Boekenrecensie: Het Familiegeheim van Sarah Lark

boekenrecensie van Het Familiegeheim van Sarah Lark

In de categorie ÔÇśromans algemeenÔÇÖ deze keer de boekenrecensie van Het Familiegeheim van Sarah Lark, Nieuw-Zeeland

Sarah Lark is een van de pseudoniemen die gebruikt word door Christiane Gohl, een Duitse schrijfster van o.a. kinderboeken en historische romans. Al op jonge leeftijd werkte ze als gids in Nieuw-Zeeland waar ze een enorme voorliefde en interesse ontwikkelde voor het land en zijn oorspronkelijke bevolking, de Maori.

Zowel in boekvorm als in e-book en luisterboek te bestellen!

In de roman Het Familiegeheim heeft ze deze beide goed weten te verenigen. We volgen de Duitse journaliste Stephanie die voor haar redactionele werk toevallig terecht komt in Nieuw-Zeeland. Ze is daar zelf opgegroeid en al op 6-jarige leeftijd is ze met haar oorspronkelijk Duitse moeder terug naar Hamburg ge├źmigreerd.

Verloren herinneringen

Van haar moeder heeft ze altijd het verhaal te horen gekregen dat haar vader bij een verkeersongeluk om het leven is gekomen, zelf heeft ze geen enkele herinnering aan de eerste 6 jaar van haar leven. Laat staan aan de gebeurtenissen rond haar vaders dood en het overhaaste vertrek uit haar geboorteland.

Haar hoofdredacteur geeft Stephanie de opdracht om het werk van een re├»ncarnatie therapeut, die in Duitsland grote belangstelling geniet, te onderzoeken. Zowel het thema als het werk van de therapeut staan zeer ter discussie. Na een therapie-sessie als onderdeel van haar onderzoek komen flarden van een ÔÇśvorig levenÔÇÖ mogelijk als Maori-meisje naar boven. Er wordt besloten dat ze e.e.a. ter plekke gaat onderzoeken.

Cold-case gevallen

Stephanie is hiernaast ook bezig met een reportage van cold-case misdaad gevallen van over de hele wereld. Toevalligerwijs ook de onopgeloste zaak van de vermoorde kinderen in Masterton in Nieuw-Zeeland. Misschien kan ze voor beide reportages onderzoek doen, waarmee ze twee vliegen in een klap vangt. 

Sarah Lark laat ons in deze dikke pil kennis maken met de Maori-cultuur en de onderdrukking van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland door de Britse kolonisten. Ze weet dat alles te verweven met romantiek gekruid met een oud misdaadmysterie.

Ik geef Het Familiegeheim van Sarah Lark een verdiende 4-sterren beoordeling mee. Net geen 5 vanwege de voor mij af en toe iets te zoetsappige liefdesperikelen.

Lees ook de review van; Kastanjehove van Tommie Niessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *