Boekrecensie: Perfecte Prooi van Helen Fields

 Perfecte Prooi van Helen Fields

Helen Fields is een in Los Angeles woonachtige schrijfster van veelal psychologische thrillers. Dit genre wordt misschien verklaard doordat Helen rechten heeft gestudeerd en daarna 10 jaar als advocate heeft gewerkt. Hoe dan ook, ze is een kei in het schrijven van ontzettend spannende, psychologische thrillers.

Dit boek van Lee Child is ook als luisterboek en e-book te bestellen!

Edinburgh, Schotland

In Perfecte Prooi worden twee onschuldige slachtoffers in het Schotse Edinburgh, op brute wijze om het leven gebracht. De inspecteurs Ava turner en Luc Callanach tasten in het duister als het gaat om motieven en aanknopingspunten. Daar komt verandering in als in de stad graffiti opduikt waarin de slachtoffers worden beschreven. 

En oplettende journalist weet hen echter op een ontluisterend feit te attenderen; de graffiti verschijnt al voordat de slachtoffers omgebracht worden! Nu begint de tijd echt te dringen. Als het onderzoek dan ook nog vast dreigt te lopen voelt Luc zich genoodzaakt andere wegen te bewandelen.

Serie-moordenaars

Het lijkt ernaar uit te zien dat het hier om een soort competitie tussen twee serie-moordenaars gaat. Welke zieke brein verzint zoiets en wie is bereid dit spel mee te spelen. Voor Ava en Luc begint de tijd krap te worden achter de waarheid te komen. 

Halverwege het verhaal kreeg ik als lezer het idee te snappen waar het naar to zou gaan. Maar dan komt er een twist in het verhaal die mij het bos instuurde. En dat is knap gedaan van Helen Fields. Ze is erg gedetailleerd in de beschrijving van de gruwelijkheden. Ook schrijft ze vanuit meerdere karakters, wat het verhaal veel perspectief geeft.

Perfecte Prooi is het tweede naar het Nederlands vertaalde boek in de reeks van de twee inspecteurs. Er wordt op een mooie en boeiende manier geschreven over de band tussen beide. Vooral als hun werkrelatie onder druk komt te staan door een oude bekende van Ava. Hierdoor gaan ze af en toe onafhankelijk van elkaar werken en ontlopen ze elkaar.

Het einde van Perfecte Prooi van Helen Fields is geschreven vanuit de moordenaar wat de spanning zeer ten goede komt. Die was namelijk wat weggezakt, naar mijn idee. Al met al een lekkere spannende thriller, goed geschreven met gevoel voor karakterbeschrijvingen en een goed plot.

4 sterren op de balk van 5!

Lees ook de review van; De Storm van Jens Christian Grondahl

BoekenBoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *