Review: Herman Brood zeefdruk kopen

Laat je informeren door Kunstaanbieding.nl

Herman Brood zeefdruk kopen? Laat je informeren door Kunstaanbieding
 

Ik ga je wat meer vertellen over Herman Brood en zijn kunst en zijn werken om je zo een beetje een algemene indruk van hem te geven. Ook zal ik je vertellen waar je bijvoorbeeld een zeefdruk van Herman Brood kunt kopen.

Naast alle grote kunstenaars in de klassieke schilderkunst uit de geschiedenis die ons land kent hebben we gelukkig ook een aantal kunstenaars uit de tweede helft van de twintigste eeuw zoals Jan Cremer, Picasso en Karel Appel.

Boven genoemde schilder is hier een bekend voorbeeld van. Qua stijl heeft Herman Brood zich laten inspireren door werk van schilders uit de CoBrA groep, als overeenkomst zou je het kleurengebruik kunnen noemen.

Hij werkt veel met heldere kleuren op groot formaat en vaak zijn de primaire kleuren als uitgangspunt genomen. Ook zijn veel van de werken van genoemde kunstenaar bijzonder kleurrijk te noemen waardoor ze bij een breed publiek in de smaak vallen.

Herman Brood zeefdruk kopen en Herman Brood schilderij kopen?

Herman Brood is geboren in 1946 in Zwolle en maakt allereerst naam als muzikant bij verschillende bands, o.a. Cuby and the Blizzards en Vitesse, in Nederland.

Later zal hij zijn eigen band oprichten onder de naam Herman Brood and his Wild Romance waarmee hij o.a. de hits Saturdaynight en Never be Clever maakt. Door zijn levensstijl waarin drank en drugs de hoofdrol spelen is hij de belichaming van de gevleugelde benaming Sex, Drugs & Rock’n Roll. 

Herman Brood wordt bekend vanwege het schilderen

Halverwege de jaren ‘60 volgde Herman enige tijd de kunstacademie in Arnhem waar zijn al aanwezige liefde voor de schilderkunst werd gevoed en geïnspireerd. Als zijn muzikale carrière in het begin van de jaren ‘80 wat op de helling staat wijdt Herman Brood zich meer aan het schilderen. 

De schilderijen van Herman Brood zijn (veelal) bijzonder kleurrijk en in de primaire kleuren geschilderd. Dit laatste is een direct gevolg van het feit dat Herman Brood kleurenblind was.

Qua stijl doen de schilderijen van Herman Brood denken aan die van de Cobra-groep waarvan Karel Appel en Corneille deel uit maken.

Alhoewel de schilderijen van Herman Brood zeer kleurrijk zijn hebben ze vaak toch iets triests in zich. Naast de felle kleuren in zijn schilderijen werkt Herman Brood vaak met zware zwarte lijnen.

Herman Brood signeerde bijna al zijn schilderijen eenvoudig met in zwarte letters brood. Een veel gebruikte techniek door Herman Brood bij het schilderen is die van de verfspuitbus vaak gecombineerd met verfrollers en dikke viltstift.

Kritiek op de schilderijen van Herman Brood

De ‘ware’ kunstkenners zijn in het begin kritisch over de schilderijen van Herman Brood maar die kritiek verstomt als hij een expositie in het CoBrA museum in Amsterdam krijgt.

In een relatief korte periode ‘produceert’ Herman Brood het ene schilderij na het andere. Een zeer opvallend ‘schilderij’ van Herman Brood komt tot leven op de wandpanelen van een parkeergarage in Leidschendam.

Deze worden pas in 2011 verwijderd door de eigenaar en aan het Herman Brood Art museum geschonken.

Na zijn vrijwillig gekozen dood in 2001 worden de schilderijen van Herman Brood zeer gewild bij de liefhebbers. Er ontstaat een levendige handel en de Herman Brood schilderijen stijgen snel in waarde.

Ook voor bijvoorbeeld een originele gesigneerde zeefdruk van Herman Brood worden al gauw hoge bedragen neergeteld. Ook als je vandaag de dag een originele zeefdruk van Herman Brood  zoals bijvoorbeeld Kook van jou, wilt kopen betaal je al gauw enkele honderdjes.

Al staat de waarde niet in verhouding tot die zeefdrukken met de originele echte Herman Brood signatuur

Herman Brood Art

Tegenwoordig is er een levendige merchandise van de vele kunstwerken van Herman Brood. Zo kun je van veel werk van Herman Brood een poster kopen en ook van bijvoorbeeld een schilderij is vaak een replica van Herman Brood in de handel verkrijgbaar. 

Wil je heden ten dage een Herman Brood schilderij kopen of je wilt een Herman Brood zeefdruk kopen dan kun je heel goed terecht bij Kunstaanbieding, die via internet kunst te koop aan biedt.

herman brood schilderijen waarde
Green Head
kunstaanbieding.nl
Stuntelig jarig
kunstaanbieding.nl
Etnic drop-out

Bijvoorbeeld de zeefdruk van Herman Brood ‘Kook van jou’ is heel bekend maar hij heeft nog veel meer gemaakt.
Bij Kunstaanbieding kun je Herman Brood zeefdruk kopen zoals bijvoorbeeld, Green Head, Stuntelig jarig en Etnic drop-out.


En nog veel meer zeefdrukken niet alleen van Herman Brood.

kunstaanbieding.nl

Wil je meer over tekenen leren en jezelf beter kennen lees dan de review over Chantal Vermeer en The Draw your Dreamlife →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *