Review: In Hechtenis van Nicci French

Boekreview: In Hechtenis van het bekende schrijversduo Nicci French

In hechtenis Nicci French

De boeken van Nicci Gerard en Sean French staan al jaren garant voor de beste psychologische thrillers die wij als lezer ons maar kunnen wensen. Vele van de door French en Gerard geschreven boeken hebben op de eerste plaats gestaan van bestsellerlijsten over de gehele wereld.

En ik verwacht dat ook deze laatste Nicci French, In Hechtenis ( of in het Engels House of Correction ) zeer hoge ogen gaat scoren. De recensie in de Volkskrant over In Hechtenis zegt genoeg!

Zoals zo vaak in de boeken van het Britse echtpaar staat ook in deze spannende thriller een vrouw, Tabitha Hardy, centraal. Deze keer geen sterke vrouw met een carrière en gezin maar een door seksueel misbruik zwaar beschadigde persoon met een leven vol van depressies en worsteling.

Tabitha treffen we aan in het huis van bewaring op verdenking van de moord op haar buurman. De buurman, Reese Stuart, wordt in haar schuur met vreselijke dodelijke messteken aangetroffen.

Voor de politie is de zaak al vrij snel duidelijk; Tabitha is de dader!
Zeker als later een anonieme getuige meld dat ze op haar vijftiende door Stuart, toen haar wiskunde leraar, seksueel is misbruikt.

De haar toegewezen advocaat wordt al snel door Tabitha ontslagen, ze wil dat ze schuld bekent aan doodslag met verzachtende omstandigheden. Ondanks dat er gaten zitten in het geheugen zitten wat er op die bewuste dag is gebeurd is Tabitha ervan overtuigd dat ze niet de dader is.

Wat er dan ontstaat is een psychologische verwikkeling die prachtig beschrijft hoe Tabitha haar eigen verdediging ter hand neemt. Ze slaagt erin vanuit de gevangenis haar eigen onderzoek te doen en lopende de rechtszaak twijfels weet te creëren in het verhaal van de aanklager.

Hier blinken de schrijvers weer uit in hun bekende stijl van schrijven wat erin resulteert dat je van
begin tot het eind helemaal ‘in’ het verhaal getrokken wordt! Ik heb het boek zo’n beetje in één adem uitgelezen; wow dit is het beste boek!

Lees ook de review van; Wie zonder zonde is van Bo Sverntröm!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *