tijd en je hersenruimte in beslag, laat staan van de energie die het kost! Ontdoe je van je ballast en je gaat een stuk lichter door het leven, je houd energie over voor de zaken die je echt belangrijk vind. En dat kun je bereiken door een minimalistische levensstijl te volgen. In de online cursus minimaliseren van de Happy with Yoga Academy leer je er alles over.

Inhoudsopgave

Herwin tijd met minimalistische levensstijl

Meer tijd om je lekker eens met een goed boek lekker op de bank neer te vleien, echt naar een mooi muziekstuk luisteren. Of gewoon een uitgebreide middag koffie drinken met je vrienden of je ouders. Echt genieten van een lekkere rustgevende wandeling door het bos of in de polder, zonder dat je in je hoofd met allerlei andere ‘dringende’ dingen bezig bent. Gewoon om je heen kijken en daadwerkelijk genieten van de mooie omgeving. 

Sta eens stil onder een boom en bedenk hoe mooi de cyclus van die eik is door het jaar heen. Voorjaar; knoppen en bladeren, zomer; volop bloeien en vrucht dragen, najaar; de bladeren verkleuren en vallen op de grond, winter; de boom is in absolute rust en wacht weer geduldig op het voorjaar! Daar kunnen wij mensen ons toch echt wel wat door laten inspireren, neem afstand van de ratrace waar je anders in dreigt te stranden.

online minimalisme cursus

Handvaten en principe Online cursus Minimaliseren

Maar hoe realiseer ik dat voor mijzelf? Als je op deze vraag moeite hebt een antwoord te vinden heb je misschien wel wat hulp nodig. En die hulp is er bijvoorbeeld in de vorm van de Online Cursus Minimaliseren van de Happy with Yoga Acadamy. Het principe van de Online cursus Minimaliseren is erop gericht om:

  • Meer ruimte, tijd en vrijheid te maken voor de echt voor jou belangrijke zaken
  • Stress en Overprikkeling te verminderen
  • Je huis, je agenda en je leven op te ruimen
  • Geld besparen door bijvoorbeeld eens kritisch door je abonnementen te gaan
  • Overzicht te krijgen in de dingen die er voor jou echt toe doen, die je echt belangrijk vind
  • Je leven ‘simpeler’ te maken en te leren genieten van de kleine dingen
  • Bevrijd jezelf van de ‘rat-race’ van het moderne leven, minder verplichtingen minder spullen
  • Jezelf meer tijd en energie te gunnen voor de paar dingen die echt van betekenis zijn

Houd overzicht door te minimaliseren

Maar een heel klein deel van de mensen houdt zich bezig met zaken als zelfontwikkeling en ontplooiing van zichzelf. Het overgrote deel is bezig met een soort van survival in het vergaren van materiële zaken en hun overvolle agenda’s.

En de grote vraag is dan ook; word ik wel echt gelukkig van al die spullen om me heen? Ben ik wel zo blij met al die sociale verplichtingen die ik mezelf opleg? Als jouw antwoord op beide vragen nee is dan word het tijd dat je er wat aan gaat doen!

In dat geval zou je je licht eens kunnen opsteken bij de Happy with Yoga Acadamy en de Online cursus Minimaliseren. Ik ben van mening dat een minimalistische levensstijl een uitstekend hulpmiddel kan zijn bij het bereiken van meer balans tussen lichaam en geest. En dat een minimalistische levensstijl je op zijn beurt weer helpt bij het zicht krijgen op wie je werkelijk bent. Want dat zicht op jezelf word vaak weggenomen door de dingen waarmee je je omringt.

Als je na het volgen van de online cursus Minimaliseren bijvoorbeeld kiest voor minimalistisch wonen creëren je daadwerkelijk meer ruimte en lucht voor jezelf. Je ruimt namelijk een grote berg ‘rommel’ op die je het zicht ontneemt op de werkelijk belangrijke zaken van het leven. Minimalistisch wonen kan je hierbij enorm van dienst zijn. 

Conclusie

De online cursus minimaliseren voorziet je o.a. van 4 minimalisme boeken, toegang tot een community, trainingsvideo’s en een cursushandleiding. In de minimalisme boeken worden vier verschillende modules van de minimalisme cursus behandelt. Ook vind je in de minimalisme boeken praktische oefeningen en begeleiding terug. Voor de prijs van de online cursus Minimaliseren hoef je het niet te laten, deze is nu voor slechts 87,00 euro te volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *