Boekrecensie Zonder Gezicht van Robert Bryndza

robert bryndza zonder gezicht

Boekrecensie Zonder Gezicht van Robert Bryndza

Zowel in boekvorm als in e-book en luisterboek te bestellen!

Als je net als ik graag een onvervalste thriller leest ben je bij Robert Bryndza altijd aan het goede adres. Deze schrijver bewijst zich al jaren met steevast goed geschreven misdaadverhalen die je, als ware je zelf rechercheur, het verhaal mee intrekken. Na de reeks met politievrouw Erika Foster ligt hier nu het eerste boek in een nieuwe serie.

Kannibaal van Nine Elms

Kate Marshall was ruim 15 jaar geleden succesvol rechercheur, ze wist de zeer beruchte ‘Kannibaal van Nine Elms’, de politiechef Peter Conway, te ontmaskeren! Als bekend wordt dat ze een kortstondige relatie met hem heeft gehad wordt ze door justitie en de politie in de ban gedaan en verguist. 

Ze werkt inmiddels als hoogleraar in de criminologie aan een kleine universiteit in Ashdean, zuid Engeland. Ongewild komt ze weer in aanraking met het speurderswerk als haar door een wanhopig echtpaar gevraagd wordt om naar de 20 jaar oude vermissing van hun dochter te kijken. Heeft deze zaak misschien te maken met haar laatste arrestatie? 

Copy-Cat

Peter Conway zit al 15 jaar in absolute afzondering in de gevangenis voor de gewelddadige moorden op de 4 jonge vrouwen. Middels een zeer ingenieus bedacht systeem krijgt Peter post van ‘een Fan’ die hem vertelt dat hij Peter’s werk aan het voortzetten is. Hij doet dit vanuit een soort eerbetoon maar met een veel groter en spectaculairder einddoel.  

Al bij het eerste nieuwe slachtoffer wordt Kate betrokken door de patholoog-anatoom die ze nog kent van haar politiewerk. Deze laatste ziet namelijk duidelijke overeenkomsten met het werk van de Kannibaal van Nine Elms en neemt contact met haar op. Als ook een tweede slachtoffer opvallende gelijkenissen vertoont moet er sprake zijn van een copy-cat; Peter Conway zit immers veilig opgeborgen.

Wat volgt is een spannend en meeslepend verhaal wat extra diepte krijgt vanwege de zoon die Kate heeft uit de kortstondige relatie met Conway. Zal ze hem kunnen blijven beschermen voor het afschrikwekkende verhaal van zijn vader?

Bloedstollend

Al mijn derde Robert Bryndza, deze thriller Zonder Gezicht, en ze blijven bijzonder goed bij mij en een veel groter publiek in de smaak vallen. Zeer aanbevelenswaardig voor de liefhebbers van bloedstollende misdaadverhalen! 5 absoluut verdiende sterren! 

Wil je nog een spannend boek lezen? Lees de review van  Stille Schreeuw van Angela Marsons ook zeker even!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *