Review: De Storm van Jens Christian Grondahl

De Storm van Jens Christian Grondahl

De storm van Jens Christian Grondahl

Dit boek De Storm van Jens Christian Grondahl  is ook als luisterboek en e-book te bestellen

De Storm van Jens Christian Grondahl heeft als decor Denemarken gedurende een najaarsstorm maar ook een storm die in hedendaagse familierelaties vaak onstuimig rond zich heen kan slaan.  

Als er net tijdens een najaarsstorm het bericht komt dat Harriet’s demente vader dringend hulp nodig heeft, haast zij zich samen met haar man Adam met de auto naar haar geboortestreek in Jylland. Ze laten hun enigszins zekere bestaan in Kopenhagen achter zich om voor hem te gaan zorgen. Harriet laat haar carrière op het ministerie voor wat het is en Adam hoopt als schrijver op zijn retour nieuwe inspiratie op te doen.

Nog voor aankomst krijgt Adam het bericht dat Rebecca, zijn volwassen dochter uit zijn eerste huwelijk, met een soort psychose in een vliegtuig is gestapt. Hij keert zonder enige twijfel om in de hoop iets voor haar te kunnen betekenen dit ondanks, of misschien wel juist dankzij de moeizame band die ze al jaren hebben.

Social media schandaal

Terug in Kopenhagen raakt Adam geheel onverwacht betrokken in een mediaschandaal waarbij achteloos uitgesproken woorden uit zijn verband worden getrokken via de sociale media. Waarmee het verhaal voorzien wordt van een zeer actueel thema maar ook gaat het boek mooi in op de complexheid van familiebanden. Aan de ene kant de banden tussen Harriet, haar broer en de band met hun ouders en aan de andere kant de banden tussen Adam, zijn ex-vrouw, hun dochter Rebecca en ook de uit het tweede huwelijk voortgekomen zoon.

Grondahl is op zijn best als hij zich over de grote levensvragen mag bekommeren en als een stilist mag schrijven over intriges, onterechte verwachtingen en vooroordelen die leven in de literaire wereld. Hij schrijft in De Storm prachtig en zelfverzekerd over een familie die dreigt uit elkaar te vallen, waarbij actuele thema’s niet gespaard worden.

Typisch een voorbeeld van een boek wat wat mij betreft hebt beste leest gedurende regenachtige middagen in november. Leef je in in deze nu al literaire klassieker!

Lees ook de review van; Plantage Wildlust van Tessa Leuwsha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *