Review: JuiceBrothers, juice dieet, koudgeperste sappen en nog meer!

Review: JuiceBrothers, juice dieet, koudgeperste sappen en nog meer!

De Juicebrothers zetten de trend door in 2021 over alles wat gezond is. De laatste jaren lees je in de verschillende media steeds meer over onze voeding. En dan vooral over al het slechte wat we via onze dagelijkse maaltijden naar binnen krijgen. Zelf let ik er best op wat ik koop en naar binnen werk.

Maar ongemerkt zitten er veel te vaak ook in mijn voedsel zaken die je beter links zou kunnen laten liggen. Dit komt door onze huidige manier van leven, veel te snel en gehaast. We maken te weinig tijd vrij om ons bewust te worden van wat we eten (en drinken).

juice brothers

Inhoudsopgave

Juice brothers recepten

Wanneer was voor jou de laatste keer dat je verse groenten en fruit hebt gekocht? Wanneer keek jij voor het laatst op de verpakking naar de samenstelling van je product?

Want al te vaak schiet het erbij in, gezond en gebalanceerd eten. Effe snel tussendoor iets kopen, o doe maar gemakkelijk. Want we hebben het zo druk met zijn allen!(?)

Terwijl het juist zo belangrijk is goed voor je lichaam te zorgen, zeker in de rat-race van 2021! Want met een gezonde body kun je nu eenmaal veel meer aan. En ze zeggen niet voor niets een gezonde geest vraagt om een gezond lijf!

Maar ja, ga er maar aan staan. Ervoor zorgen dat je elke dag voldoende mineralen, vitaminen, vezels en enzymen binnenkrijgt! Dat vergt wel wat inspanning en tijd.

Als je die niet hebt of je wilt er gewoon niet te veel tijd aan besteden zijn er goede alternatieven.
Een van die alternatieven zijn de koudgeperste sappen van JuiceBrothers.

In de naam zit al veel besloten van wat het bedrijf te bieden heeft, sappen! En dan niet zomaar sappen, nee de sappen van JuiceBrothers zijn koud geperste sappen. En daar zit hem de kneep, koud persen betekent dat alle voor het lichaam belangrijke stoffen behouden blijven.

Het ontstaan van de JuiceBrothers

Even de geschiedenis van het bedrijf bekijken. In 2015 besluiten 3 vrienden om het bedrijf op te richten vanuit de gedachte; hoe maak ik de beste pure sappen die ook nog lekker zijn?

Na enig onderzoek komen ze uit bij de cold-press methode die dan al erg populair is in de States. Ze besluiten zo’n machine te importeren en zoeken een deskundige voor het maken van de recepten.

Hierna wordt de eerste JuiceBrother-store geopend in Amsterdam. Nu in 2021 is het bedrijf gegroeid naar 9 vestigingen in Nederland en zelfs 1 in the Big Apple en 1 in Memphis.

En het is niet alleen gebleven bij cold-pressed juices maar inmiddels is het assortiment aangevuld.

Juice brothers menu

sappenkuur
 • Tonics
 • Mylks
 • Shots
 • Smoothies
 • Superfood bowls
 • Pulp producten
 • Vegan snacks en snoepjes
 • Vegan Icecream
 • Koffie
 • Eiwitshakes
 • Nutribowls

De laatste vier productlijnen alsmede de Superfoodbowls zijn alleen in de fysieke winkels te verkrijgen. De eerder genoemde producten zijn ook in de online webshop te bestellen. Bij alle producten staat voorop dat er nagenoeg alleen gewerkt wordt met biologische producten.

We gaan hieronder de verschillende producten uit het JuiceBrothers menu nader onder de loep nemen.

# MYLKS

De Mylks van JuiceBrothers zijn dranken gemaakt op basis van plantaardige ‘melk’. Dus bijvoorbeeld melk op basis van amandelen of cashewnoten. Uiteraard worden hiervoor ook alleen biologische ingrediënten gebruikt.

De noten worden 10 uur lang geweekt waarna ze geblend en bereid worden tot heerlijke dranken. Ze zijn er onder andere in de smaken vanille, chocola en matcha (een groene Japanse thee).

# TONICS

De Tonics zijn eigenlijk dranken op basis van alkalisch water. Dit is water met een lagere zuurgraad dan ons kraanwater. Doordat de zuurgraad lager is neutraliseert het het zuur in je bloed. Wat weer betekent dat het lichaam de stoffen beter verwerkt/opneemt. Ook zorgt dit water voor betere hydratering van het lichaam.

De Tonics zijn o.a. verkrijgbaar in de smaken ‘MasterCleanse’ met Citroën en Cayennne en ‘Gingerrade’ met Gember en Agave. De tonics kunnen prima worden ingezet bij sap vasten (dik schrijven), waarover later meer. 

# SHOTS

Diverse Shots. Dit zijn kleine flesjes waarbij je met 1 slok/shot enorm veel goede stoffen tot je neemt. Er is bijvoorbeeld een tarwegras shot, een turmeric shot en een energy shot. En uiteraard alles geheel biologisch!

# SMOOTHIES

smoothies van juicebrother

De Smoothies van JuiceBrothers zijn heerlijke zachte dranken gemaakt van bevroren groenten en fruit. Dit zorgt voor een haast romig, ijzig mondgevoel. Ze zijn te verkrijgen in 9 variaties. Smoothies genieten een ongekende populariteit bij velen.

# SUPERFOOD BOWLS

Ook weer zo’n trendy product; De Superfood Bowls! Heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje. De meest populaire variant is de Acai bowl van JuiceBrothers. In de Acai bowl van JuiceBrother is de Acai-bes het belangrijkste ingredient.

Het is een bes oorspronkelijk uit Brazilië. Welke vol zit met antioxidanten, vitamines en voedingsstoffen. Verder wordt de bowl aangevuld met vers fruit en rauwe biologische granola. Je vind de foodbowls in de smaken spinazie, boerenkool, aardbeien of cacao.

# PULP PRODUCTEN

De Pulpproducten in het assortiment zijn een voortvloeisel vanuit de filosofie ‘sustainability’. Zo veel mogelijk van het product gebruiken. Bij de koude persingen blijft er fruit pulp en groenten pulp over.

Van deze fruit pulp en groenten pulp kun je natuurlijk eenvoudig veevoer maken, wat zeker ook gebeurt. Maar bij JuiceBrothers hebben ze ook gekeken naar andere mogelijkheden. En die zijn gevonden in bijvoorbeeld jam en diverse crackers gemaakt van fruit pulp en/of groenten pulp.

# VEGAN SNACKS

De Vegan Snacks en Snoepjes zijn er voor als je zin hebt om gezond en ‘schuldvrij’ te snoepen. Het zijn eigenlijk kleine truffels gemaakt in de smaken chocola en kokos. Het zijn balletjes boordevol met dadels, vijgen, noten, gedroogde vruchten en zaden. Een opperste zachte, zoete verwennerij!

# VEGAN ICECREAM

Het Vegan Icecream van Van Leeuwen komt oorspronkelijk uit New York. De naam zegt het al, het is geheel veganistisch. Dus geen melk/room als basis maar o.a. Cashewmelk, Kokosmelk en -olie en Cacaoboter.

Ook de ijshoorntjes die gebruikt worden zijn natuurlijk vegan! Spannende smaken als bijvoorbeeld Coffee Crunch, Matcha, Choco Chip en Toasted Coconutbrownie Cherry Swirl. Alleen verkrijgbaar in een beperkt aantal van de vestigingen zoals JuiceBrothers Haarlemmerplein en Juice Brothers Raamsteeg in Amsterdam.

# MOYEEKOFFIE

Ook koffie is feitelijk een soort Superfood. En dus kun je hiervoor ook terecht in de shops. Er wordt gewerkt volgens het FairChain concept waarbij de koffieboeren een leefbaar inkomen kunnen genieten en er veel meer geld in het koffieproducerende land achter blijft. Het branden en verpakken van de koffie vind plaats in Ethiopië en Kenia.

Ze werken alleen met de allerbeste kwaliteit koffie. Tevens betalen ze een eerlijke prijs voor hun grondstoffen, wat hun product eigenlijk meer dan Fairtrade maakt. De JuiceBrothers maken de lekkerste espresso’s, cappuccino’s en lattes, al dan niet veganistisch.

Proef zeker eens een verrassende beetrootlatte!

# EIWITSHAKES

Eiwitshakes zijn ervoor bedoeld om snel energie op te doen na geleverde inspanning. Je kunt ze krijgen met dierlijke of plantaardige eiwitten. Verder zitten de shakes boordevol vers fruit.

Helaas zijn ze nog maar in een klein aantal van de shops te verkrijgen.

# NUTRIBOWLS

En tot slot de Nutribowls. In slechts een van de vestigingen kun je je eigen custom made nutribowl laten bereiden.
Uiteraard vers en gezond, en de calorieën worden voor je geteld.

juicebrothers

Sap vasten met Juicebrothers

Wat is nou eigenlijk sapvasten? Ook deze term kom ik nogal eens tegen, samen met de term juice kuur of sapkuur en sapdetox !? 

In het kort gezegd komt het erop neer dat je gedurende een korte periode vast voedsel afzweert. Je gaat in deze periode, 1,3 of 5 dagen, over op louter sappen. En dan alleen maar sappen van diverse groenten.

Eventueel voor het smakelijke aspect wat fruit eraan toegevoegd. In ons ‘normale’ dagelijkse eet patroon zitten heel veel verkeerde stoffen. Bijvoorbeeld alle E-nummers in producten, alsmede resten van pesticiden en herbiciden. 

Deze verkeerde stoffen hopen zich in het lichaam op in lichaamsvet om weefsel en organen te ‘beschermen’. Ga ik het lichaam nu ontgiften, ofwel detoxen, hoeft het deze stoffen niet meer op te slaan.

Het lichaam krijgt de kans om zich te herstellen en reinigen. Het lichaam besteed daar al zijn energie aan in plaats van aan het verteren van vast voedsel. Dit gaat ten koste van je energie.  

Let hier op tijdens de Juice brothers sapkuur

Belangrijk als je bijvoorbeeld een juice kuur gaat doen is dat je je voorbereid. De 2 tot 3 dagen voor aanvang van de juice kuur dien je zoveel mogelijk slechte producten al af te zweren. Dus geen koffie, alcohol, suikers, vetten en dierlijke producten.

Dit is om het lichaam in een soort van overgang naar de juice kuur te brengen. Ook de eerste dagen na je kuur zul je dit even moeten aanhouden. Ook weer om een geleidelijke overgang te bewerkstelligen.

Maar is het ook gezond? Een korte kuur op zich kan geen kwaad. Eventueel zelfs wekelijks 1 dag sappen is niet slecht voor je. Maar een langdurige overgang op enkel sappen is niet aan te raden. Je lichaam heeft ook gewoon vast voedsel nodig.

En zelfs vetten en koolhydraten zijn noodzakelijk voor je lichaam. Wat absoluut een gegeven is is dat een sapkuur of detox erg verhelderend kan werken. Je bent immers zeer bewust met je voeding en je lichaam bezig.

Je staat echt stil bij het feit dat je vaak heel veel rommel binnen krijgt. Met het ontgiften middels een sapkuur of detox doorbreek je een patroon van ongezond eten. Je kunt het zien als een herstart voor je lichaam.

Je zult begrijpen dat het geen enkele zin heeft als je na de kuur weer gewoon terugvalt in je oude slechte eetgewoontes.

Juice brothers detox

De Juice brothers Sapkuur is er in verschillende varianten. Wat betreft de lengte van de kuur maar ook bijvoorbeeld de intensiteit. Je kunt tussen de 1 en 7 dagen kuren, en je hebt de keuze uit een ‘beginners’ (Deep) een ‘gevorderde’ (Deeper) en een ‘die-hard’ (Deepest) variant.

Deze laatste variaties zitten hem vooral in smaak. Voor de beginnende kuurder is er meer fruit aan de sappen toegevoegd zodat e.e.a. wat toegankelijker is. Heb je al wat meer ervaring dan bestaan de sappen bijna alleen uit groenten.

Elke dag van de kuur bestaat uit 1 shot in een 35 milliliter flesje en 6 sappen in 420 milliliter fles. De dag wordt aangevangen met het shotje. Dit kan bijvoorbeeld een energy shot zijn, een tarwegras shot of een turmeric shot.

Over de dag verdeeld drink je de andere 6 sappen, je krijgt een prima overzichtelijk schema mee. Uiteraard dien je dit schema aan te passen aan de voor jou van toepassing zijnde situatie.

Zoals daar zijn je werktijden en de momenten waarop je veel of minder energie gebruikt of nodig hebt.

Wil je verschillende ervaringen van gebruikers nalezen dan kun je terecht bij  o.a. de redactie van de Viva, de Marie-Claire en de Nederlandsche Cosmopolitan. 

Verder kun je de sappen en dergelijke heel goed inzetten in je dagelijkse voedingspatroon. Dit als extra aanvulling of vervanging van bepaalde maaltijden. Ook als je echt even geen tijd hebt om lekker verse groenten te kopen, schoonmaken snijden en bereiden zijn de sappen een uitkomst.

Inmiddels zijn er enorm veel blenders op de markt om eigen smoothies of rauwe groente sappen te maken.
Voor mij werkt de Aicook blender heel goed!

Sappenkuur bestellen

En dan meer in het bijzonder de webshop. Zoals al gezegd zijn vele van de producten via de webshop te bestellen. Je kunt zelfs een complete sappenkuur bestellen. De producten van Juicebrothers zijn zeker niet goedkoop, maar wel van bijzondere kwaliteit! Overigens hebben ze ook vele producten die je als bundel kunt bestellen. En de Juice brothers detox ofwel de Juice brothers sapkuur is ook online als 1 pakket te bestellen.

Het zijn misschien geen producten die je dagelijks zult gebruiken, zeker niet als het om een sappenkuur bestellen gaat. Maar zeg nou zelf, voor een gezonde voedingswijze heb je toch graag wat over!? Op de website zijn alle productgroepen apart vermeld.
Je ziet in 1 oogopslag alle smaken en variaties voorbij komen. Het shoppen is bijzonder gemakkelijk.

Bij een minimale bestelling van Euro 59,00 wordt je bestelling gratis thuis bezorgd. De minimale afname voor online bestelde producten is Euro 20,00. Indien je voor 21.00 uur bestelt heb je de artikelen de andere dag in huis.

Bij sommige producten kun je ervoor kiezen om je product bevroren of in verse vorm binnen te krijgen. Het voordeel van bevroren is dat je hiermee de houdbaarheid verlengt.

Betalen

Bij JuiceBrothers online kun je betalen via Paypal, Creditcard, iDeal en zelfs Applepay. 

Veilig en betrouwbaar! Heb je na het bekijken van de website vragen dan kun je die vinden bij de FAQ’s.
Was de website nog niet helemaal duidelijk, dan wordt hij dat hier wel.

Zeker ook leuk is het lezen van de blog’s op de website. Hierin bijvoorbeeld Juice Brothers recepten, beschrijving van het cold-press principe en verwijzingen naar JuiceBrothers in de media. Erg leuk en leerzaam.
Er zijn enkele zogenaamde ‘ambassadeurs’ van JuiceBrother zoals foodies en lifestyle iconen.

Ik ben echt helemaal om en heb hun dranken en dergelijke ingepast in mijn ‘nieuwe’ levensmotto;

juicebrothers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *