Goedkoopste elektrische auto leasen in 20/21!

Om de goedkoopste elektrische auto te leasen moet je met een aantal dingen rekening houden. Maar ik ben allereerst al heel blij dat je geïnteresseerd bent in het elektrisch te gaan rijden.

Het zal je niet ontgaan zijn dat er inmiddels een steeds breder scala aan elektrische auto’s op de markt is gekomen. In mijn review over de goedkoopste elektrische auto, staan naast de goedkoopste nog veel meer elektrische auto’s die op de markt zijn gekomen de laatste jaren. 

Het zal dus ook zeker in de toekomst voor heel veel meer mensen haalbaar zijn om elektrisch te gaan rijden. Je kunt ook nu als particulier ervoor kiezen om een elektrische wagen te leasen. En natuurlijk kun je de goedkoopste elektrische auto leasen als dit jou de mogelijkheid geeft om elektrisch te gaan rijden.

In deze review gaat het over het leasen van een elektrische auto maar inmiddels kun je volgems mij alles wel leasen of het om een zonnepanelen of een wasmachines gaat maar ook het leasen van een smartphone is al mogelijk.

Inhoudsopgave

Zakelijk leasen van een elektrische auto

Het zakelijk leasen van een elektrische auto is inmiddels de normaalste zaak geworden. Het kan ook niet anders dat dit de komende jaren een nog grotere vlucht zal gaan nemen. En dat juichen we natuurlijk ook allemaal meer dan toe want het is wel duidelijk dat elektrisch auto rijden een stuk slechter is voor het milieu dan het leasen van een benzine of diesel auto.

Om een bijdrage te leveren om zoveel mogelijk mensen hun keuze te laten vallen op een elektrische auto schrijf ik dit artikel dan ook. Het zou een bijzonder goede zijn als je op pad gaat als zzp’er om te kiezen voor een elektrische lease auto.

Het laden van je elektrische auto is door een zeer degelijk laadnetwerk in Nederland en ook ver daarbuiten geen enkel probleem om je lease auto mee op vakantie te nemen. Ook dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer zakelijke elektrische lease contracten worden afgesloten. 

Maar ook voor de de particulier of de zzp’er is de keus om elektrisch te gaan rijden steeds makkelijker.
Dit komt ook zeker door de fiscale voordelen deze kunnen oplopen tot honderden euro’s per maand in jou voordeel.

Voordelen van de goedkoopste elektrisch auto leasen op een rij

 • Veel mogelijkheden voor het bijladen van de accu’s , Nederland beschikt over een goede laadinfrastructuur.
 • De milieu-investering aftrek en de lage bijtelling zorgen voor een substantieel lager maandtarief
 • Geen co2 uitstoot door de elektrische auto, dus dit is minder belastend voor het milieu
 • Elektrische auto is vele malen zuiniger dan de diesel-, benzineauto.
 • 100% volledig elektrische lease auto lage bijtelling
 • Je elektrische lease auto kun je thuis opladen


Als jij kiest als particulier om een volledig elektrische auto te gaan leasen je 4% bijtelling betaalt. Dat is natuurlijk heel mooi maar waar moet je nog meer op letten als je de keuze maakt om elektrisch te gaan rijden.

Je moet er rekening mee houden dat de actieradius van de verschillende auto’s die elektrisch zijn 15% kunnen afwijken van de opgegeven aantal kilometers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van de airco die je gebruikt.

Ook de oplaadtijden kunnen nogal verschillend zijn, dit hangt samen met de capaciteit van de laadpaal en of er een mogelijkheid bestaat om de auto te kunnen laden met een snellader.

Voordat je de maakt zorg dat je op de hoogte bent waar je je auto kunt laden thuis en op het werk. Of er publiekelijke laadpalen in de buurt zijn waar je makkelijk gebruik van kunt maken.

Het kW van de auto en de laadpaal spelen een grote rol in de laadtijden, dus is het belangrijk dat je dit van tevoren al weet.
Zodat je de elektrische lease auto altijd op een goede en vlotte manier kunt laden.

Welke elektrische leaseauto ga je kiezen?

Er is inmiddels genoeg keus in het leasen van een elektrische wagen maar ieder heeft natuurlijk zo zijn eigen wensen ten aanzien van een auto.

Wil je de auto als boodschappenauto gaan gebruiken of heb je hem nodig als zzp’er en ben je meer op zoek naar een elektrische bedrijfswagen?

Het is goed als je voordat je een keuze hierin maakt weet voor welke doeleinden de auto gebruikt gaat worden.

Meestal is dit als je zakelijk een elektrische auto gaat leasen al wel bekend, maar als je particulier een elektrische auto wilt gaan leasen is het goed om met een aantal zaken rekening te houden.

De oplaadtijd voor een auto die je alleen als boodschappen auto gaat gebruiken is een ander verhaal als wanneer jij ermee op vakantie wilt gaan. Dan wil je ook een auto met een langere actieradius zodat je niet van laadpaal naar laadpaal aan het rijden bent:)!

Wil je een elektrische bedrijfswagen leasen heb je ook weer andere eisen. Welk lease budget heb je in gedachten wil je een shortlease of toch liever een langer contract?

Het is goed om van tevoren al te weten welke eisen je hebt aan een nieuwe elektrische leaseauto.

goedkoopste elektrische auto leasen
KOM MEER TE WETEN OVER LEASEN VAN EEN ELEKTRISCHE AUTO!

Subsidie elektrische auto met private lease

Vanaf  4 juni 2020 is er een regeling van kracht voor particulieren die ervoor kiezen om een nieuwe elektrische auto private te leasen.

De SEPP ofwel Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren houd in dat als jij een nieuwe elektrische auto gaat leasen je daar 4000 euro subsidie over krijgt. Als je een tweedehandse elektrische auto gaat leasen krijg je 2000 euro subsidie hierover.

Dit bedrag ontvang je in maandelijks termijnen op je bankrekening over een periode van 4 jaar. Beëindig je het leasecontract  eerder dan stopt ook de subsidie.

Er zijn 10 zaken waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie:

 1. Subsidie is bestemd voor de kleinere, compacte middenklassers tussen de 12.000 en 45.000 euro
 2. Alleen van toepassing op particuliere lease auto’s met een contractduur van 4 jaar
 3. De lease maatschappij moet het Private Lease Keurmerk dragen
 4. De elektrische auto moet op naam van de subsidie ontvanger staan
 5. Je moet woonachtig zijn in Nederland
 6. De auto moet een actieradius hebben van minimaal 120 km
 7. Alleen voor 100% elektrische auto’s
 8. De € 4000,- subsidie (en bij tweedehands € 2000,-) is geen korting.
  Er zijn leasemaatschappijen die de subsidie als korting aanbieden terwijl het de subsidie is let hier goed op)
 9. Je vraagt de subsidie online aan binnen 60 dagen aan op de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 10. Deze subsidieregeling loopt tot 2025 of tot wanneer het subsidiebedrag op is. Dus als je serieus overweegt om als particulier een elektrische auto te gaan leasen wacht dan niet te lang!

Goedkoopste elektrische auto’s 2020

Als je op zoek bent naar de goedkoopste elektrische auto om te leasen dan is er best wel wat keus. Hou wel rekening met de voorwaarden als je gebruik wilt maken van de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. (Zoals hierboven beschreven!)

Het grote voordeel van private lease is dat je nergens geen omkijken naar hebt een all-in lease pakket ontzorgt je van alle eventuele reparaties, verzekering enzovoort.

Auto leasen
Renault Zoe

Ik zet hier een aantal goedkope modellen voor je op een rij;

 • Seat Mii electric plus
 • Peugeot Ion
 • Skoda Citigo-eiV
 • Volkswagen E-UP
 • Citroen C.Zero
 • Renault Zoe

Dit zijn leuke compacte boodschappen auto’s of als je maar een kleine afstand naar je werk hoeft af te leggen zijn deze elektrische wagens ideaal.

Voordelen en nadelen elektrisch rijden

De nadelen zijn in de loop van de tijd steeds minder geworden omdat de technologie ook steeds verder en beter ontwikkeld is.

 • Als het gaat om de actieradius is deze nog niet zo groot als het gaat om een benzine of diesel auto. Maar de mogelijkheden om je elektrische auto op te laden is inmiddels met zoveel laadpunten toegenomen dat dit een steeds kleiner probleem aan het worden is.
 • Ook zijn er inmiddels al elektrische auto’s op de markt die een actieradius van 400 kilometer hebben dus daar kun je dan ook al een aardig eindje mee weg ‘tuffen’.
 • Het opladen van de accu neemt meer tijd in beslag dan het voltanken van een brandstofauto. En dat klopt natuurlijk maar als je een beetje slim hiermee omgaat dan hoeft dit geen nadeel te zijn.
 • Je kunt de auto ook ’s nachts opladen dan hoef je er niet op te wachten bijvoorbeeld
 • De snelheid van een elektrische auto ligt lager, hoeveel last heb je daar van op de Nederlandse wegen:)!

De voordelen van elektrisch rijden zijn er wel wat meer;

 • Beter voor het milieu zeker als de energie waarmee de auto opgeladen word duurzaam word opgewekt
 • Op dit moment (2020) betaal je geen wegenbelasting en bpm Gunstigere bijtelling als je overstapt naar elektrisch rijden
 • Je hebt geen last van milieuzones als je elektrisch rijd
 • Je rijd goedkoper dan op diesel of benzine
 • De uitstraling van de elektrische auto’s zijn zeer van deze tijd
 • Er zijn aanbieders van stroom die verschillende tarieven op stroom afgeven dan bespaar je op het. Laden van je auto
 • Als het gaat om bedrijven die overschakelen met hun wagenpark op elektrisch rijden geef je een positief duurzaam ondernemers signaal af

Tips voor elektrisch rijden

Luister naar het advies van je auto;

Klinkt natuurlijk een beetje gek maar de board computer van je elektrische auto geeft zelf aan hoe
jij het zuinigst rijd en dus ook hoe je dit moet toepassen. Leer hiervan en doe er iets mee.

Rij 100 km per uur en geen 120 km per uur

Als je 110 km/per uur rijd in plaats van 120 km/ per uur verbruik je veel minder elektriciteit
en kun je dus een grotere afstand afleggen zonder op te laden

Gebruik je cruise control

Als je je cruise control gebruikt rij je een constante snelheid
dit is een goede manier om elektrisch te rijden

Gas ‘los laten’

Door het gas los te laten, en niet abrupt te remmen,
regenereert de auto energie die weer opgeslagen word in de accu

Op tijd accu opladen wacht niet tot deze leeg is

Vaak kun je hem thuis, onderweg of tijdens je afspraak opladen. Lees ook in mijn review over de groen stroom van Vattenfall en doe er je voordeel mee!

Plan je reis

Zorg dat je weet als je onderweg bent waar je kunt ‘tanken’ zodat je niet voor verassingen komt te staan.
Dit geld met name voor langere reizen zoals vakantie bijvoorbeeld.

Zet airco of verwarming alvast aan

Als het gaat om de verwarming of de airco zorg ervoor dat deze al aan staat.
Als de auto nog aan de oplader staat trekt die de accu niet meteen weer leeg. 

Conclusie

Mijn betoog over elektrische auto’s is hier teneinde het is mooi dat er steeds meer mensen kiezen om een elektrische auto te leasen. Het is beter voor het milieu en niet geheel onbelangrijk goedkoper voor de portemonnee.

En de goedkoopste elektrische auto leasen word als particulier steeds gemakkelijker gemaakt. En op die manier weet je precies wat je iedere maand kwijt bent aan je auto. Dus heb je niet die vervelende onverwachte kosten als je auto weer naar de garage moet.

Ik vind het leasen van een elektrische auto één van de mooiste oplossingen op dit moment. Zo word het voor steeds meer mensen bereikbaar om elektrisch te gaan rijden en ook op die manier hun steentje bij te dragen aan een groener milieu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *