Boek recensie: ‘Voor als ik er niet meer ben’ van Rebecca Ley

Voor als ik er niet meer ben’ van Rebecca Ley

Recensie van de roman ‘Voor als ik er niet meer ben’ van Rebecca Ley. Dit in 2020 uitgebrachte geromantiseerde verhaal over verdriet van een niet afgemaakt leven, moederschap en huwelijk werd enorm goed ontvangen door de literaire pers en de lezers. Het is het romandebuut van de veelbelovende Britse schrijfster Rebecca Ley.

Zowel in boekvorm als in e-book en luisterboek te bestellen!

Excentrieke Sylvia, rustige Paul

Het huwelijk tussen de excentrieke, luidruchtige Sylvia en de rustige, toegewijde Paul wordt beloond met de komst van twee kinderen. Dochter Megan lijkt qua gedrag meer op haar vader terwijl de hyperactieve Jude meer van zijn moeder heeft. Grote vraag is hoe de kort na de geboorte overleden dochter Rosa zich ontwikkeld zou hebben.

Nog maar net na de verwerking van het ergste verdriet krijgen Paul en Sylvia een nieuwe dreun te verwerken; Sylvia heeft een ongeneeslijke vorm van borstkanker! Vergeefs strijdend tegen deze vreselijke ziekte weet Sylvia haar laatste krachten te wijden aan het schrijven.

Handleiding voor als ik er niet meer ben

Ze schrijft een handleiding voor Paul met allerhande dagelijkse weetjes over het huishouden, de opvoeding en hoe het nu verder moet. Maar ook deelt ze hierin het zwaar bewaakte geheim wat haar verstoorde relatie met zus Tess verklaart. 

Voor haar kinderen schrijft ze een brief die ze op hun 18e verjaardag krijgen en waarin ze haar liefde voor hen verklaart. De grootste boodschap in deze brieven is te leven met liefhebben en liefde ontvangen, te vertrouwen op de liefde!

Spijtbetuiging

Niet alleen de gezinsleden maar ook Tess en Sylvia’s moeder Barbara krijgen een schrijven waarin ze niet alleen haar liefde voor hen betuigt maar ook spijt uitspreekt. Dit alles zorgt ervoor dat de achterblijvers met elkaar verder kunnen en het gemis aan Sylvia enigszins kan worden geaccepteerd.

Een heel lekker geschreven en leesbaar verhaal over verdriet, relaties tussen mensen en het omgaan met een ziekte als borstkanker. Het boek leest lekker door, zonder luchtig te worden en heeft mij toch bijzonder aan weten te grijpen. Ondanks de zware thema’s is het verhaal zeker geen tranentrekker geworden.

4+ sterren en een aanrader voor een zeer breed publiek.

Wil je nog een spannend boek lezen? Lees de review van  Gifspoor van Jet van Vuuren zeker ook even!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *