Boekenrecensie: Nog Lange Niet van M.J. Arlidg

Nog Lange Niet van M.J. Arlidg

De ook in Nederland ontzettend populaire thriller-reeks met inspecteur Helen Grace is van de schrijver M.J. Arlidge. Deze boekrecensie van Nog Lange Niet, Engelse titel All Fall Down, van Arlidge is de negende aflevering. Eerder schreef hij vele scenario’s voor Britse politie-series.

Dit boek van Nog Lange Niet van M.J. Arlidg is ook als luisterboek en e-book te bestellen!

“Je hebt nog één uur te leven”

Justin Lanning staat in de lift naar de parkeerkelder als deze plotseling tot stilstand komt. Alles wat hij doet om uit deze benarde situatie te geraken loopt op niets uit. Verrassend genoeg gaat na enkele minuten zijn telefoon over. Dit bied misschien de mogelijkheid tot redding. Het enige wat de beller echter te melden heeft is de zin; “Je hebt nog één uur te leven”.

De volgende dag wordt het lichaam van Justin gevonden, op beestachtige wijze gewurgd. Helen Grace en haar team worden op de zaak gezet om de mogelijke dader op te sporen. Als er al snel een tweede slachtoffer valt begint het idee van een seriemoordenaar te groeien. Hierdoor is het zaak de zaak snel op te lossen.

Ternauwernood aan de dood ontsnapt

Als na enige tijd blijkt dat de slachtoffers allemaal uit één en dezelfde vriendengroep komen begint er iets van vaart in het onderzoek te komen. Zeker als blijkt dat de vriendengroep enkele jaren geleden ternauwernood aan de dood is ontsnapt. Allemaal? nee, een tiener overleefde het ongeval niet!

Het boek is geschreven vanuit verschillende perspectieven waardoor de moord niet alleen door Helen Grace wordt opgelost maar ook haar team een belangrijke inbreng heeft. Zelfs vanuit de moordenaar krijg je als lezer informatie voorgeschoteld. Je gaat je bijna zelf een beetje inspecteur voelen en wilt de zaak oplossen.

Het verband tussen de moorden anno nu en het verleden van de vriendengroep is een interessant uitgangspunt. Misschien nog wel intrigerender is wat er achter dat verleden zit. Het boek leest daardoor lekker weg en houd je goed bij het verhaal. Misschien zag ik de ontknoping al wel wat eerder, dit nam niet weg dat ik het toch 3,5 sterren wil geven. Nog Lange Niet van M.J. Arlidge mag op de plank zeker naast de boeken van Nicci French en Robert Bryndza!

Ook een heel mooi boek is Bloemblad van zee van Isabel Allende lees mijn review hier ook over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *