Review: Camper Huren voor een weekend bij Camptoo! Waar moet je op letten?

Review: Camper Huren voor een weekend, bij Camptoo!

Deze Camptoo review gaat niet over hoe je goedkoop een camper kunt huren voor een weekend. Als je een fijne vakantie wilt hebben raad ik je aan om een betrouwbare camper te huren. Als je een goede indruk wilt krijgen van het op vakantie gaan met een camper, denk dan niet alleen goedkoop een camper te huren.

Een camper huren voor een weekend of een langere vakantie moet vooral een leuke beleving worden en daar hoort het boeken van een camper ook bij. Een camper boeken bij Camptoo is een leuke bezigheid want er staan enorm veel verschillende prive campers te huur!

Maar let er altijd op dat de goedkoopste camper vanzelfsprekend ook niet de beste camper is om te huren.

Wil je een andere vakantie in 2021 dan is een camper hurem super leuk om te doen. Je kunt bij Camptoo zowel een camper of caravan huren. Dus als jij een camper hebt dan kun je die in de periode als je hem zelf toch niet gebruikt verhuren via Camptoo.

Je kunt je camper verhuren aan een particulier voor een weekend of voor langere periodes. Als camper eigenaar is het belangrijk om te weten dat je camper verhuren aan een particulier heel lucratief is. Er zijn heel veel mensen die op zoek zijn om een camper voor een weekend of lange vakantie willen huren.Inhoudsopgave


Camper huren voor een weekend van een particulier bij Camptoo

Als je van plan bent om met een camper op vakantie te gaan. Dan kan het huren van een camper van een particulier een hele mooi oplossing zijn. Zit je ook niet meteen met een enorme aanschaf van een camper. En kun je het mooi uitproberen door een camper te huren.

Er zijn op dit moment veel camperverhuur bedrijven in Nederland in opkomst. En dat is natuurlijk logisch omdat steeds meer mensen op vakantie gaan met een camper ook willen ervaren.

Naast de vele camperverhuur bedrijven in Nederland zijn er ook veel camper verhuurbedrijven die net zoals Camptoo samenwerking zoeken in het buitenland met mensen die hun camper particulier verhuren.

Op die manier kun je uit allerlei verschillende soorten campers kiezen. Er staat voor iedereen wel een passende huur camper tussen.

Campers te huur

Als je erover nadenkt om een camper aan te schaffen maar je weet het nog niet zeker dan is een camper huren een heel goed alternatief.
Een kleine camper huren van een particulier zorgt ervoor dat jij ervaring op kunt doen. Door bijvoorbeeld een buscamper te huren of een camper huren voor een weekend is een prima alternatief om te ervaren of het iets voor je is.

Als jij voor een weekend of een vakantie een buscamper gaat huren kun je mooi uitproberen of een kleine camper huren van een particulier je bevalt om hiermee op pad te zijn.

Huur een camper of huur een camperbus eerst en ga kijken of je het echt zo leuk vind om hiermee vakantie te vieren.
Een kleine camper huren van een particulier, bij Camptoo bijvoorbeeld, is financieel beter te overzien dan meteen een camper te kopen!

Je hebt geen last van;

 • ieder keer naar de keuring met je camper
 • geen winterstalling zoeken voor je camper van
 • geen onderhoud, camper bus huren en rijden maar!

Elk jaar een toffe camper huren bij Camptoo en je kunt iedere keer een andere camper uitkiezen. Of je nou voor een budget camper huren gaat of een camper van, het maakt niet uit er is genoeg aanbod.

Camper huren in Nederland

Heb je altijd wel een keer een camper willen uit proberen maar nooit het geschikte moment gevonden of de juiste camper?

Dan is dit wat voor jou;

Camper huren voor een weekend bij Camptoo

Op Camptoo kun je een camper huren voor een weekend, of een hele vakantie. Er staan allerlei privé campers te huur.

De verhuur van campers is de laatste jaren een ‘booming’ business geworden. Ook de verkopen van campers is enorm gestegen, iedereen wil met de camper op vakantie!

Vandaar ook dat veel camper eigenaren hun camper verhuren aan de particulier. Op die manier kun je met de verhuur aan een particulier je hoge kosten van de camper een beetje terug verdienen.

De camper verhuur in Nederland is enorm toegenomen en daar speelt camper verhuurbedrijf Camptoo op in. Regelmatig zijn ze op zoek naar particulieren die hun camper willen verhuren.

Camper te huur gevraagd van particulier

Als jij eigenaar bent van een camper dan kun je je camper verhuren aan een particulier. Jij bepaalt zelf hoelang en aan wie je je camper wil verhuren.

De camperverhuur aan een particulier is een goede manier om de jaarlijkse kosten van je camper omlaag te brengen.
Door ervoor te kiezen om je camper zelf te verhuren aan particulieren weet je ook precies wie ermee op pad gaat.

Bij het boeken van de camper voor de camper verhuur heb je persoonlijk contact. Op de website van Camptoo kun je ook enkele Camptoo reviews vinden. Hierin vertellen camper eigenaars hoe hun ervaringen zijn. Hieronder kun je er een bekijken!

Camper particulier huren bij Camptoo?

Op de website ga je op zoek naar de voor jou ideale camper, je kunt zelf bepalen in welke omgeving je deze wilt huren.

Dus woon je in Friesland dan is het niet super handig als je de camper van in Limburg gaat huren.
Dan is het beter om deze in je eigen omgeving op te halen.

Op de website kun je inloggen en vul je vervolgens je gegevens in en in wanneer je de camper wilt huren en voor hoeveel personen je deze wilt gebruiken. Dan krijg je alle campers te zien die hieraan voldoen.

Dan volgen alle gegevens van de eigenaar van de camper. Ook alle technische gegevens en wat er allemaal in de camper aanwezig is.

Vervolgens kun je een reserveringsaanvraag doen en hoor je binnen 24 uur of dit is geaccepteerd.
Hierna kun je voor verdere afspraken direct met de eigenaar hierover contact zoeken

Verzekering huur camper Camptoo

De camper verhuur verzekering van Camptoo wat houd dit in is er ook een speciale verzekering nodig om een camper te huren. De verzekering van een huur camper kun je vinden bij iedere advertentie van de eigenaar van de camper.

De verhuurder sluit de verzekering af voor de camper en dit kan een WA, WA+Beperkt Casco of een WA + Allrisk zijn.

Zoals bij iedereen bekend is is een WA verzekering wettelijk verplicht. Het is belangrijk als je een camper huurt waar alleen een WA verzekering op zit of er ook een pechhulp is geregeld. Als dit niet het geval is is het aan te raden om deze bij de reisverzekering af te sluiten.

Bij WA + Beperkt Casco is de camper ook tegen brand, diefstal, storm en ruitbreuk verzekerd voor schade aan de gehuurde camper.
Zorg dat je alle informatie over de verzekering voor de gehuurde camper weet voor je op pad gaat. Dit is vooral om achteraf niet voor verrassingen te komen staan.

Bij de WA + Uitgebreide Casco is zowel schade aan anderen als aan de gehuurde camper verzekerd.

Voor alle verzekerings vormen geld zorg dat je op de hoogte bent wat de verzekering dekt en niet dekt. Er is ook altijd een eigen risico waar je rekening mee moet houden. Dit zijn behoorlijke bedragen zorg dus dat je hiervan op de hoogte bent want die zijn voor jou als huurder van de camper.

Bij het huren van een camper moet je altijd nog een eigen reisverzekering afsluiten zoals je ook voor een andere vakantie doet.

Natuurlijk is het een fijn en zorgeloos idee om goed verzekerd op pad te gaan zonder achteraf voor verrassingen te komen staan.
Dus als je naast de reisverzekering ook een eigen risico verlaging wilt hebben dan kun je dat via Camptoo ook regelen. 

Als je de camper huren wilt annuleren dan zijn daar kosten mee gemoeid. Een annuleringsverzekering kan ervoor zorgen dat je je gehele huursom terugkrijgt als je onverhoopt moet annuleren wegens omstandigheden.

Voor de verhuurder

Je camper kun je voor de particuliere verhuur verzekeren bij o.a. Aveco, de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) en NAG direct. Om te mogen verhuren via Camptoo dien je verzekerd te zijn voor particuliere verhuur.

Dit is een aanvullende dekking op je basis verzekering. Daarbij betaal je dan een hogere premie per jaar en in ruil daarvoor is je camper verzekerd tijdens verhuur. Ook voor campers en caravans ouder dan 15 jaar biedt NAG direct samen met Camptoo een verhuur verzekering op maat aan.

Deze heeft de beste dekking voor jonge én oude voertuigen, exclusief via Camptoo.

Meer weten hierover ga hier naar de website van Camptoo!

Camper verhuur aan particulier

Je vraagt je misschien af waarom beginnen aan camperverhuur aan een particulier. Heel simpel!
Omdat het vaak zo is dat een camper gemiddeld 46 weken per jaar niet gebruikt wordt is het een mooie manier om aan particulier camper verhuur te beginnen.

Bij particulier camperverhuur breng je je onderhoudskosten en de stallingskosten van de camper omlaag.
Dat is een positief financiële aspect van het verhuren van je camper of caravan. Is je koelkast in de camper kapot of iets anders dan is er een extra zakcentje om dit te repareren.

Maar wat nog leuker is dat de camper eigenaar jou in de gelegenheid stelt om net zoveel plezier te beleven aan het kamperen als dat hij/zij heeft.

En dat jijzelf als huurder van een camper niet de rompslomp hebt van het hebben van een eigen camper.
Het onderhoud, de keuring, de stalling en wat al niet meer!

En als je huurt kun je ook elk jaar een andere buscamper huren uitproberen rij ook zeker als je een camper gaat huren en met de kinderen op pad bent naar safari resort Beekse Bergen ook dat is super leuk!

Camper bus huren of toch iets anders?

Allereerst moet je een camper uitkiezen die je met jouw rijbewijs mag besturen. 

Je mag een camper besturen met rijbewijs B mits deze niet zwaarder is dan 3500 kg en er niet meer dan 8 personen in vervoerd worden.

Wil je ook een aanhanger met bijvoorbeeld een scooter of motorfiets achter de camper hangen dan mag deze niet zwaarder zijn dan 750 kilogram.

Als je een hele grote en dus ook een zware camper wilt huren dan heb je groot rijbewijs nodig. Dit betekend dat de camper dan meer dan 3500 kg maximaal toegestane massa heeft.

Verder is bij de keuze van een camper van belang met hoeveel mensen je ermee op pad wilt.

En wil je er misschien één van de volgende optie’s op hebben:

 • Navigatiesysteem
 • Koelkast
 • Zonnenpaneel
 • Zonnescherm
 • Televisie
 • Airco
 • Cruise control
 • Luxe interieur
 • Extra accu

Huur een camper die aan al je dromen voldoet

Huur een camper die aan al je dromen voldoet of het nou een leuke Vintage Volkswagen T2, buscamper, goedkope camper of je wilt een budget camper huren het maakt niet uit kan allemaal.

Er is zoveel keus dat er zeker één tussen zal staan die aan jou wensen voldoet.

Conclusie

Een camper huren in Nederland is nog nooit zo gemakkelijk geweest.
Er zijn zoveel verschillende camper verhuurbedrijven maar op de website van Camptoo vind je de meest uiteenlopende campers.

Om teleurstellingen te voorkomen zorg dat je de camper al een keer gezien hebt voordat je ermee op pad gaat. Als het goed is huur je hem in de omgeving waar je woont. Mocht die wat verder weg staan neem dan toch de moeite om de huur camper te gaan bekijken.

Als de eigenaar je hier geen gelegenheid voor geeft moet je misschien nog even verder kijken. Je legt veel geld weg voor een bijzondere vakantie dan moet je er niet op de dag dat je de camper gaat ophalen eerst een teleurstelling moet verwerken over de gehuurde camper.

Zorg dat je ook de overdrachtsformulieren hebt bekeken dit is op de dag van de verhuur alleen maar makkelijker. Het invullen van de overdrachtsformulieren kan veel tijd in beslag nemen.

Nog een laatste tip: Goedkoop een camper huren of een budget camper huren is niks mee maar soms is het beter om wat meer geld uit te geven. Je hebt dan ook wat minder kans op teleurstellingen.

Ook is het erg belangrijk om de verzekering van de huur camper goed na te kijken en waar nodig een extra verzekering af te sluiten.
Ik kan je voor nu alleen maar heel veel plezier wensen met het huren van een camper voor een weekend of meer bij Camptoo!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *