Boekenrecensie: Meisje A. van Abigail Dean

Meisje A. van Abigail Dean

Het bijzondere verhaal van Meisje A., slachtoffer van jarenlange psychische en lichamelijke mishandeling, van Abigail Dean.

Zowel in boekvorm als in e-book en luisterboek te bestellen!

Meisje A. gaat over het verloop van het leven van de 7 kinderen uit het gezin Gracie. Op Moor Woods Road leven de kinderen onder de terreur van vader en moeder. Na jaren van ondervoeding en onderdrukking weet Alexandra, Lex, uiteindelijk te ontsnappen. Alle kinderen worden in verschillende adoptiegezinnen ondergebracht en voor elk van hen loopt het leven net even anders.

We pikken het verhaal op als Lex uitgenodigd wordt door de directeur van de penitentiaire inrichting waar haar moeder na 15 jaar gevangenschap is overleden. Vader heeft zich destijds na de ontsnapping van Lex van het leven beroofd. Aan Lex de taak om de bescheiden erfenis, het huis en een klein spaarkapitaaltje, aan te wenden voor iets positiefs.

Samen met haar zusje Evie heeft ze het plan om het huis een soort maatschappelijke invulling te geven. Maar eerst moet ze het met de andere broers en zussen eens zien te worden. Oudste broer Ethan is geslaagd in het leven en staat op het punt van trouwen. Delilah, een jongere zus zwerft door Europa zonder een echt doel. Jongere broer Gabriel verblijft in een psychiatrische kliniek en Evie, ja Evie……

Lex ontmoet de meeste van haar broers en zussen wat voor veel pijn en verdriet zorgt. Hierdoor beleeft ze de zware jaren opnieuw met al haar geheimen en angsten. Wat zich ontspint is een psychologische roman over familieverwikkelingen en het onder ogen zien van de destijds ondergane verschrikkingen van de verschillende kinderen.

Hoewel we als lezer uitgebreid kennis maken met de trieste jeugd van de kinderen Gracie draait het verhaal vooral om de gevolgen hiervan op langere termijn. Wat doen verwaarlozing en onderdrukking in de vroegste jeugd met een mensenleven? Na het lezen van deze prachtige aangrijpende roman kom je iets dichter bij de impact.

Meisje A. is verschrikkelijk goed geschreven en al vanaf de eerste bladzijden kruipt schrijfster Abigail Dean je onder de huid. Het boek is het eerste voor de uit Manchester afkomstige auteur, en wat voor een debuut! De filmrechten zijn zelfs al voor de publicatie van het boek verkocht, wat een prestatie! Dikke 5 sterren.


Lees ook de review van; De Storm van Jens Christian Grondahl  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *