Boekenrecensie: De Therapeut van B.A. Paris

De Therapeut van B.A. Paris

In de misdaadthriller De Therapeut van B.A. Paris, pseudoniem voor Bernadette MacDougall, staat de kleine gemeenschap in de ‘gated community’ De Cirkel centraal. Alice en Leo trekken hier in hun pas verbouwde huis en verwachten een stralende toekomst.

Ook als luister of e-book te bestellen

Als Alice haar buren leert kennen ontdekt ze een verschrikkelijk geheim over haar droomhuis. In de woning is namelijk nog vrij kort geleden de toenmalige bewoonster, Nina, om het leven gebracht. Een geheim wat Leo niet met haar gedeeld heeft en hun relatie onder druk zet. Wat weet ze eigenlijk over Leo? Over zijn verleden wil hij niet praten evenmin als over zijn familie.

Alice ontwikkelt een ongewone interesse voor wat er destijds gebeurt is.

Tijdens de housewarming dient zich een onbekende bezoeker aan, Alice gaat ervan uit dat het een van haar buren is. Als dit niet zo blijkt te zijn doemen er veel vraagtekens aan haar op.

Haar buren willen echter niet over het recente verleden praten en wat er uit zag als een gezellige gemeenschap blijkt al snel heel anders te zijn. 

Een heerlijk web van leugens onder de bewoners bedekt de waarheid. In het hoofd van Alice ontstaan verdenkingen tegen zo’n beetje alle buren. De beschermende omgeving van de omheinde gemeenschap verandert in een claustrofobisch gevoel. Tot overmaat van ramp blijkt het geknakte vertrouwen in Leo ook niet zo eenvoudig te herstellen.

Ook als lezer ben je geneigd om alle buren afzonderlijk te verdenken; Iedereen heeft wel een reden. Je ontkomt er niet aan om, net als Alice, zelfs echtgenoot Leo te gaan wantrouwen. Deze thriller heeft alles in zich om je tot het einde toe vast te houden met onderhuidse spanning, bedenkelijke personages en een verrassende plot.

De Therapeut van B.A. Paris was voor mij de eerste kennismaking met haar oeuvre. Ik kan wel zeggen dat er zeker meer boeken van haar aan mijn lijstje gaan worden toegevoegd. Ik zou hem ook jou als liefhebber van het genre zeker willen aanbevelen! Een dikke 4 sterren bestseller! 

Lees ook de review van; De Storm van Jens Christian Grondahl

Anderen vinden ook deze boeken mooi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *