Review: Geworteld in het Kwaad van Karen Dionne

Geworteld in het Kwaad van Karen Dionne

Deze week de recensie van het boek; Geworteld in het Kwaad van Karen Dionne. Dionne wordt omschreven als een van de beste thrillerauteurs van nu door Karen Slaughter, zelf een veel geprezen schrijfster van dit genre!

En ik kan je op voorhand al vertellen dat ook ik zeer onder de indruk ben van dit boek. Wat een sterk psychologische thriller is het geworden, deze tweede thriller van Karen Dionne!

Zowel in boekvorm als in e-book en luisterboek te bestellen!

Zelfopgelegd straf

Na de door haar zelf opgelegde straf voor de moord op haar ouders verblijft Rachel al jaren in een psychiatrische inrichting. De enige persoon van buiten waar ze contact mee heeft is Trevor, de broer van een mede pati├źnt. Als deze jonge journalist graag het verhaal van Rachel wil opschrijven komt ze achter de inhoud van het destijds opgestelde politierapport. En dat brengt Rachel aan het twijfelen over de ware toedracht van de moorden.

Steeds heeft ze zichzelf de schuld gegeven maar langzamerhand beginnen de herinneringen in flarden terug te komen. En dan realiseert ze zich dat de waarheid gezocht moet worden diep onder de oppervlakte. Ze ontslaat zichzelf uit de kliniek om achter de waarheid te komen. 

Psychologisch drama

Terug keren naar het huis waar ze samen met haar zus en ouders opgroeide zal hopelijk duidelijkheid brengen. Hiervoor moet ze terug naar de oude familieblokhut op een uitgestrekt terrein ver van de bewoonde wereld. Ze ontdekt al snel dat haar zus hier nog steeds woont, samen met de beste vriendin van haar moeder. En dan begint het psychologische drama pas echt vorm te krijgen…

Het is een boek wat mij ertoe zette om het elke keer weer snel open te slaan. Niet zozeer door het hoge tempo wat in het verhaal zit maar des te meer vanwege de spanning die Dionne weet te cre├źren. Dit resulteert uiteindelijk in een super spannende en onverwachte ontknoping. Knap geschreven vanuit het heden van Rachel en het tragische verleden, verteld door de moeder.

Laat de TV maar uit en kruip lekker met dit boek Geworteld in het Kwaad van Karen Dionne op de bank en de gordijnen dicht!

Wil je nog een spannend boek lezen? Lees de review van In Hechtenis van Nicci French ook zeker even!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *