Chromeburner Motorgear om de beste motorkleding te kopen!

Lees hier mijn ervaring met Chromeburner Nieuwkuijk

Motorkleding kopen doe ik bij Chromeburner Motorgear op de website van Chromeburner Nieuwkuijk word je gewoon een beetje hebberig. Als jij op zoek bent naar de beste motorkleding dan ben je hier aan het goede adres. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is bij Chromeburner te krijgen en ook nog eens met een goede service!

De voordelen van Chromeburner

 • Makkelijk online bestellen
 • Kies je rijstijl en het assortiment komt tevoorschijn
 • Leuke aanbiedingen
 • Kunt altijd retourneren
 • Veilig betaalsysteem
 • Goede service
 • Boven de € 50,- gratis verzending
 • Vandaag besteld- vandaag verzonden

Inhoudsopgave

Chromeburner in Nieuwkuijk! 

Chromeburner is jaren geleden ontstaan uit een soort hobby; het verkopen van helmen, begonnen vanuit een garagebox! Vandaag de dag behoort Chromeburner tot een van de vijf grootste spelers op het gebied van Motorgear in Europa.

Door het uiterste te verlangen van zijn producten en medewerkers op gebied van advies en service, is eigenaar Rob er in geslaagd om zijn bedrijf naar een steeds hoger level te stuwen. Full-speed vooruit voor je klanten is een van zijn motto’s. 

Inmiddels is Chromeburner Nieuwkuijk uitgegroeid tot de totaalleverancier voor bijvoorbeeld een complete motor outfit voor dames,
een complete motor outfit voor heren, Kevlar motorjeans, motor jeans voor dames maar ook voor leren motorhandschoenen en waterdichte motortassen en dit zijn andere tassen als de fietstassen voor op je Ecoflying f501 ofwel je elektrische vouwfiets natuurlijk!

Kortom te veel om even snel op te noemen. Ik ga je wat meer vertellen over de verschillende artikelgroepen van Chromeburner Nieuwkuijk, waarbij we iets meer aandacht besteden aan motorkleding voor dames zoals bijvoorbeeld de motorhelm dames!
Ik kan je uit eigen ervaringen vertellen hoe goed je bij Chromeburner geholpen wordt.

Dames motorkleding

Waarom speciale aandacht voor dames motorkleding?

Helaas wordt de motorwereld nog iets te veel door mannen gedomineerd, maar gelukkig zien we de laatste jaren steeds meer vrouwen die ook graag motor rijden. Een ontwikkeling die ik van harte toejuich.

Zelf rijd ik als vrouw al vanaf 1988 en pas sinds kort is er meer te vinden op gebied van dames motorkleding en in mijn geval motorjeans voor dames! Dames motor kleding is vaak net wat eleganter van snit dan motorkleding voor mannen.

Ook zie je een ander kleurgebruik in dames motor kleding en dat is wel zo leuk. De elegantere pasvorm is ook van toepassing op bijvoorbeeld een lederen motorpak voor dames, je natuurlijke vormen komen toch iets beter uit:)!

De Chromeburner winkel in Nieuwkuijk

Maar terug naar Chromeburner Motorgear want dat is hun volledige bedrijfsnaam. Chromeburner motorgear heeft een zeer uitgebreide webshop en ook kun je fysiek terecht in de Chromeburner winkel in Nieuwkuijk. Als je de moeite neemt om naar de Chromeburner winkel af te reizen ervaar je de filosofie en de vakkennis aan den lijve.

Maar ook in de webshop van Chromeburner weet je dat je aan het juiste adres bent. Ook online staan de medewerkers van Chromeburner Motorgear voor je klaar! Bezoek je de webshop van Chromeburner dan lees je bijvoorbeeld over de verschillende types motorrijders en bijbehorende motor outfit. En gelukkig is er ook bij elke rijstijl een motor outfit voor dames !

Rijstijl en lifestyle

Bij iedere rijstijl een andere uitrusting bij Chromeburner? Pas je motor outfit aan bij je rijstijl en life-style!

# Race en Sport

Dit zijn mensen die er van houden om zo hard mogelijk te gaan. Met een enorme snelheid door de bochten scheuren. Dat je knie het asfalt net niet aanraakt. Of misschien een klein beetje. Je wilt voortdurend de adrenaline door je lijf voelen stromen.

En bent super geconcentreerd want één klein foutje heeft enorme gevolgen. Je zorgt er dan ook voor dat als je motorkleding gaat kopen je hiermee rekening houdt, zodat je motor outfit hier helemaal op is aangepast.

# Adventure en Touring

Ben jij degene die graag lange afstanden rijd. Ook het liefst naar het einde van de wereld wilt rijden. Samen één met je motor op onbekende slingerwegen richting het einde van de horizon. Of over de volgende bergtop. Waar de temperaturen op je trip kunnen wisselen van lekker aangenaam, tot het aantrekken van je verwarmde motorhandschoenen.

Dan kun je zeggen dat jij de Adventure/ Touring rijstijl hebt. En waar je zeker bij stil moet staan als je grote afstanden aflegt is dat je een goede integraal motorhelm op hebt. En vanzelfsprekend heb je hier ook een goede beschermende motor outfit bij aan.

# Chopper en Retro 

Ben jij die vrijgevochten jongen of vrouw die laconiek om zich heen kijkt. Lekker op zijn of haar ploffende V-twin chopper langs stad en land trekt. Terwijl de franjes aan je kleding wapperen in de rijwind. Het enige waar jij nu mee bezig bent is Motorrijden.

Uiterlijk doet er voor jouw eigenlijk niet toe? Of toch wel want het moet vooral normaal zijn; kevlar motorjeans, pothelm en een stel oude ´Boots´.

# Urban en Street

Dit is een hele levenswijze. Jij kunt niet zonder een motor in je leven. Je bent één met de motor en je leven. Ook in het dagelijkse leven draag je de kleren waarmee je zo op de motor kan stappen.

Voor jou geen strakke kleurrijke pakken maar bijvoorbeeld een motorjeans in slim fit stijl. Of jassen met enorme logo’s erop? Nee, dat is niks voor jou. Jij wil het motor rijden in heel je leven hebben. Dus een motor jeans heb jij heel de dag aan.

Zodat je elk moment op je ´grote liefde´ kan stappen en weg rijden. Stijlvolle bruine leren motorhandschoenen en mooie motor bagage tassen om je spullen in op te bergen zoals je verrekijker en je motormagazine, dit is wie jij bent!

# MX en Enduro

Jij rijdt het liefst door modder en zand. Met de juiste kleding voorzien van beschermende knie-, elleboog- en nekbeschermers.
Eigenlijk alles wat er nodig is om je te beschermen, als je met de grootste risico’s door en over het terrein jakkert.
Vaak met fel gekleurde motor kleding en aangepaste motorhelm.

Kevlar motorkleding

Ik zal wat dieper ingaan op het fenomeen Kevlar motorkleding. Wat is nou eigenlijk Kevlar kleding?
Kevlar kleding is kleding die is uitgevoerd met in de stof Kevlar vezels. Kevlar op zich is een sterke hittebestendige vezel die voor het eerst werd toegepast als vervanger van staal in autobanden.

Veel later ontdekte men de enorme mogelijkheden van kevlar als versterkende vezel in bijvoorbeeld kleding. Onder andere brandweerkleding en kogelvrije vesten worden vaak geproduceerd met de vezel kevlar. Tegenwoordig wordt kevlar ook veel toegepast in kleding voor gebruik door de gewone consument. En zo is ook kevlar motorkleding ontstaan.

Voor diegene die in de zomer goed beschermd op weg wil gaan maar zich niet in traditioneel lederen motorpak voor dames of heren wil hijsen is de kevlar jeans een goed alternatief. Kevlar jeans heeft als voordeel dat het een goede bescherming biedt en tevens zeer comfortabel draagt. Vaak wordt de kevlar kleding uitgevoerd met al dan niet ingenaaide knie-, heup-, schouder- en rugbeschermingsstukken voor optimale bescherming.

Met de spijkerbroek op de motor? 

Met de kevlar spijkerbroek geen probleem!

Er is tegenwoordig een grote keuze in kevlar jeans voor dames alsmede kevlar jeans voor heren. Bij de kevlar jeans voor dames heb je vaak ook broeken in de categorie skinny motorjeans. Skinny motorjeans is eigenlijk gewoon een pasvorm gekenmerkt door strakke broekspijpen.

De kevlar jeans motorbroek voor heren is vaak wat meer traditioneel van pasvorm. Recht toe recht aan is toch wel het kenmerk voor de kevlar jeans motorbroek voor heren. Er zijn motor spijkerbroeken voor dames alsmede een motor spijkerbroek voor heren in denim blauw en ook in het zwart. En zo kun je dus ‘gewoon’ met de spijkerbroek op de motor op een veilige manier.

Bij Chromeburner motorgear vind je een ruim assortiment  motor spijkerbroeken voor dames en ook qua motor spijkerbroek heren ben je hier aan het juiste adres. Naast de kevlar spijkerbroek vind je ook vol op keus in andere motorjeans! 

Chromeburner de motortassenwinkel!

Als je bijvoorbeeld met de motor op vakantie wilt gaan of je wilt de motor als dagelijks vervoersmiddel gebruiken dan kan een motor tas uitkomst bieden voor je bagage. Ik ben lang op zoek geweest naar voor mijn motor, BMW R1200r Classic, geschikte motor tassen.

Ik ben ooit  begonnen met een zogenaamde buddyseat tas wat zoveel wil zeggen als een zadeltas. Niet per se  ongeschikt maar na 5 jaar een buddyseat tas wilde ik nu toch wat anders. Ik wilde graag een zijtas voor de motor en een waterdichte motortas omdat ik ook vaak mijn laptop in de motor tas wil meenemen.

Een zijtas voor de motor heeft als voordeel dat je hem tijdens het rijden nauwelijks opmerkt terwijl je er toch zicht op hebt. Dit in tegendeel met een motor tas achterop. Een motor tas achterop is vaak ook niet fijn als je een duopassagier meeneemt.

Ik heb de voor mij perfecte waterdichte motortas gevonden bij Chromeburner, voor mij de motortassenwinkel van Nederland! Wil je ook een motor tas kopen kijk dan zeker bij Chromeburner, ze hebben een breed assortiment motor tassen voor ieder specifieke motor rijstijl.

De beentas

Nieuw in de motortassenwinkel de beentas. Wanneer kies je voor een beentas en wat is een beentas eigenlijk? 

Ik was tot voor kort ook niet bekend met de motor beentas maar ben me er wat meer in gaan verdiepen. Wat is een beentas eigenlijk?
Een beentas is een tasje speciaal gemaakt om met enkele riemen aan je bovenbeen te bevestigen. Je hebt de beentas in verschillende maten en uitvoeringen, met meer of minder opbergvakjes. Ook is er een ruime keus in kleur en dessin.

Wanneer kies je voor een motor beentas?
Je kiest bijvoorbeeld voor een motor beentas voor het opbergen van reisdocumenten, smartphone en portemonnaie. Je bergt deze spullen veilig op en hebt ze tijdens je reis binnen handbereik. Niet meer je jas open moeten doen om je paspoort te pakken, nee eenvoudig vlot uit je motor beentas snel tevoorschijn toveren.

Moet je bijvoorbeeld tol betalen onderweg dan heb je uit je been tas supersnel je bankpas of creditcard getoverd! Bovendien berg je je belangrijke spullen veilig en weersbestendig op in je beentas.

beentas

Chromeburner motorgear voor je kerstcadeau’s

Mijn man vroeg me wat ik dit jaar als kerstcadeau wilde hebben en na even nadenken heb ik hem om motorhandschoenen van leer gevraagd. Mijn oude leren motorhandschoenen waren wel eens aan vervanging toe. Ik draag de motorhandschoenen van leer altijd in de zomer, in voor- en najaar draag ik liefst Alpinestars motorhandschoenen vanwege de waterdichtheid en het feit dat ze lekker warm zijn.

De Alpinestars motorhandschoenen Corozal zwart Drystar is een motorhandschoen voor dames en heren. Het is een combinatie van een leren motorhandschoen met polyester, wat voor een lekkere waterdichte en warme motorhandschoen voor dames en heren zorgt.

Ook voor de grotere herenhanden is er een grote keus motor handschoenen voor heren. Je hebt volledig leren motorhandschoenen voor heren en ook volledig polyester motor handschoenen voor heren. En natuurlijk is er ook een leren motorhandschoen voor heren gecombineerd met polyester. 

Ik denk dat we nog even voor de feestdagen richting de Chromeburner winkel in Nieuwkuijk rijden en ik mijn man een paar leren motorhandschoenen voor heren cadeau doe en voor mijzelf wordt het een leren motorhandschoen voor volgend voorjaar!

Motorhelm, welke eisen gelden er?

Motorhelm hoofdzaak, welke eisen gelden er?

Als je zoals ik veel motor rijd is een motorhelm uiterst belangrijk. Eigenlijk maakt het niet uit of je nou 30.000 km per jaar rijdt of slechts 5000, veiligheid is onontbeerlijk! Motorhelmen die in Europa verkocht mogen worden moeten aan een groot aantal voorwaarden op het gebied van veiligheid voldoen.

Ze worden dan ook voor ze in de handel mogen worden genomen onderworpen aan een groot aantal tests. In Nederland is het aangewezen bureau om de tests voor helmen uit te voeren het TNO, in Duitsland bijvoorbeeld is dat het TUV. 

De gerenommeerde ‘helm winkels’ in Nederland zullen altijd helmen verkopen die aan de eisen voldoen. Anders is het voor sommige outlet-stores of de partij-handel en ook als je een tweede hands helm koopt moet je goed opletten.

De Amerikaanse DOT gekeurde helmen en de Japanse JIS helmen zijn bijvoorbeeld niet legaal voor de Europese markt.
Ik adviseer je, als je een motorhelm gaat kopen ga naar de helmen specialist in Nieuwkuijk!

Motorhelm en pasvorm

Motorhelm waar moet je op letten; besteed de nodige tijd om een motorhelm te passen

Buiten het feit dat een helm de juiste goedkeuring dient te dragen is het ook van het uiterste belang dat je een motorhelm op de juiste maat koopt. Pas dan kan de motorhelm je ook de bedoelde bescherming bieden. Hoe moet een motorhelm ‘zitten’?

Een goede maat helm zit comfortabel en dat betekent automatisch veiligheid. Je kunt begrijpen dat wanneer je motorhelm te strak zit je te veel druk op je hoofd geeft waardoor het pijn veroorzaakt en dat gaat ten goede van het comfort en de concentratie.

Een te ruime helm geeft niet alleen veel geruis van de rij-wind maar bij hogere snelheden drukt hij tegen voorhoofd, neus en kin. Ook kan de te ruime helm naar achteren worden gedrukt waarmee je zicht beperkt wordt. Koop je dus je helm te strak dan krijg je te veel druk op je hoofd en koop je de helm te ruim dan verminderd comfort en veiligheid.

Nu weet je dus al een beetje waar je op moet letten als je een motorhelm gaat passen en hoe een motorhelm moet zitten.

Chromeburner de helmen specialist

Zoals ik je al vertelde is Chromeburner destijds begonnen als een eenvoudige helmen winkel vanuit de garagebox. Nu staat er een complete winkel en webshop die je alles bieden op het gebied van motorgear in het algemeen en motorhelmen in het bijzonder.

Zo vind je bij Chromeburner een groot aantal verschillende motorhelmen merken. Bekende merken helmen zijn bijvoorbeeld Shoei, Schubert, Nolan, AGV en Airoh. Dit is maar een greep uit het aantal motorhelmen merken, lees de website voor nog meer merken helmen!

Ook zijn er een aantal verschillende modellen of soorten helmen. Ik zet hier de verschillende soorten helmen even voor je op een rijtje:

 • Adventurehelm
 • Integraalhelm
 • Jethelm
 • Multihelm
 • OffRoad helm
 • Systeemhelm

De motorhelm integraal is een van de meest bekende motorhelmen. Hij is geschikt voor de sportieve ‘racer’ maar de motorhelm integraal is zeker ook voor de wat meer op toertochten ingestelde motorrijder.

De Jet-helm, die vroeger ook wel pothelm werd genoemd wordt gedragen door veel chopperrijders. De Off-Road helm behoeft denk ik geen toelichting, de multihelm is geschikt voor meerdere doeleinden. En een motorhelm/systeemhelm is eigenlijk een integraalhelm waarbij je het kinstuk naar omhoog kunt wegklappen. De Motorhelm/systeemhelm is bijzonder goed geschikt voor brildragers.

Chromeburner als specialist helmen winkel kan je ten alle tijden voorzien van het juiste advies voor jou! Ik ga hier zeker de volgende keer mijn nieuwe motor helm kopen. En ook jou kan ik adviseren hier je motor helm te kopen met deskundig advies van de helmen specialist!

Ook worden motor helmen van verschillende materialen vervaardigd.
Zo heb je de:

 • Motorhelm van Carbon
 • Motorhelm van een glasvezel/fiber mix
 • Motorhelm van Polycarbonaat

Elk materiaal kent zo weer zijn eigen specifieke eigenschappen. De eerste twee soorten zijn zogenaamde composiethelmen met als eigenschap dat ze langer meegaan dan de polycarbonaathelmen.

Zo is de motorhelm van carbon erg licht in gewicht. De glasvezel/fiber motorhelmen zijn oersterk en beschadigen minder snel. Voor elk wat wils en voor elk doel een speciale motorhelm. Chromeburner de helmen specialist zal jou zeker aan de juiste helm helpen.

Door het jaar heen heeft Chromeburner motorgear ook regelmatig sale of wel een motorhelm outlet. Je koopt dan in deze motorhelm outlet bijvoorbeeld de modellen van het vorige seizoen of je vind er de wat minder courante soorten.

Het motorhelm vizier; zicht op de weg en het verkeer

Denk nu niet dat het motorhelm vizier maar gewoon een schermpje is van plexiglas. Was dit misschien vroeger zo tegenwoordig is dit ook een staaltje techniek en gemaakt van verschillende materialen en eigenschappen.

Zo heb je een motorhelm vizier speciaal met anti-mist eigenschappen, zijn er speciale anti-kras vizieren en kun je een motorhelm kopen met een ingebouwd zonnevizier. Zelf heb ik van dit laatste heel veel plezier omdat ik slecht tegen fel licht kan. 

Ook heb ik een speciale helm voor brildragers gekocht waarbij ik het kinstuk kan wegklappen wat het voor mij gemakkelijker maakt de bril te dragen tijdens het motor rijden.
De Jethelm is ook een goede motorhelm voor brildragers. Ook is mijn vizier goed bestand tegen condensvorming tijdens het rijden met name bij vochtig en koud weer. 

Vizier schoonmaken van je motorhelm

Hier nog even een speciale tip voor motorhelm vizier schoonmaken! 

Om goed zicht op de weg en het verkeer te hebben is het van belang je motorhelm vizier goed schoon te maken.
Maar hoe doe je dat het best en zonder te krassen? Ik besproei het vizier altijd met wat lauw water en leg er dan vervolgens wat keuken- of toiletpapier op. Laat dit even inweken alvorens het te verwijderen.

Hierna wrijf je het vizier droog met een schone theedoek en klaar is Kees! Als je ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld in je been tas een klein flaconnetje met water en wat keukenpapier hebt dan kun je dit ook onderweg goed toepassen. 

Heeft de motorhelm een houdbaarheid?

Jazeker, de motorhelm heeft een houdbaarheid. Het is niet zo dat er een wettelijke uiterste houdbaarheid aan de motorhelm hangt. Maar in het algemeen kun je stellen dat een motorhelm een levensduur van 7 jaar heeft.

Of je nu intensief of minder intensief motor rijdt, er is sprake van slijtage door weersinvloeden maar bijvoorbeeld ook door het zweten in de motorhelm. Merk je bijvoorbeeld dat je helm losser gaat zitten na verloop van tijd dan kan dat betekenen dat de binnenschaal aan het slijten is.

En die binnenschaal moet een eventuele klap voor je hoofd dempen en is dus erg belangrijk! Dus ja, de motorhelm heeft een beperkte levensduur. 

Conclusie: Chromeburner motorgear

Voor mij is Chromeburner de nummer 1 in Nederland op het gebied van alle spullen om het motorrijden veilig en op een comfortabele manier te kunnen uitoefenen.

In de winkel tref je medewerkers aan die bijzonder goed op de hoogte zijn van alles op het gebied van veiligheid en comfort. Ze kunnen je met de beste adviezen helpen aan de voor jou geschikte spullen en stralen een voor een veel werkplezier uit.

Of dat nu in de Chromeburner winkel in Nieuwkuijk is of via de web-store!

 

2 reacties op “Chromeburner Motorgear om de beste motorkleding te kopen!

  1. Hej Ivo,
   Hartelijk dank voor je leuke reactie ik kan je zeker aanraden
   bij Chromeburner Motorgear iets te kopen!
   Ik wens je een mooi motor seizoen.
   Met vriendelijke groet AnnA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *