Review: Doods geheim Robert Bryndza

Doods geheim

Robert Bryndza Doods geheim

 
Dit boek van Robert Bryndza Doods geheim is ook als luisterboek en e-book te bestellen.

Is voorlopig het laatste boek in de bekende Erika Foster reeks van bestseller auteur Robert Bryndza. De boeken van Bryndza staan bekend als echte ‘page-turner’ boeken; je leest ze liefst in 1 keer uit! Dat geld zeker voor deze reeks waarin politie-inspecteur Erika Foster centraal staat.

Al eerder heb ik met veel plezier het eerste boek in de reeks, Het Meisje in het IJs, gelezen en ook deze thriller is me bijzonder goed bevallen.

Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in een wat mindere buitenwijk van Londen en begint met de gruwelijk bloederige moord op de jonge vrouw Melissa. Ze wordt door haar moeder op de ochtend van eerste kerstdag vlak voor de voordeur gevonden. Meerdere gewelddadige  messteken hebben het leven van de jonge vrouw bruut beëindigd!

De alleen wonende Erika Foster komt bij toeval uit bij deze zaak nadat ze net is bijgekomen van haar vorige. Al snel blijkt dat Melissa, in het dagelijks leven burlesk danseres, verstrikt was in een web van mysteries en geheimen. Verschillende mensen uit haar directe omgeving vertellen steeds weer andere verhalen. Gelijktijdig speelt in Londen het  onderzoek naar een onbekende persoon die mensen aanrand waarbij hij of zij een gasmasker draagt.

Net op het moment dat er een beetje een lijn zichtbaar wordt in de zaak is Erika gedwongen om de verantwoordelijkheid over te dragen; ze moet vanwege familieomstandigheden naar Manchester waar ze geconfronteerd zal worden met haar dramatische verleden.

De goede mix van spanning rond de gepleegde misdaad(en), de onduidelijkheden hieromtrent maar zeker ook de mooie beschrijving van de verschillende karakters zorgt voor een goede verhaallijn. Het boek is zo geschreven dat het moeilijk weg te leggen is en je bladzijde na bladzijde blijft omslaan. 

Juist op het moment dat de zaak in kannen en kruiken lijkt en een verdachte is gearresteerd krijgt het verhaal een onverwacht en intrigerend einde….

Wil je nog een spannend boek lezen? Lees de review van Het echte leven van Adeline Dieudonné dan zeker ook even!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *