Review: Blommers Coffee Roasters aan de haven in Nijmegen!

Wat een leuke beleving is dat, moet je zeker naartoe in 2020!

Reviw: Blommers Coffee Roasters aan de haven in Nijmegen. Wat een leuke beleving is dat, moet je zeker naartoe in 2020!

koffie brander die open word gehouden door een hand. er lopen koffiebonen uit.

We deden onlangs Nijmegen aan voor een gezellige dag rondtrekken in deze prachtige stad aan de Waal. U kent dat wel, lekker slenteren door het historische stads hart met zijn prachtige lanen en straatjes.

Genieten van mooie winkels en winkeltjes en op zijn tijd een versnapering. (we schrijven zomer vorig jaar!). We stuitten hierbij geheel toevallig op het oude Honigcomplex in het westelijk gedeelte van de stad.

De laatste jaren zijn veel industriële panden in of aan de rand van een stad hotspots geworden voor allerlei nieuwe activiteiten. Zo ook het Honigcomplex

Heden ten dage betekent dit dat er zo’n 150 verschillende culturele en ambachtelijke bedrijven actief zijn in deze omgeving.
We kijken onze ogen uit op het complex en in zijn gebouwen. Er zijn bedrijven in enorm veel verschillende sectoren te vinden.

Horeca, Kunst en Cultuur, Grafische vormgeving en Multimedia, Fotografie en Film en ga zo nog maar even door. Na enige tijd rondlopen zijn we toe aan een lekker kopje koffie en natuurlijk een lekker stukje taart.

Een tafel met drie kopjes koffie en een glazen kan met koffie

Blommers Coffee Roasters

In het complex vinden we bijzonder sfeervol ingerichte zogenaamde ‘specialties coffeebar’.

Hier wordt door een enthousiast team van toegewijde koffie-enthousiastelingen naast natuurlijk koffie, een lekkere lunch of iets heerlijks voor bij het kopje koffie geserveerd.

Koffies in alle denkbare varianten van cappuccino, caffe latte, cortado, Americano tot de sterke aromatische espresso’s!

Samenwerking

Als we vragen met welke koffie er gewerkt wordt krijgen we ongevraagd een uiteenzetting over Blommers Coffee Roasters. Het is een firma in Nijmegen waar je koffie kunt bestellen via de coffee webshop. Ook kun je er terecht voor een workshop koffie en natuurlijk hebben ze speciale actie’s waaronder bijvoorbeeld de koffie van de maand.

In hetzelfde pand is de micro branderij van de gebroeders Blommers gevestigd.
We meenden het buiten al te ruiken, heerlijk vers gebrande koffie! En dat geeft toch extra beleving naast de ook al perfecte smaak van het kopje koffie.

De twee broers zijn al sinds 2013 actief met hun bedrijf. Door het huwelijk van Robert met een Mexicaanse schone komt hij terecht bij een biodynamische plantage in de bergen van Chiapas en wordt hier enthousiast.

Landschaps foto met twee grote bergen en daartussen loopt water
Chiapas Landschap


Ook zijn broer Berend raakt besmet met het koffie virus en samen besluiten ze om met deze uitzonderlijke koffie in Nederland aan de slag te gaan.

En zo ontstaat in Nijmegen de Blommers Coffee Roasters v.o.f.. Eerst kopen ze van hun spaarcenten een koffiebrander. Hiermee beginnen ze in een oud schuurtje in Haren te pionieren.

Ze zuigen zich vol met kennis over soorten koffie, koffie branden, koffiemachines en koffie zet- methodes.
In 2014 vinden ze de perfecte ruimte voor hun ideeën in het oude Honigcomplex.

Vooral de mogelijkheid om hier een koffiebranderij alsmede een koffie bar op te zetten spreekt erg aan. Hun goede vriend, Guus Nijenhuis, gaat de koffiebar bestieren en zelf focussen ze zich op de branderij en het ‘in de markt’ zetten van hun koffie producten en diensten.

Naast het branden van koffie verzorgt Blommers ook een totaalpakket aan o.a. horeca-bedrijven, wholesale. Hierbij krijgt de ondernemer bijvoorbeeld advies bij het aanschaffen van de juiste koffie- apparatuur.

Ook trainingssessie voor medewerkers, persoonlijke leveranties waarbij gelijk de machines kunnen worden afgesteld zitten in de mogelijkheden. Maar ook de particuliere markt wordt ruimschoots bediend.

Coffee webshop

Zo kun je terecht op de webshop voor een uitgebreid assortiment aan koffies. Er wordt gewerkt met koffiebonen van kleine plantages in midden en zuid Amerika en ook uit verschillende Afrikaanse landen worden bonen geïmporteerd.

Deze plantages onderscheiden zich door te gaan voor optimale kwaliteit in plaats van volumes. Dat betekent dat er een hogere prijs voor de koffiebonen wordt betaald.

De meeste koffiesoorten zijn verpakt in vacuümverpakkingen van 250 gram. In de webshop wordt onderscheid geboden voor zowel gemalen filter koffie als hele espresso-bonen.

Ook speciale aandacht voor cafeïnevrije soorten! Er staat aangegeven uit welk(e) land(en) de koffie komt en de smaak specificaties.

Koffietools en apparatuur.

Voor de echte liefhebber van het best gezette kopje koffie is er een breed scala;

  • koffiezetters
  • koffie ketels
  • kofffieservers
  • koffie handmolens
  • elektrische koffiemalers

Die zijn te bestellen via de webshop.

Leuk dat we na een lange periode van gemaksapparaten weer terug naar ‘vroeger’ gaan met zelf de koffiebonen te malen! 

Zowel voor de professional als voor de thuisdrinker zijn er de mooiste machines te krijgen.
Ook weer verschil in filter koffie-apparaten en espresso-machines. Vanaf zo’n € 590,00 heb je al een echte espressomachine op je keuken eiland staan!

Voor een goede filtermachine hoef je niet zo diep in de buidel te tassen, die is er al vanaf 139 euro.

Onderhoud

Nou weet iedereen dat je voor een heerlijke kop koffie goed voor je machine moet zorgen.

Ook hierin voorziet Blommers Coffee Roasters ruim voldoende.

Speciale borsteltjes voor het schoonmaken van de kop van je espressomachine bijvoorbeeld.
Maar ook speciale reiniging sloeg stof voor de melk afdeling van je machine.
En natuurlijk reinigingspoeders en tabletten voor het inwendige van je koffieapparaat. 

Mocht u van uw ‘normale’ kopje koffie over willen gaan naar een geheel nieuw koffieconcept dan kan ik u Blommers Coffee Roasters zeker aanraden. En al zou ik u graag eens naar Nijmegen sturen voor een bezoek aan de branderij en het Honigcomplex, u kunt de producten ook door heel Nederland thuis gestuurd krijgen.

Vanaf Euro 40,00 wordt uw bestelling gratis geleverd.

Betalen

Betalen kan via iDeal en Paypal. Er wordt met alle bekende banken gewerkt en ook met de gevestigde creditcard maatschappijen. Een account is vlot aangemaakt en dan kan het bestellen beginnen. Ik wens u heel erg veel koffie-genot toe.

Maak tijd vrij in 2020 om het Honigcomplex in Nijmegen te bezoeken. Veel plezier!

KLIK HIER VERDER VOOR LEUKE ACTIE ‘S EN ACTIVITEITEN VAN BLOMMERS COFFEE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *