Boekrecensie; De Verborgen Apotheek van Sarah Penner

Boekrecensie; De Verborgen Apotheek van Sarah Penner

Boekrecensie; De Verborgen Apotheek van Sarah Penner

In de roman De Verborgen Apotheek van Sarah Penner lopen 2 verhalen door elkaar heen en met elkaar op. Enerzijds is daar het verhaal van Caroline die haar trouwdag noodgedwongen alleen doorbrengt in Londen. Kort voor de reis is ze er achter gekomen dat haar man haar bedrogen heeft met een ander.

Ook volgen we het bijzondere verhaal van Nella, apothekeres eind 18e eeuw. Ze heeft de apotheek van haar moeder geërfd die een ster was in de samenstelling van allerhande geneesmiddelen uit medicinale planten. Nella gebruikt de van haar opgedane kennis echter voor een heel ander doel dan mensen beter maken.

Ook als e-book of luisterboek te bestellen →  

Verborgen apotheek


Vanuit haar verborgen apotheek voorziet ze haar speciale klanten van de gewenste middelen. Deze bestaan vooral uit vergif voor vrouwen die hun man willen ombrengen. Vanwege een onbeantwoorde liefde is Nella namelijk zelf altijd alleen gebleven!

Als Caroline onder begeleiding van een gids in de Theems een oud apothekersflesje, een fiool. vind gaat haar hart voor historie open. In het huwelijk met haar man heeft ze nooit gebruik gemaakt van haar opleiding tot historicus. Nu, onder het juk van de sleur vandaan gekomen, besluit ze op onderzoek uit te gaan. Waar komt het flesje vandaan en waartoe heeft het gediend.

Het kleine flesje wordt gekenmerkt door de afbeelding van een beer. Met de hulp van een nieuwe vriendin op de universiteitsbibliotheek komt ze er achter dat er eind 18e, begin 19e eeuw verdachte omstandigheden waren bij de dood van verschillende mannen in Londen. Na het uitpluizen van vele oude documenten stuit ze op een briefje met een wel heel vreemde tekst….

Historische roman


Alhoewel je De Verborgen Apotheek van Sarah Penner als een roman leest heeft zit er ook wel wat historische fictie in verwerkt. De schrijfster is er mijns inziens goed in geslaagd het verhaal zo te schrijven dat je het graag wilt uitlezen. Een goed opgebouwde storytelling en prettige koppeling van het heden en het verleden. Voor mij is het boek wel 4 sterren en zeker de moeite waar om in je boekenkast op te nemen.

Lees ook de review van; Plantage Wildlust van Tessa Leuwsha

BoekenBoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *