Review: Grutto, Biologisch Vlees Kopen Bij De Boer

Biologisch vlees kopen bij de boer doe je via Grutto.. Op die manier weet je precies waar je vlees vandaan komt en weet je zeker dat de beesten een goed leven hebben gehad. Kies daarom voor verantwoord vlees van Grutto.

Voordelen van vlees van Grutto

 • Biologisch vlees
 • Voor € 2,22 per maaltijd een goed stukje rundvlees
 • Lokaal geproduceerd
 • 100% Onbewerkt vlees
 • Respect voor dier, mens en aarde
 • Duurzame supply chain
 • Thuis bezorging
 • Dieren hebben een goed leven gehad
grutto vlees bij de boer

Biologisch vlees kopen bij de boer via Grutto

Steeds meer ontstaat bij consumenten de behoefte te weten waar hun dagelijkse eten vandaan komt. Ook willen we vaker producten kopen die tot stand zijn gekomen op een duurzame wijze met respect voor mens, dier en aarde. Dit alles vind je terug in de filosofie van Grutto.

Daarin past uitstekend vlees van een biologische koe of andere op biologische wijze verkregen vleessoorten zoals lam, kalf en kip bijvoorbeeld. Laten we het vanaf nu maar bio vlees noemen!

Koopeenkoe, kip, lam of kalf bij Grutto

Wil je biologisch vlees kopen bij de boer dan moet je bij Grutto zijn. Via de website grutto.com, die voorheen onder de naam Koopeenkoe actief was, kun je de mooiste biologische vleespaketten kopen.

Of je nu van rundvlees, lam of kip houdt, Grutto heeft het allemaal. Je kunt zelfs terecht voor een beperkt assortiment ‘wild’ in de vorm van edelhert, damhert en wild zwijn. Maar het is allemaal begonnen met de biologische koe, getuige de vroegere naam Koopeenkoe

Vroeger hoorde je nog wel eens dat men samen met familie of de buren een koe ging kopen. Het kwam er dan op neer dat men bij de slager een heel of halve koe kocht wat vervolgens klein gesneden en geportioneerd werd.

Avonden was men hiermee mee bezig, wat vaak ook een gezellige sociale bijeenkomst was. Vandaag passen dit soort werkzaamheden helaas niet meer in ons drukke schema. Grutto biedt daarbij een bijzonder goede uitkomst voor hen die verantwoorde biologische vlees pakketen willen kopen.

Regeneratieve landbouw

Grutto werkt samen met een groot aantal boeren die hun dieren opvoeden tot bio vlees. Deze boeren worden ook wel re-generatieve boeren genoemd en de manier waarop ze de grond bewerken en benutten re-generatieve landbouw.

Het komt er op neer dat voor gezonde grond, grondwater en alle dieren en organismen die daarin en daarop leven een goede balans nodig is. Dit vraagt om een complexe kringloop, waarbij de boeren gesteund worden door de organisatie

Wij.land die helpt bij de overgang en voortgang naar re-generatieve landbouw. En dat alles zodat u biologisch vlees kunt kopen bij de boer!

De website van Grutto legt je bijzonder goed uit wat de filosofie achter het project is en wat en hoe je biologisch vlees kunt kopen bij de boer. Niet alleen is Grutto zichtbaar via de website maar ook via @gruttokoopeenkoe op Instagram en @gruttokoopeenkoe op Facebook. Voor de liefhebber van een mooi stukje bio vlees met oog voor een goede duurzame toekomst; Grutto

Wil jij ook meer rekening houden met de manier waarop wij omgaan met onze aardbol, lees ook de review over Too Good To Go en stap over op groene energie.

2 reacties op “Review: Grutto, Biologisch Vlees Kopen Bij De Boer

 1. Heerlijk vlees .Geweldige bedrijven, je ziet de liefde voor het product.
  Ik ga voor nederlands producten om zo de boer te steunen. Wij gaan nu varken en kip bestellen.

  1. Hallo Ria,
   Wat ontzettend goed van jullie, een goed stukje vlees daar is niks mee zeker als je weet dat het dier een goed leven heeft gehad.
   Succes met de bestelling en wens je een smakelijke maaltijd toe.
   En als je het leuk vind om je ervaring te delen over het vleespakket dan ben je altijd welkom hier!
   Vriendelijke groet AnnA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *