Bestaat er ècht een goede SEO training die mij verder helpt?

De online SEO training van de IMU heeft mij hoger leren scoren in Google

Ik heb de online SEO training doorlopen van de IMU: Meester in SEO. Zit jij met dezelfde vragen als waar ik mee zat: Hoe je SEO kunt leren? Wat je moet doen om hoger te scoren in Google? Is het moeilijk om SEO teksten te schrijven? Is er een goede SEO cursus waar ik dit kan leren?

Ik kan nu zeggen na het volgen van de Meester in SEO online training dat dit een goede SE opleiding is dat kun je allemaal lezen in deze review. Het feit dat jij nu deze review aan het lezen bent wil dus zeggen dat ik goed vindbaar ben en dat allemaal dankzij de SEOtraining van de IMU.

Even de pluspunten op een rij van deze SEO cursus

 • De cursus bestaat uit verschillende lange en korte video's met een duidelijke uitleg
 • Duidelijke uitwerkingen bij iedere les die je makkelijk na kunt lezen, alles is goed terug te vinden
 • De werking van verschillende soorten tools zoals Ubbersuggest en Semrush worden uitgelegd
 • In 12 modules bestaande uit 69 lessen/video's leer je alles over SEO
 • Het belang van goed zoekwoorden onderzoek komt uitgebreid aan bod
 • Een Masterclass 10X Traffic geeft veel inzichten
Meester in SEO : IMU

Inhoudsopgave

Het begin van de SEO training

Zoals je weet heb ik een website waar ik geld mee verdien je kunt mijn affiliate marketing ervaringen hierover ook lezen in mijn blog. Ik wil dus zo hoog mogelijk in Google komen en ik heb eerder al geschreven dat het voor een goede vindbaarheid in Google belangrijk is dat je goede SEO webteksten schrijft. Dit betekent dat je blog berichten geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines

Vanzelfsprekend is dat als jij hoog in Google staat je meer bezoekers krijgt op je website en dat is wat je wilt. Maar hoe leer ik een goede SEO webtekst te schrijven? Ik ben op zoek gegaan naar een online cursus SEO schrijven.

Is het nou moeilijk om goede SEO-teksten te schrijven? Ja en nee, het is pas moeilijk als je niet weet hoe het moet doen maar je kunt het ´makkelijk´ leren.
En ze zeggen niet voor niks oefening baart kunst dus aan de slag ermee! Start met de online marketing cursus Meester in SEO van de IMU.

Als je meer wilt weten over hoe je beter kunt scoren in Google dan is de online cursus Meester in SEO van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren er eentje die je zeker verder kan helpen. In deze SEO training komt alles aan bod wat je moet weten om een goede SEO tekst te schrijven.

Wat ik geleerd heb van de online training Meester in SEO

 • Wat is onpage SEO en offpage SEO?

Met onpage  gaat het om de inhoud van je website wat zorgt voor een betere zoek-vriendelijkheid
Met offpage SEO zijn het de zaken die buiten je website om zorgen voor meer populariteit van je website

 • Hoe gebruik je kopteksten in je content?

Dat is na het volgen van deze cursus helemaal duidelijk geworden voor mij en weet ik hoe ik dit het beste aan kan pakken.

 • Waar kun je het beste je keywords in je tekst verwerken?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar de keywords moeten staan in je SEO tekst. En in deze online training over zoekmachinemarketing krijg je de volledige uitleg te zien.

 • Hoe doe je goed zoekwoorden onderzoek?

Met verschillende tools kom je een stuk verder heb ik geleerd en door de teksten te schrijven ga je steeds beter leren hoe je dit het beste kunt doen. Tonny Loorbach legt haarfijn uit hoe je het beste de Ubbersuggest tool kunt gebruiken.

 • Een spinneweb van interne linken maken op je website is belangrijk

Op die manier kan Google ook beter door je website navigeren dus is interne linkbuilding super belangrijk om te doen.

 • Dat het beter is om longtail zoekwoorden te gebruiken

Dit word helemaal uitgelegd in deze Meester in SEO opleiding. Bedenk voor jezelf maar eens hoelang de zinnen zijn die je intikt in Google om het juiste  antwoord te krijgen op je vraag.

 • Het niet optimaliseren van je logo is een gemiste kans

Je logo staat op iedere pagina dus is het belangrijk om deze te optimaliseren voor de zoekmachines.

 • Wat zijn canonical URL’s?

Met dubbele content is het noodzakelijk om die te gebruiken en hoe je dat het beste kunt doen krijg je uitgelegd in deze cursus

Dit is al een behoorlijke lijst over hetgeen ik geleerd heb in deze online cursus Hoe leer ik SEO? En mogelijk vergeet ik er nog wel één want deze training is zo ontzettend uitgebreid en vol met goede informatie dat ik blij ben dat ik deze heb gevolgd. En ik kan hem jou dus ook zeker aanraden als je meer van SEO teksten schrijven wilt leren.

Hoe leer ik met SEO om beter te scoren in Google? 

Dit is een vraag die veel mensen zich, net zoals ik, afvragen als ze met een website in de weer gaan. Net zoals wat betekent SEO? En hoe kan ik goede SEO teksten schrijven om hoog/hoger te scoren in de zoekmachines?

Allemaal vragen die je jezelf stelt als je net zoals ik bezig bent met het hoger komen in Google met mijn website. 

Ik ben nu een jaar bezig met affiliate marketing en hoe meer ik me in deze materie verdiep hoe interessanter ik het vind. En iedere keer zoek ik weer meer tools om dit nieuwe vak onder de knie te krijgen.

Wat ik al wel gemerkt heb is dat in dit ´nieuwe landschap´ er enorm veel ´cowboys´ zijn. Er worden gouden bergen beloofd en de cursus prijzen zijn enorm hoog. En dan is het iedere keer maar weer afwachten of je er resultaat mee gaat behalen. Dus ik ben altijd voorzichtig om zomaar in te stappen.

Maar ´de mannen´ van de IMU ben ik al vaker tegen gekomen. De informatie die zij GRATIS weggeven is enorm waardevol. En dat geeft dan vertrouwen om bij hen te investeren in het verkrijgen van nog meer kennis. Bekijk deze video even, dan begrijp je wat ik bedoel.

SEO cursus: Meester in SEO kopen

Natuurlijk kun je in plaats van zelf aan de slag gaan met het leren van SEO teksten dit ook uitbesteden zoals ik heb geschreven in mijn review over: Wil jij goedkope webteksten laten schrijven? Ik doe het graag in de mix dus ik laat SEO teksten schrijven om hiervan te leren en ik schrijf zelf zodat ik hier steeds meer handigheid in krijg.

Zodoende heb ik halverwege 2020 de diepte investering van € 10,- gedaan voor de Tornado Masterclass bij de IMU. Dit was een aanbieding die ik niet wilde missen. Deze werd verkocht door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren, de eigenaren van de IMU.

Voor dat geld hebben ze zoveel waarde weggegeven, dat was echt waanzinnig, ook hier heb ik mijn voordeel mee gedaan. Maar vanzelfsprekend hebben ze nog meer te bieden, alleen was dat voor mij op dat moment niet van toepassing.

Ik wist toen al wel dat als ik weer geld had om te besteden het een cursus zou zijn bij de IMU.
En zo is het moment gekomen om de Meester in SEO aan te schaffen en te volgen.

Of eigenlijk is het iets anders gelopen want ik ben lid geworden van de IMU+. Maar daar kom ik later in dit artikel nog op terug!

Wat houd de online training Meester in SEO in?

Deze online training bestaat uit 12 modules en die modules zijn weer onderverdeeld in lessen. In totaal bestaat de Meester in SEO uit 69 lessen. Dus je bent er niet zomaar even doorheen.

Martijn van Tongeren heeft alle lessen opgenomen op videos waarin hij een duidelijke uitleg geeft over elk onderwerp. Ik ben iemand die liever een video bekijkt dan leest dus ik heb alle video’s gevolgd.

Voor diegene die liever leest zit er bij al de 12 modules een uitwerking. Dit is ook handig als je nog even terug wilt kijken hoe het ook alweer moest. Maar met de duidelijke onderverdeling van de lessen heb je een les over een bepaald onderwerp ook zo terug gevonden.

De ene video is wat langer dan de andere maar over het algemeen zijn ze lang genoeg om je aandacht er goed bij te kunnen houden. Als je klaar bent met een les kun je deze groen afvinken zodat je weet waar je gebleven bent.

Als je de draad weer oppakt de volgende dag dan begint de cursus bij de video waar je bent gebleven. Zodat je niet hoeft te zoeken, dit is erg handig.

Inhoud online SEO training

Module 1: Introductie in SEO

In deze module leer je alles over onpage SEO en offpage SEO. Ook word er aandacht besteed aan hoe de ranking bij Google werkt en een stukje geschiedenis van Google zit hier ook bij. Erg leerzaam.

Module 2: Keyword optimalisatie

Zoals de titel al verklapt word in deze lessen alles uitgelegd over zoekwoorden en zoekwoorden onderzoek.

Hoe en waar je rekening mee moet houden als het gaat om het gebruik van kopteksten. En hoe je een SEO vriendelijke URL maakt.

Ook het schrijven van monster artikelen komt hier uitgebreid aan bod. Waarom je beter een monster artikel kunt schrijven in plaats van 4 kleine blog artikeltjes. Ook word er aandacht besteed aan hoe je het beste een monsterartikel kunt schrijven.

Module 3: Rijke content

Hier gaat Martijn van Tongeren dieper in op hoe je jouw content het beste kunt optimaliseren.
Ook de uitleg van de term turbosnippets en hoe je het beste je logo kunt optimaliseren ontbreken niet in deze module.

SEO training online

Module 4: SEO structuur

De SEO structuur van je website is heel belangrijk voor een goede ranking in Google.
Door een goede inhoudsopgave in je artikel te verwerken, een content kanon en spinnenweb op je website te maken, zorg je ervoor dat Google je steeds meer als een Authority gaat zien. En dit is bevorderlijk voor je ranking in de zoekmachines.

Module 5: Technische SEO

Deze module is een wat lastigere module (althans dat vind ik) dit gaat vooral over de technische zaken waar je rekening mee moet houden op je website.

Denk hierbij aan redirects, index vs no index en canonical URL’s, allemaal moeilijke termen als je niet bekend bent met deze materie. Maar het is wel belangrijk om te weten hoe dit werkt en wat het betekent.

Ook hier krijg je een duidelijke uitleg over al deze onderwerpen zodat je hier goed mee aan de slag kunt gaan op je eigen website.

Module 6: Semantische SEO

Deze module maakt je wegwijs en geeft je tools om je website nog beter en makkelijker leesbaar voor Google te maken. Denk hierbij aan rich snippets waarvan je de uitleg helemaal krijgt.

Hoe leer ik goede SEO teksten schrijven?

Module 7: Snelheid 

De snelheid van je website is ook heel belangrijk om een betere ranking te krijgen. Dus deze module kan niet ontbreken. Ook hier krijg je tips hoe je dit kunt controleren en wat je eraan kunt doen om de snelheid te verhogen.

Module 8: Mobiele SEO

AMP ofwel Accelerated Mobile Pages is één van de belangrijkste zaken voor jouw vindbaarheid in Google. Dus moet je ervoor zorgen dat je website ook goed leesbaar is op mobiele apparaten. Hier word in module 8 extra aandacht aan besteed

Module 9: Backlinks

Wat zijn backlinks en hoe zet je linkbuilding strategieën op?
Dit leer je in deze module met 4 duidelijke lessen hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Hoe schrijf je goede SEO teksten?

Module 10: Webshop SEO

Omdat ik zelf geen webshop heb en ook voorzie dat ik die ga beginnen heb ik er wel naar gekeken maar is er niet zoveel van deze lessen blijven hangen!
Wat ik wel begrepen heb is dat SEO voor een webshop net zo belangrijk is als voor een gewone website. Ook worden hier verschillende tips gegeven hoe je dit bij jouw webshop toe kunt passen.

Module 11: Extra SEO lessen

In deze module wordt uitgelegd hoe jij, als je de Meester in SEO cursus hebt doorlopen, aan de slag kunt als SEO consulent. Martijn van Tongeren legt hier goed uit hoe je dit aan kunt pakken om hier uiteindelijk succesvol in te worden. Ik kom hier nog op terug.

Module 12: Masterclass 10x traffic

Dit is een lange video van Tonny Loorbach hoe je de traffic naar je website kunt vergroten.
Leuk om te bekijken en wederom leerzaam. 

hoger scoren in Google met SEO

Wat vind ik minder aan deze online cursus Meester in SEO?

Natuurlijk zijn er altijd ook wel nadelen te vinden maar voor wat betreft deze cursus moet ik toch wat dieper nadenken. Eigenlijk het enige waar ik aan twijfel of ik inderdaad als SEO consulent aan het werk zou (kunnen) gaan.

Er word door Martijn van Tongeren duidelijk uitgelegd hoe je dit aan moet pakken. En ook hier geld dat je klein moet beginnen en eerst moet kunnen aantonen dat je ook daadwerkelijk goed bent als SEO consulent. Ik denk dat er wel wat tijd overheen gaat voordat je ook daadwerkelijk je inkomen kunt creëren met het werken als SEO consulent. 

De training geeft in ieder geval genoeg tools om ermee te beginnen.

Waarom raad ik deze online SEO training aan om te volgen

Zoals ik al in het begin van deze review heb geschreven heb ik ontzettend veel geleerd van deze cursus. En als jij alles wilt weten over SEO dan bestaat er geen twijfel over dat je met deze training weer beter gaat scoren in Google. En dus doe je jezelf volgens mij tekort als je hier niet in investeert.

Het is wel belangrijk dat je de strategieën en tips toepast op je website en je volgende nieuwe blog berichten. 

Ik weet zeker dat ik met de Meester in SEO cursus me weer verder heb geholpen om beter te worden in de techniek van Search Engine Optimalization! De duidelijke video´s en het leer systeem heeft mij weer meer inzichten gegeven.

Reviews van anderen die deze SEO cursus hebben gevolgd

Vanzelfsprekend ben ik niet de enige die enthousiast is over deze IMU training. Er zijn mij al veel mensen voor gegaan die ook de moeite hebben genomen om hun ervaringen te delen met anderen. Dat is ook de reden dat ik ze hier heb bijgezet.

Als jij nog niet geheel overtuigd bent of deze SEO training je verder kan helpen lees dan zeker een aantal van deze reviews. Dit gaat je helpen om uiteindelijk net zoals ik te beslissen om deze cursus aan te schaffen.

SEO training online reviews
SEO training online ervaringen

Waarom ben ik lid van IMU+ geworden?

Zoals ik al eerder aan heb gegeven, in deze review over Meester in SEO, zou ik nog even terug komen over wat IMU+ inhoud. En waarom ik daar lid van geworden ben.

Ik heb de IMU al vrij snel voorbij zien komen in mijn eerste stappen op het gebied van affiliate marketing. En dan gaat dit met name over hoe je met SEO gratis bezoekers naar je website kunt krijgen.

Dit noemen ze ook wel organische bezoekers. Omdat het heel veel tijd kost om een website te laten ranken in Google is het belangrijk om te weten wat je zelf in de hand hebt om je project zo goed mogelijk te laten slagen. En daar is SEO een zeer belangrijk onderdeel van.

Nu ik na verloop van tijd wat meer handigheid heb gekregen in het plaatsen van content op de website en de interne linkbuilding vorm heb gegeven en het zoekwoorden onderzoek steeds beter gaat, Krijg ik wat meer tijd om me nog meer te verdiepen in seo.
En zo kom je stapje voor stapje steeds verder in de ´wondere wereld´ van online marketing.

Het word tijd voor een volgend stapje en dat word de online training Meester in SEO. Maar ik zie op IMU dat ze ook een IMU+ abonnement hebben waarbij je toegang hebt tot al hun materiaal.

Dus toegang tot alle cursussen, seminars, webinars en eigenlijk alles wat ze hebben gedaan.

Maar ook alles wat IMU nieuw uitbrengt kun je met dit lidmaatschap inzien en gebruiken. En toen was de keuze voor mij zo gemaakt en ben ik lid geworden van de IMU+ club!

SEO training online

Wat is mijn ervaring met de IMU+? 

Mijn ervaring met de IMU+ is nog te kort om iets te zeggen over de community. Maar de beschikking hebben over de ´schatkamer´ van alle cursussen dat is geweldig. Ik ben op dit moment alle cursussen aan het doorlopen die voor mij op dit moment van belang zijn.

En degene waarvan ik denk dat ik daar nu nog te weinig mee kan laat ik even voor wat het is die komen later in het jaar wel. Eerst leren en toepassen wat ik nu kan gebruiken en dan weer verder.

Als jij meer wilt halen uit je business of je website dan kan ik je IMU+ zeker aan raden. Want de met waarde van alle cursussen die je tot je beschikking hebt bij dit lidmaatschap ga je zeker heel veel verder komen.

Conclusie

Als het gaat om de online training SEO: Meester in SEO dan is mijn ervaring dat ik hier heel veel aan heb gehad. Het is een overzichtelijke cursus die alle facetten behandeld die je moet weten om je website beter te laten ranken in Google. SEO cursus volgen.

Als je alle tips en tools gebruikt dan ben ik ervan overtuigd dat het voor jouw website ook gaat werken. Kijk maar naar mij, hoe zou je mij anders gevonden hebben?

Voor wat betreft de IMU+ kan ik op dit moment alleen maar heel positief zijn en dit gaat zeker het komende jaar mij weer een behoorlijk aantal stapjes verder helpen.

Seo training online


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *