Boekrecensie; Dit heb je Verdiend van Carla Kovach

Boekrecensie; Dit heb je Verdiend van Carla Kovach

Zoals je misschien wel weet zijn thrillers wel mijn favoriete genre om te lezen. In dat genre heb je natuurlijk enorm veel schrijvers en titels voorhanden. Bijvoorbeeld Nicci French, MJ Arlidge, Robert Bryndza en Camilla Läckberg zijn de laatste jaren zeer gewilde schrijvers. Misschien dat de Britse Carla Kovach dat rijtje weet aan te vullen?

Dit boek, Dit heb je Verdiend van Carla Kovachis ook als luisterboek en e-book te bestellen!

Inspecteur Gina Hart

Dit Heb Je Verdiend is het 2e boek van Carla Kovach die voorheen scenario’s voor films en series schreef. Voor pas het tweede boek is Kovach denk ik wel een veelbelovende auteur te noemen die nog veel kan (en mag?) groeien.

Net als in haar eerste boek ‘Stil Maar’ speelt ook nu inspecteur Gina Hart de hoofdrol in Dit Heb Je Verdiend. Gina Hart is iemand die absoluut niet tegen onrecht kan en zich met heel haar hart en ziel inzet om hiertegen te vechten. Ze hoopt hiermee slachtoffers van geweld te helpen en zichzelf misschien ook wel beter te voelen. Ze heeft namelijk zelf een verleden met een gewelddadige ex-echtgenoot.

Gewelddadig gewurgd 

Melissa Sanderson lijkt het perfecte leven te hebben; een leuk gezin en een heerlijk huis in de perfecte buitenwijk. Maar op een dag komt daar een dramatisch einde aan. Haar man vind haar na thuiskomst van zijn werk gewelddadig gewurgd aan op de keukenstoel terwijl de kleine boven hartverscheurend staat te huilen.

Gina Hart wordt belast met deze zaak en komt er al snel achter dat zowel Melissa als haar kind sporen van oudere verwondingen hebben. Heeft haar echtgenoot misschien ‘losse handjes’? Dan komt Gina erachter dat er sprake is van een geheime minnaar die aangeeft dat Melissa bij haar man weg wilde gaan vanwege geweld.

Onverwachte uitkomst

Door haar eigen verleden bijt Gina zich nog meer vast in deze zaak en is vastbesloten Melissa gerechtigheid te bieden. Maar gaat haar dat ook lukken of komt ze toch teveel met zichzelf in de knoop? Is deze zaak zo eenvoudig als het lijkt of zit er toch meer achter dan een gewelddadige echtgenoot of een jaloerse minnaar?

Behoudens de verwijzingen naar het verleden van Gina Hart zitten er niet al te veel verrassende wendingen in het verhaal. Het gaat eigenlijk redelijk in een rechte lijn naar de oplossing toe. Niet dat je al vanaf het begin weet hoe het zit maar ik kreeg toch al wel vrij snel een idee. De uiteindelijke uitkomst is dan misschien toch nog wel wat onverwacht.

Bestseller-auteur?

Kovach heeft een plezierige manier van schrijven en kan denk ik uitgroeien tot een echte bestseller-auteur. Dit Heb Je Verdiend van Carla Kovach heeft mij nog niet op het puntje van mijn stoel weten te krijgen maar hopelijk komt dat nog in de toekomst!? Voor nu zou ik 3 sterren+ een mooie beoordeling vinden.

Lees ook de review van; Hoe de doden spreken van Tony Hill 11

BoekenBoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *