Review: Boeddha beeld kopen, waar staat boeddha voor?

Waar staat Boeddha voor en moet je boeddha kopen of krijgen?

Een boeddha beeld kopen is tegenwoordig niet zo moeilijk want in iedere winkel kun je ze wel vinden. Het is al heel veel jaren erg populair om een boeddha voor jezelf te kopen of als cadeau te geven aan een vriend of vriendin. Er wordt gezegd dat een boeddha zelf kopen ongeluk brengt hier lopen de meningen over uiteen.

Ik wil wel eens wat meer weten over alle verschillende Boeddha’s die er zijn en of er verschil zit in het zelf kopen van een boeddha, een boeddha online kopen of het krijgen van een boeddha verschil uitmaakt.


Inhoudsopgave

Ik wil een Boeddha beeld kopen

Kan ik een boeddha kopen online vraag ik mij af. Maar dat is natuurlijk een overbodige vraag natuurlijk kan ik een boeddha kopen online. Alles is toch online te koop zoals rozen en schoenen! Maar waar kan ik nou het beste een boeddha beeld kopen?

Een boeddha beeld kopen of weggeven is al heel wat jaren heel erg populair, als je er geen hebt hoor je er eigenlijk niet bij dus moet ik er ook aan geloven?! Of laat ik het anders zeggen ik vind een boeddha in de tuin ook mooi dus daarom ga ik erop uit.
Ik vraag me af waarom er zoveel mensen zijn die een boeddha kopen of weggeven. Het lijkt ook wel of ze een steeds prominentere rol in de huis of tuin inrichting gaan spelen.

Een grote boeddha kopen of tuinboeddhabeelden kopen is steeds populairder het is blijkbaar niet meer zo als je een happy boeddha wil kopen of een boeddha hoofd gaat kopen een mini boeddha ook goed is. Maar dat ligt misschien aan mij.

Er is inmiddels ook zo ontzettend veel keuze in boeddha’s.

 • Happy Boeddha
 • Lachende Boeddha
 • Geluks Boeddha
 • Dikbuik Boeddha
 • Liggende Boeddha
 • Huilende Boeddha
 • Boeddha hoofd

En dan vergeet ik er ongetwijfeld ook nog een heleboel de mini boeddha kopen en de kleine boeddha kopen staan er dan nog niet bij. Voordat ik tuinboeddhabeelden ga kopen wil ik er eerst wat meer weten over waar de boeddha voor staat.

waar boeddha kopen?

Waar staat de Boeddha voor, dit wil ik weten voor ik een boeddha beeld ga kopen?

Boeddha staat voor het vanuit jezelf volledig ontwaken of ook wel verlichting genoemd.
Spiritueel ontwaken is een proces waarbij je je aandacht intuïtief verlegt van buiten jezelf naar binnen. Alle moeilijke dingen (blokkades) waar je tegenaan loopt probeer je op te lossen.

Je komt meer in balans hierdoor zodat lichaam en geest één worden. Hierdoor ga je ook meer van jezelf houden ook bij de online Reiki cursus van Bas Akkerman heb ik geleerd om meer van mezelf te houden. Ben je hierin geïnteresseerd dan kun je mijn review hier ook over lezen.

Spiritueel ontwaken gaat gepaard met grote innerlijke veranderingen. Bij de een gaat dit heel langzaam en bij de ander gaat dit vrij plotseling. Het gaat vaak gepaard met verwarring. Dit omdat je je oude inzichten aan het afbreken bent en je nog bezig bent om je bekend te maken met de nieuwe inzichten.

Boeddha vertaald betekend; ‘de ontwaakte’,  ‘de verlichte’, ‘degene met een allesomvattend inzicht’. De stichter van het Boeddhisme is Siddhartha Gautama Boeddha. Hij sprak ook de legendarische woorden: ‘Als iets de moeite waard is om te doen, doe het dan met heel je hart’!

Wat is Boeddhisme in het kort? 

Op de vraag wat is Boeddhisme in het kort, geef ik hier een korte omschrijving over het Boeddhisme in het kort. Het Boeddhisme is een levensbeschouwelijke en religieuze stroming. Deze is gesticht door Gautama Boeddha. De Boeddhistische traditie stelt dat Boeddha leefde van ca. 450 v.Chr. tot 370 v.Chr. in Nepal. Dit word door moderne geleerden betwijfeld en deze suggereren dat hij van ca. 480 tot 400 v.Chr. geleefd heeft.

Het levensverhaal van Gautama Boeddha is niet algemeen geaccepteerd als een daadwerkelijke weergave. Zijn levensverhaal word meer gezien als voorbeeld en inspiratiebron van het bereiken van verlichting. De vader van Boeddha was de gekozen leider van de Shakya clan. Volgens de traditie van deze clan is hun zoon een prins. Die in zijn leven een groot heerser zou worden of alle aardse goederen zou verwerpen en verlichting zou bereiken.Zijn vader gaf de voorkeur aan de eerste keus en heeft er alles aan gedaan om dit ook mogelijk te maken, het ontbrak hem aan niets in zijn leven.

De Verlichting

Boeddha leefde de eerste 29 jaar van zijn leven binnen de muren van één van de drie paleizen van zijn vader. Zijn moeder overleed toen hij zeven dagen oud was en hij werd dan ook opgevoed door de zus van zijn moeder. Hij trouwde op zijn zestiende en kreeg een zoon Rahula. Na 29 jaar werd hij toch nieuwsgierig hoe het leven eruit zag buiten de paleismuren. En zo trok hij snachts stiekem de stad in met zijn bediende om te ervaren hoe het leven eruit ziet buiten de paleismuren.

Wat hij hier ziet veranderde zijn hele leven. Hij had nog nooit oude, zieke en dode mensen gezien in zijn leven. En zijn bediende vertelde hem dat dit het ‘echte’ leven is. Ook ziet hij dan voor het eerst in zijn leven een Monnik.  Een monnik leeft vrijwillig in eenvoud zonder bezittingen en zijn leven is gericht op spirituele ontwikkeling. Nadat hij dit alles heeft gezien maakt hij een rigoureus besluit en verlaat het paleis. Laat zijn vrouw, kind en familie achter en gaat leven als een monnik in de bossen van India.

Na zes jaar zelfkastijding, zelfpijniging, komt hij niet tot de verlichting waar hij op hoopt. En besluit te gaan mediteren.  Dit brengt uiteindelijk, de Verlichting. Op dat moment was hij 49 dagen aan het mediteren onder een bodhiboom. En vanaf dat moment is hij Siddhartha Gautama, de Boeddha. (hij is dan 35 jaar)  

Waarom heeft Boeddha lange oren? 

Als je word geboren in een rijke familie in die tijd dan wilde je je rijkdom tonen. Je droeg toen grote zware oorringen waar je oren groter van werden. Op het moment dat Boeddha de beslissing neemt om alles achter zich te laten en als monnik te gaan leven ontdoet hij zich van zijn oorringen en juwelen en scheert hij zijn hoofd kaal.

Ondanks dat hij geen oorringen meer droeg bleven zijn oren wel uitgerekt. Uiteindelijk staan deze lange oren in het boeddhisme voor Wijsheid. Je kunt afstand doen van al je materiële bezittingen en vrijheid bereiken!

Een Boeddha kopen brengt dit ongeluk?

Voor Boeddhisten is een Boeddhabeeld heilig. Een happy boeddha kopen doe je niet omdat het er mooi uitziet of omdat je ze tegenwoordig in iedere winkel wel tegenkomt. In de Thaise religie behandelen ze Boeddha beelden met heel veel respect. Vaak staat er bij die beelden bloemen, water en/of eten. Dit zijn offers die zij brengen aan hun Boeddha.

Er wordt gezegd dat een Boeddha kopen ongeluk brengt. Hier lopen de meningen over uiteen. De één zegt dat dit een fabel is verzonnen in het Westen. Maar of dit nu waar is of niet een boeddha voor jezelf kopen of een boeddha hoofd kopen voor iemand anders behandel het met respect.
Zie een grote boeddha kopen of een geluks of dikbuik boeddha kopen niet alleen als iets wat in je huis of tuin past.

Een Boeddha geeft….

boeddha beeld kopen

geluk

voorspoed

liefde

bescherming

goede gezondheid

genezing

Een Boeddha beeld kopen moet je met liefde doen een geluks boeddha kopen of een happy boeddha kopen zal meer geluk en happiness brengen. Of je deze nu zelf koopt of je geeft hem cadeau. Zelfs een boeddha kopen online moet je met zorg doen!

De betekenis van verschillende handgebaren van de Boeddha’s

Een handgebaar word ook wel mudra genoemd.

 • # Bhumisparsha mudra

Deze Boeddha word altijd zittend afgebeeld. Hierbij heeft hij zijn rechterhand op zijn knieën, de vingers naar de aarde gericht. Zijn linkerhand rust op zijn schoot met de handpalm omhoog.

Deze mudra staat voor het moment dat Boeddha werd verlicht onder de bodhiboom

 • # Dhyana mudra

Deze meditatie Boeddha laat zijn beide handen liggen in zijn schoot. De rug van de rechterhand rust op de palm van de linkerhand. De duimen vormen een mystieke driehoek. Deze mudra symboliseert de wijsheid.

 • # Abhaya mudra

Deze Boeddha heeft zijn rechterhand omhoog met de palm naar buiten en de vingers omhoog gericht. Zijn linkerarm bevindt zich naast het lichaam. De mudra is het gebaar van onbevreesdheid.

 • # Varada mudra

Bij de houding van deze Boeddha valt de rechterarm naar beneden, met de palm gericht naar de toeschouwer. De uitgestrekte vingers staan voor de vijf perfecties: Vrijgevigheid, Moraal,  Geduld, Inspanning en Concentratie Deze mudra staat voor compassie en liefdadigheid

 • # Karana Mudra

Bij deze Boeddha heeft hij de wijsvinger en pink recht omhoog. De andere vingers zijn gevouwen naar de handpalm. De betekenis van deze mudra is het afweren van kwaad en het verdrijven van demonen en negatieve energie

 • # Dhamachakra mudra

Bij deze mudra raakt de top van de middelvinger van de ene hand de toppen van de duim en wijsvinger van de andere hand. Zo vormt dit de cirkel bij het hart. Dit gebaar staat voor het in beweging zetten van het dharmawiel. Deze mudra staat voor onderwijs. Dit omdat nadat Bhoedda de verlichting had bereikt hij zijn eerste lessen gaf aan een metgezel.

 • # Vitarka mudra

In deze houding raken de toppen van de duim en wijsvinger elkaar in de vorm van een cirkel. De rechterhand is omhoog gestoken. De linkerhand rust in de schoot. De cirkel die de vingers vormen staat voor een onophoudelijke energiestroom in het leven en daarom staat deze Vitarka mudra ook voor de onderwijsfase. Zo zie je dat alle beelden een andere betekenis hebben en staan voor een gebeurtenis in het leven van Boeddha zelf. Ze dragen allemaal op hun eigen manier een belangrijke boodschap uit.

 • # Lachende Boeddha

Als je de vrolijk lachende Boeddha gaat kopen met zijn dikke buik en zittend in kleermakerszit dan heb je geen boeddha in handen. De lachende Boeddha is de goedlachse ‘mannetje’ is de belichaming van een boeddhistische zen monnik uit China.  Zijn naam is Quieci en hij stond bekend als vriendelijk en liefhebbend. Omdat hij altijd een gulle lach op zijn gezicht had werd zijn bijnaam de Lachende Boeddha.

In China staat er in iedere tempel een lachende Boeddha en als je over zijn buik wrijft zorgt dit voor heel veel geluk. De buik van de Lachende Boeddha staat voor de volgende eigenschappen;

 • Tolerantie
 • Acceptatie
 • Geduld
 • VrijgevigheidDe boodschap in China is dan ook dat niet alles goed geluk is
maar als je als Boeddha leeft komt het geluk vanzelf op je pad!

Wat is de betekenis van de attributen die ze vast hebben?

Boeddha beelden kunnen naast het zitten of een staande houding, ook nog verschillende attributen bij zich hebben.
En dat heeft altijd een extra symbolische betekenis.  Hier een aantal voorbeelden van;

 • een bijl symboliseert het overwinnen van persoonlijke problemen
 • een bel geeft met de klank die langzaam uitsterft het vergankelijke karakter aan van alles
 • een pijl en boog het vermogen om te verbinden met anderen
 • een wilgentak staat voor afwenden van demonen en natuurrampen.
 • een schelp symboliseert het eeuwige oergeluid
 • de lotusbloem staat voor verlichting, barmhartigheid, mededogen en zuiverheid
 • een sistrum (de staf met ringen) weerspiegelt mededogen en het vermogen alle wezens te beschermen

Zo zijn er nog veel meer Boeddha´s uitgebeeld met allerlei andere attributen. Zoek eerst even op voordat je iemand een Boeddha geeft wat de betekenis hiervan is. Je geeft dan net wat extra´s aan je vriend of vriendin.

Waar zet ik mijn Boeddha beeld neer in huis?

 • 1 Als je een Boeddha krijgt of zelf aanschaft moet je even goed nadenken waar je deze in je huis wegzet.
  • Beschouw het net zo als de oorsprong van de Boeddha als een heilige.
  • Behandel het met respect ook al worden ze inmiddels overal verkocht. 
 • 2 Zet de Boeddha op een plaats in de ruimte zodat hij de gehele ruimte kan overzien.
  • Dit is meestal altijd op een wat hogere plaats.
  • En plaats hem alleen omringd met waardevolle zaken niet met allerlei ‘rommeltjes’.
 • 3 Zet de Boeddha op een ereplaats, maak hem een belangrijk onderdeel van een altaar.
  • Waar andere items zoals bijvoorbeeld geluksmuntjes, bloemen, kaarsen en wierook ook staan.
 • 4 Zorg dat de Boeddha met zijn gezicht naar de voordeur gericht staat.
  • Zo houd hij je huis vrij van slechte invloeden.
  • Mensen met kwade bedoelingen zullen bang zijn en niet verder komen.
 • 5 Als je de Boeddha op je bureau plaatst zal hij bijdragen aan je creativiteit.
  • Ook zal hij je positief beïnvloeden op meerdere vlakken.
  • Zorg dat hij ook nu op een verhoging staat zodat hij overzicht heeft over de hele kamer.
 • 6 Als je een Boeddha in de tuin wilt.
  • Zorg voor een buiten Boeddha die bestand is tegen de weersinvloeden.
  • De Boeddha zal zorgen voor een goede groei en groei-energie.
  • Dit doet hij door middel van het bundelen van de energie.
  • Ook hier moet hij een plek krijgen zodat hij heel je tuin kan overzien.
 • 7 Geef de Boeddha een ereplaats midden in je huis
  • hij zal zijn energie door je hele huis laten stromen.
  • Hierdoor krijgt alles een positieve uitstraling

Mijn conclusie 

Als je behoefte hebt om een Boeddha in huis te nemen of je krijgt er een cadeau. Geef hem dan een speciale plaats. Behandel hem met respect en of je erin gelooft of niet;  Gautama Boeddha is een fascinerend mens geweest die enorm veel ‘Legacy’ heeft achter gelaten. En dat alleen al maakt het zo mooi en bijzonder. Mijn Boeddha zit inmiddels ook mooi in mijn tuin op een prachtige plek.

TIP: Het luisteren naar deze speciale muziek zal je complete gemoedstoestand veranderen, omdat je brein meer in balans komt. Doordat deze frequenties aangepast zijn aan de meest krachtige en effectieve werking, zul je waarschijnlijk veel meer rust in jezelf vinden en hierdoor zullen veel mensen ook met meer zelfvertrouwen in het leven staan.

boeddha brein methode
Boeddha's brein

Ook bij JUUL Kadoshop kun je mooie boeddha’s kopen →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *