Linda Green’s boek Haar laatste woorden

Linda Green

Linda Green; Haar laatste woorden

Dit boek van Linda Green Haar laatste woorden is ook als luisterboek en e-book te bestellen.

Al enkele jaren is Linda Green (1970, Londen) bekend vanwege haar steengoede thrillerverhalen en bij ons vooral bekend van “Ik Tel Tot Tien” (Org.titel;While my eyes were closed) over de verdwenen kleuter Ella.

In 2018 presenteerde Green haar psychologische thriller “Haar Laatste Woorden” (Org.titel The last things she told me), een familiedrama gebaseerd op onuitgesproken geheimen en trauma’s.

Als Betty, de oma van Nicola, op haar sterfbed de woorden uitspreekt “Zorg goed voor mijn baby’s” is de kleindochter vast van plan er achter te komen wat oma bedoelt heeft. Ze denkt namelijk aan de achter in de tuin aanwezige feeën-beelden waar ze als kind al vaak bij gespeeld en gefantaseerd heeft.

Als haar eigen dochter echter een botje bij de beelden in de grond vindt, schakelt ze de politie in. Dit geheel tegen de wens van haar moeder in, de moeder die al jaren geen contact meer had met oma Betty. Als Nicola haar moeder vraagt om antwoorden hult ze zich in stilzwijgen en verbreekt ook met haar de banden.

De politie vind in de achtertuin, onder de twee beelden, de skeletjes van twee baby’s en Nicola ontvangt bedreigingen aan haar adres; Zoek vooral niet verder als je familie je lief is! Dit doet haar echter er niet toe besluiten de zaak te laten rusten, maar juist op zoek te gaan naar de jarenlange verstopte geheimen.

DNA-onderzoek toont aan dat beide overblijfselen verwant zijn aan haar oma maar niet aan de man waarmee ze al die jaren getrouwd is geweest. Vervolgens wordt ook in de tuin van de buren een skeletje gevonden waarmee het mysterie alleen maar groter wordt.
Het laatste is onomstotelijk verwant aan haar eigen moeder maar heeft weer geen overeenkomst met Nicola’s eigen DNA!

Welke geheimen zijn er allemaal begraven in die achtertuinen? En wie is er zo op gebrand om te vermijden dat de waarheid aan het licht komt?

Een geweldig goed geschreven boek over familiegeheimen en de schaamte die jonge vrouwen werd bijgebracht. Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik heb gedaan.

Nog meer mooie boeken lezen; De sessies van Carla de Jong misschien iets voor jou lees mijn review even.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *