Digital Nomad E-course van Suzanne van Duijn – een kritische review

Zet je schrap, in deze review kom je te weten of de Digital Nomad E-course de moeite waard is.

Ben jij het ook beu om jouw baas zijn dromen na te jagen? Vind je dat het tijd is om jouw leven terug in eigen handen te nemen? Wil jij graag plaats-onafhankelijk kunnen werken, zodat je de wereld kunt rondreizen? Dan is de Digital Nomad E-course zeker wel iets voor jou.

In dit artikel zal ik je wat meer info geven over de cursus zelf. Daarnaast zullen we ook even inzoomen op de voordelen van plaats-onafhankelijk werken. Vervolgens zal ik jullie mijn kritische mening over deze cursus geven.

Zet je schrap, want in deze review kom je te weten of de Digital Nomad E-course de moeite waard is.

Wat heb ik geleerd van Suzanne van Duijn

in de Digital Nomad E-course;

  • Ik werk nu plaats-onafhankelijk
  • Ben mijn droom achterna gegaan
  • Durf nu zelf stappen te zetten
  • Je moet het zelf doen en ik doe het zelf
  • Hierdoor ben ik zelfverzekerder geworden
  • Facebook community is heel waardevol zeker in het begin

Inhoudsopgave


Wat is de Digital Nomad E-course precies?

De Digital Nomad E-course is een lessenpakket gecreëerd door Suzanne van Duijn. De cursus is speciaal ontworpen omdat ze andere vrouwen wou helpen om onafhankelijk te leren ondernemen. Lees ook zeker mijn artikel over mijn affiliate marketing ervaringen want hierdoor werk ik nu al plaats onafhankelijk! Hoewel de cursus in de eerste plaats op vrouwen was gericht, bevat hij ook erg veel nuttige informatie voor mannen die meer vrijheid willen.

Suzanne zei enkele jaren geleden haar vaste baan op, om zelf te gaan ondernemen. Haar belangrijkste doel was om plaats-onafhankelijk aan de slag te kunnen gaan. Ze wou zich niet langer gebonden voelen aan Nederland, maar ze wou het ook niet helemaal opgeven.

In de Digital Nomad cursus leert ze anderen om precies te bereiken wat zij heeft bereikt. In de cursus leer je stap voor stap hoe jij ook locatie-onafhankelijk kunt werken. De cursus bestaat uit drie verschillende onderdelen waarin drie pijlers centraal staan.

Het eerste gedeelte van de cursus zijn video’s. In tientallen video’s legt Suzanne alles uit wat je dient te weten over plaats-onafhankelijk ondernemen.

Het tweede deel van de cursus bestaat uit een uitgeschreven gedeelte. Daar vind je praktisch alle informatie uit de video’s nog eens in terug. Op die manier heb je altijd iets om op terug te vallen.

Een derde en tevens heel belangrijk onderdeel van deze cursus zijn de opdrachten. De opdrachten zijn speciaal ontworpen om jou te helpen om de theoretische kennis van de cursus om te zetten in praktische levensvoorbeelden. 

Om je extra te kunnen motiveren hoort er bij de cursus ook een externe Facebook community. In die groep zitten alle leden van de cursus. Door met eensgezinde mensen te overleggen en te praten over wat jullie hebben bereikt, kan je heel veel bijleren.

Zeker als beginneling, is het nuttig om in contact te komen met anderen die al langer bezig zijn om volledig onafhankelijk te leren ondernemen.

Waarom plaats-onafhankelijk ondernemen?

Plaats-onafhankelijk werken, het idee klinkt goed, maar wat zijn nu juist de grote voordelen. Wel zoals de naam al aangeeft hoef je niet op één bepaalde plaats te blijven in de wereld om jouw baan te kunnen uitvoeren.

Mensen die plaats-onafhankelijk werken zijn meestal slechts afhankelijk van één ding: het internet. Waar je bent maakt niet uit, wie er bij jou is maakt geen verschil, zelfs je laptop kan je missen want er bestaat iets als een Cloud.

Het enige wat je echt nodig hebt, is een stabiele internetverbinding. Aangezien er tegenwoordig op de meeste plekken ter wereld de mogelijkheid is om je te verbinden met het internet, kan je in principe ook van over de hele wereld aan de slag gaan.

Je kan prachtige landen bezoeken en je kan vanuit fantastische hotels aan de slag gaan.

Plaats-onafhankelijk kunnen werken heeft nog een groot voordeel, namelijk een financieel voordeel. De inkomsten in onze westerse wereld zijn enorm hoog vergeleken met vele andere landen in de wereld. De meeste mensen die plaats-onafhankelijk aan de slag gaan blijven wel de tarieven rekenen van de plaats waar ze zijn geboren.

Dat betekent dat je als Nederlander aan de slag kan in Thailand, maar dat je wel een Nederlands inkomen hebt. Met het geld dat je hier verdient, kan je daar beter leven, aangezien het leven daar veel goedkoper is.

Je hoeft natuurlijk niet noodzakelijk naar de andere kant van de wereld te verhuizen, maar indien je dat wenst is dat wel een mogelijkheid. Bovendien zijn er ook binnen Europa nog verschillende landen waar het leven veel goedkoper is.

Denk bijvoorbeeld aan Spanje, Italië of Griekenland. Het voordeel van deze landen, is dat je heel makkelijk terug naar Nederland kan komen. Ik ken mensen die door de week in Spanje leven en werken, en die tijdens het weekend terugvliegen naar Nederland.

Digital nomad e-course ibiza

De Digital Nomad E-course, mijn review

Nu je weet wat de cursus inhoudt is het tijd om mijn mening te geven over de Digital Nomad E-course. Ik heb geprobeerd om mijn mening op een kritische manier te formuleren en ik zal je alles vertellen over hoe ik het heb beleefd. Laat mij beginnen met de reden waarom ik de cursus heb aangeschaft.

Waarom ik de cursus heb aangekocht

Zelf was ik het ook zat om in Nederland aan de slag te zijn. Mensen zijn steeds gehaast en hebben geen tijd meer voor een rustige babbel. Op een dag stond ik aan een koffiebar en ik bestelde een take-away koffie.

De dame die mijn bestelling opnam was enorm druk aan het werk en had zelfs niet de tijd om mij fatsoenlijk te begroeten. Ik hoorde de manager van de koffieketen naar haar roepen dat ze sneller moest werken, omdat er na mij nog veel klanten waren. Dat was het moment waarop ik besefte dat ik een andere weg wou inslaan.

“Dat was het moment waarop ik besefte dat mijn dromen elders lagen.”

Toen ik de dame in de koffiebar vergeleek met mezelf zag ik heel wat gelijkenissen. Ik bediende dan wel geen mensen die een take-away koffie wilden, maar ik had ook vaak het gevoel alsof ik niet snel genoeg werkte. Ik had het gevoel alsof ik soms alleen maar bezig was met werken en ik geen tijd meer had om leuke dingen te doen.

Toen ik net was afgestudeerd had ik een droom om de wereld rond te reizen. Maar aangezien een groot bedrijf mij meteen een baan had aangeboden, heb ik die droom toen laten schieten. Ik besliste om mijn droom weer na te jagen, maar ik had wel een inkomen nodig.

Na even zoeken op het internet kwam ik bij de Digital Nomad cursus. Ik had er al heel wat goede dingen over gelezen, dus ik besloot om er ook zelf mee aan de slag te gaan.

Wat ik vond van deze cursus

In de eerste plaats was ik niet zo zeker of de cursus mij wel zou kunnen helpen. Ik geloofde er niet echt in, maar dankzij de goede dingen die ik erover gelezen had, besloot ik om het toch te proberen. Ik kocht de cursus en ging meteen aan de slag. Ik moet zeggen dat mijn scepticisme al snel verdween.

Suzanne wist duidelijk waarover ze sprak en het viel me ook op dat ze echt de levenservaring had die ze beweert te hebben. Door de video’s leerde ik veel. Ik had zelfs notities gemaakt van bepaalde zaken, waar ik ’s avonds in bed over na ging denken met betrekking tot mijn eigen leven. Ik dacht na over hoe ik met de leerstof praktisch aan de slag zou kunnen gaan. 

De opdrachten die in de Digital Nomad E-course verwerkt zaten hielpen mij om de theoretische kennis beter te plaatsen binnen de hedendaagse context. Ik stopte met dromen en zette mijn dromen om in doelen.

Al snel begon ik een klein online bedrijfje, waarin ik mij bezighield met mode advies. Dat is namelijk waar mijn echte passie ligt. Ik leerde gaandeweg hoe ik als ondernemer kon groeien en op welke manier ik echt onafhankelijk kon worden.

Een paar weken later besliste ik om mijn baan op te zeggen. Ik zeg je niet dat je dat ook meteen moet doen, maar voor mij leek dat de beste keuze. Op die manier kon ik mij helemaal richten op mezelf en op mijn eigen bedrijf.

Dat was ook het moment waarop ik besloot om tijdelijk in Spanje te gaan wonen. Omdat ik nog niet zoveel risico wou nemen, hield ik gewoon mijn appartement in Nederland. In Spanje huurde ik een kleine en gezellige studio waarin ik woonde, sliep en werkte.

En na de cursus?

Het is nu al even geleden dat ik aan de Digital Nomad E-course deelnam, maar ik kan je één ding vertellen: ik heb er absoluut geen spijt van. De Digital Nomad E-course heeft mij letterlijk geholpen om mijn leven compleet te veranderen.

Uiteraard is het niet zo dat de cursus alles voor jou doet, maar als je gemotiveerd bent kan de cursus je wel helpen om de eerste stappen te durven zetten. Ikzelf had heel veel aan de online Facebook community.

Die stelde mij in staat om contact op te nemen met anderen die al bereikt hadden wat ik ook wou bereiken. De meesten waren heel open naar mij toe en gaven me veel advies. Ook vertelden ze over zichzelf en over hoe zij de cursus hadden ervaren. 

Mocht ik nu opnieuw kunnen beginnen met mijn leven, dan zou ik het onmiddellijk anders aanpakken. Na mijn studie zou ik meteen gaan reizen en onderweg zou ik wel leren hoe ik mijn boterham kon verdienen. Helaas is zo’n keuze voor de meeste mensen lastig, zeker als je al een goede baan hebt.

De Digital Nomad cursus kan echter wel een eyeopener zijn, die je doet inzien wat je echt belangrijk vindt in je leven. Daarnaast kan de cursus je ook echt helpen om te bereiken wat jij momenteel mist in je leven. Plaats-onafhankelijk werken is volgens mij het mooiste wat er is.

Digital nomad cursus
Lekker wandelen als de zon schijnt en niet hoeven wachten tot 5 uur of het weekend!

Werken uit het buitenland is nog steeds werken, maar wel op een andere manier

Heel wat mensen verwarren plaats-onafhankelijk werken nog steeds met niets doen en op het strand liggen. Helaas is het niet zo simpel. De Digital Nomad E-cursus focust dan ook speciaal op plaats-onafhankelijk ondernemen.

Het is geen ‘get rich quick’ schema voor mensen die niets meer willen doen in hun leven. Het is net een soort waardevolle blauwdruk die je helpt bij het ontwikkelen van jouw eigen leven. De cursus is ontworpen om ervoor te zorgen dat jij kan doen wat jij graag doet.

De inspirerende video’s zorgen ervoor dat jij jouw leven terug in eigen handen neemt. De cursus legt je niet alleen uit hoe je in theorie vanuit een ander land zou kunnen werken, terwijl je op rondreis bent. Nee, de cursus helpt je ook praktisch met het verwezenlijken van jouw doelen.

Door dit samen te doen met mensen die hetzelfde willen, heb je gewoonweg veel meer motivatie. Heb jij je ooit al afgevraagd waarom jij zonder deze cursus nog niet het leven hebt dat je eigenlijk zou willen?

Wel, motivatie is waarschijnlijk de oorzaak. Je moet leren inzien dat je alleen iets kan bereiken als je er echt voor gaat. Als je blijft doorzetten en jij niet meteen opgeeft. Dat is nou precies waar de cursus jou bij kan helpen.

Plaats-onafhankelijk werken blijft nog steeds werken, maar dan wel op een andere manier. Vanaf het moment dat jij jouw leven in eigen handen neemt, werk je om jouw dromen in vervulling te laten gaan. Je kiest zelf wanneer en hoeveel je werkt.

Heb jij zin om een hele week te reizen, waarom niet? Het is aan jou om te zorgen dat het werk voor de klanten op tijd af komt.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Zoals ik daarnet al zei was de cursus initieel op vrouwen gericht. Door de jaren heen is Suzanne van Duijn een echte coach geworden die zowel vrouwen als mannen bijstaat op hen weg naar een ander leven. Welk geslacht je ook hebt, zolang jij maar dromen hebt die je achterna wil jagen is deze cursus zeker voor jou geschikt.

Wil jij ook graag rond de wereld kunnen reizen en de mooiste plaatsen van onze natuur zien? Wil je graag andere culturen leren kennen en mee leven op het ritme van de mensen daar? Ben je ambitieus, gedreven en wil jij jouw leven veranderen? Dan ben jij de geknipte persoon voor de Digital Nomad E-course.

Twijfel je ergens nog of jij het echt wel aankan? Ben je niet zeker dat je als plaats-onafhankelijk ondernemer genoeg zal verdienen? Ook dan kan deze cursus het perfecte hulpmiddel zijn. De cursus is niet alleen theoretisch opgesteld, maar is ook gebaseerd op motivatie.

De Digital Nomad E-course is gemaakt om jou te laten zien dat het ook op een andere manier kan. De cursus is ontwikkeld om je de moed en de kracht te geven die je nodig hebt om voor jezelf te beginnen werken.

Nu starten met de cursus 👉🏽

Wat zeggen anderen ervan?

Ikzelf heb aan de cursus deelgenomen samen met mijn beste vriendin. We hebben elk onafhankelijk van elkaar de cursus toegepast op ons eigen leven. In tegenstelling tot mij, heeft zij haar oude baan gewoon behouden. Ze is wel met het management gaan praten, waardoor ze nu mag kiezen waar ze werkt.

Ondertussen is ze ook begonnen met het uitbouwen van haar eigen webshop. Toen ik haar vroeg op eens op te schrijven wat de cursus voor haar had betekend, schreef ze dit:

De Digital Nomad E-course was geen verwachte gebeurtenis in mijn leven. Hij sloeg in als een bom en veranderde mijn leven compleet. Zonder deze cursus had ik nooit de moed gevonden om te doen wat ik vandaag de dag doe.

Zonder deze cursus had ik nooit gestaan waar ik nu al sta. Ik ben nog maar 29 en heb al meer van de wereld gezien dan vrienden van mij die al 35 jaar zijn. De komende jaren ga ik blijven groeien in wat ik doe.

Een eigen webshop beginnen was mijn droom, nu is het mijn doel om van het inkomen van de webshop te kunnen leven. Door de Digital Nomad cursus heb ik geleerd dat ik locatie en tijd moet loskoppelen van mijn inkomen. Ik werk nu veel minder hard dan vroeger, ook al combineer ik twee banen.

Ik heb geleerd hoe ik bepaalde zaken kan uitschakelen. Ik weet nu dat ik op lange termijn moet overschakelen naar een passiever inkomen. En tot slot… locatie-onafhankelijk werken is echt het mooiste cadeau dat de Digital Nomad E-course mij heeft gegeven, ook al heb ik er zelf voor moeten werken.

Work hard travel harder Suzanne van Duijn

“Als je graag iets wil bereiken, dan is het aan jou om het leven in eigen handen te nemen.
Investeer in jezelf zodat je gelukkiger kan worden.”

Suzanne van Duijn

Onze conclusie: je kan de cursus beter vandaag nog starten dan morgen

Na al deze zaken te hebben gelezen, na mijn ervaringen te hebben gezien en die van mijn vriendin, denk ik dat je er wel van overtuigd bent dat deze fantastische cursus een enorme impact kan hebben op iemands leven.

Als je graag iets wil bereiken, dan is het aan jou om het leven in eigen handen te nemen. Investeer in jezelf zodat je gelukkiger kan worden. Zodat je kan doen wat je graag doet, zodat je plaats-onafhankelijk kunt werken.

Ik zie alleen maar voordelen aan de Digital Nomad E-course en zou hem daarom ook aan iedereen willen aanraden. Ben jij nu nog steeds aan het twijfelen? Probeer de cursus eens uit en zie het resultaat voor jouzelf.

Je zal er geen spijt van krijgen!

(Dit artikel is geschreven door Sanne)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *