Review: Populaire Bamboe Producten kopen lees er hier alles over

bamboe wasknijpers koper

Deze review ga ik besteden aan de enorme opkomst van Bamboe-producten die op de markt verkrijgbaar zijn.
Jij koopt toch zeker ook wel kleding van bamboe? Heerlijk zacht en duurzaam!

Bamboo of Bambu, het wordt op allerlei verschillende manieren geschreven. En tegenwoordig zie je er steeds meer producten van op de markt verschijnen.

Er is een enorm groot scala aan bamboe producten verkrijgbaar. Wist je bijvoorbeeld dat je een bamboe kledingrek of een bamboe kledingkast kunt kopen? Bamboe producten hebben sinds een aantal jaren een enorme groeispurt gemaakt in ons leven. Ik leg je in de bamboe producten review uit hoe dit komt.

Inhoudsopgave

Bamboe producten zijn zo enorm populair maar waarom toch?

Er zijn een heleboel redenen waarom er meer en meer gekozen word voor duurzame bamboe producten;

 • Milieu
 • De kweek van bamboe zorgt voor meer zuurstof
 • Hypoallergeen
 • Weinig afval
 • Groeit makkelijk en bijna overal
 • Economische ontwikkeling
 • Bodembescherming
 • Bamboe groeit razendsnel
 • Bamboe is sterk
 • Duurzaam

# Milieu

Één van de redenen is het milieu, bamboe beschikt over een aantal goede milieu eigenschappen.

Het is een snelgroeiend gewas waarbij met het kweken en oogsten geen bestrijdingsmiddelen of pesticiden nodig zijn. Dus dat is erg goed.

# Bamboe kweken Zorgt voor meer zuurstof

Broeikasgassen worden geabsorbeerd door bamboe. Dus de plant neemt koolstofdioxide op en gebruikt de koolstof als energiebron. Daarna geeft bamboe zuurstof af als restproduct.

Het is een enorm sterke plant! Na de atoombom aanval op Japan (Hiroshima en Nagasaki) was dit de eerste plant die zijn kopje weer boven de aarde stak.

# Bamboe producten zijn Hypo-allergeen

Mensen die een gevoelige huid hebben kunnen de kleding die gemaakt is van bamboe met een gerust hart dragen. Daarnaast neemt deze stof heel goed vocht op.

Ook is het zo dat de huid beschermd is tegen UV-stralen omdat de bamboe stof 98% filtert van die schadelijke UV-stralen.Ook heeft het een isolerende werking dus in de winter draagt het ook comfortabel en houdt je goed warm.

# Bamboe producten zorgen voor weinig afval

Bij het gebruik en het oogsten word alles gebruikt zodat je er nagenoeg geen afval van hebt. Ieder stukje van de plant kan wel gebruikt worden. Van wasknijper tot een bamboe schutting in je tuin.

Verlangen naar minder
Patronen doorbreken
Booming Bamboo
HET ZERO WASTE PROJECT

Kweek en groei van bamboe

# Bamboe groeit makkelijk en (bijna) overal

Zoals je hiervoor al hebt kunnen lezen is bamboe geen veeleisende plant. Hierdoor kan hij bijna overal ter wereld groeien. Ook op plekken waar andere planten het te droog, nat, warm of koud vinden heeft deze plant zijn plekje snel gevonden.

Buiten de Noordpool en Antarctica kan Bamboe ongeveer overal op de aarde groeien.

# Economische ontwikkeling

Omdat het op veel plekken kan groeien en er steeds meer bamboe producten op de markt worden gebracht, is het voor de minder economisch ontwikkelde landen een interessant product om te produceren.

Op die manier kunnen ze meewerken aan het vraag en aanbod spel van de wereld economie en meer werkgelegenheid creëren en economische stabiliteit.

# Bodembescherming

Bij het oogsten blijven de wortels in de grond en vind er geen erosie plaats. Op deze manier blijft de grond vruchtbaar voor de volgende groei en oogst.

# Bamboe groeit razendsnel

Het is de ‘krachtpatser’ van de wereld met zijn groeisnelheid stevent die zo’n beetje alles voorbij van wat er groeit op onze aarde.

Sommige soorten kunnen wel een meter groeien per dag, de meest gangbare groei van de gemiddelde soort is 5 tot 20 centimeter per dag.

Bij het oogsten blijft de wortel in de grond en zal vervolgens weer gaan uitschieten tot een nieuwe plant.
En daar hoeft niets voor gedaan te worden.

# Bamboe producten zijn sterk

Bamboe is een sterk en buigzaam product hierdoor is het dan ook voor veel doeleinden geschikt.

Denk hierbij aan bamboe meubels, kleding van bamboe, bamboe keukenspullen en nog veel meer bamboe producten. Je kunt zelfs al een bamboe tandenborstel kopen!

# bamboe is duurzaam

Na dit alles gezegd hebbende hoef ik niet meer verder uit te leggen hoe duurzaam bamboeproducten zijn denk ik!

Voordelen van bamboe als gewas en bamboe producten

 • Groeit natuurlijk
 • Geen kunstmest nodig
 • Geen gebruik van pesticiden
 • Geen besproeiing
 • Opbrengst is vele malen groter
 • Geen erosie
 • Erg sterk
 • Zacht
 • Goede vochtopname
 • Ventilerende werking

Bij de kleding van bamboe moet wel een opmerking geplaatst worden. Vaak wordt er bij de verwerkingsmethode van bamboe viscose gebruikt en dit gaat in het productie proces voor kleding van bamboe gepaard met chemicaliën.

Ook is er meer energie nodig voor het viscose proces dan bij het produceren van katoen.
Alleen is er voor het produceren van katoen weer meer water nodig.

Bamboe producten in het dagelijkse leven gebruiken?

Er zijn inmiddels ontzettend veel bamboe producten op de markt. Je kunt het eigenlijk niet op noemen
of het is er wel. Je kunt stellen dat bamboe het nieuwe plastic is maar dan wel veel beter voor onze aardbol!

Je kunt hierbij aan de volgende producten denken:

# Bamboe kledingrek

Het bamboe kledingrek is gemaakt van bijzonder sterk bamboe wat gemakkelijk een groot aantal kilo’s gewicht aan kleding kan dragen. Natuurlijk hangt die kleding van bamboe(?) aan bamboe kledinghangers!

Het is bijzonder strak vorm gegeven en het bamboe kledingrek beschikt over 1 of 2 liggers voor het wegleggen van kleding van bamboe(?).

# Bamboe tandenborstel kopen?

De tandenborstel heeft een bamboe handvat, dit handvat is meestal behandeld met een laag die het handvat verhard en waterbestendig maakt.

De haren van de tandenborstel zijn meestal nog van nylon gemaakt ze zijn nog op zoek naar een goed
biologisch alternatief hiervoor.

Het verpakkingsmateriaal van deze tandenborstel is ook meestal van 100% biologische afbreekbaar materiaal.

# Jaloezieën en rolgordijnen

Er zijn al heel wat rolgordijnen van bamboe op de markt. Er is de laatste jaren een enorme uitbreiding gekomen op het gebied van kleuren, dessins en maten. Vroeger kocht je deze in de toko of de oosterse winkel.

Als het gaat om de jaloezieën heb je ook genoeg keuze in allerlei kleuren en maten. Het grote voordeel van deze jaloezieën is dat deze een stuk lichter zijn als de van hout geproduceerde variant.

En dit betekent dan ook dat je boven in het raam een stuk platter geheel hebt zitten. Dus blijft je raam oppervlak groter.
Ook het bedieningsgemak is beter in verband met het gewicht.

# Fietsen

Wist je dat er een Bamboo Bicycle Club bestaat? Echt heel leuk, kun je als je wilt een workshop volgen om je eigen bamboe fiets te maken.

Dit is begonnen in Londen en wordt door steeds meer liefhebbers van fietsen en alles wat daarmee te maken heeft verder uitgevouwen. Over….de wereld fietsen met een bamboe fiets!

Supertof initiatief neem even een kijkje hier …

Nog meer bamboe producten

# Bamboe kledingkast

De welbekende Zweedse meubelgigant heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan. Een voorbeeld daarvan is de bamboe kledingkast Nordiska. Een bijzondere kast in spijlen-ontwerp. Zeer fraai en betaalbaar en dan ook nog een duurzame bamboe kledingkast! Natuurlijk gebruik je in de bamboe kledingkast bamboe kledinghangers!

Naast de bamboe meubelen kop je bij hen ook leuke bamboe keukenspullen en andere bamboe producten voor in huis.

# Bamboe Muziek instrumenten

We kennen allemaal wel de bekende panfluit van bamboe gemaakt. Maar je kent misschien nog niet de bamboe regenbuizen ofwel de Bamboo Rainstick.
Dit zijn grote bamboe stokken waar allemaal kleine steentjes in zitten. Als je de Bamboo Rainstick omdraait dan is het net of het regent.

# Bambooe Speelgoed

Als het gaat om speelgoed is er inmiddels zoveel te krijgen dat je je afvraagt waarom men nog plastic speelgoed koopt. Zeker met de wetenschap dat bamboe afbreekbaar is en plastic niet.

Het kost niet heel veel moeite om een leuk bamboe stuk speelgoed te vinden. En ja, misschien is het een beetje duurder maar denk aan de toekomst van het kind waar je het stuk speelgoed voor koopt!?!

# Bamboe Keukens

Inmiddels is er ook al keuze in bamboe keukens. Je hebt bamboe keukenfrontjes, bamboe werkbladen en allemaal duurzaam vervaardigd.

Je zet wel echt iets speciaals in je huis met een bamboe keuken. En je draagt ook bij aan een duurzaam leven en dat straal je dan ook direct uit aan je familie en vrienden. Vul je bamboe keuken aan met allerhande bamboe keukenspullen!

# Bamboe Steigers

Ja, zelfs steigers worden van bamboe gemaakt. Dit is in de landen als India, Japan, China en Thailand al een eeuwen oud begrip. Voor ons westerlingen ziet zo’n steiger van bamboe er misschien wat minder professioneel uit maar het uiteindelijke doel wordt probleemloos bewerkstelligt.

# Yoga 

Ook op het gebied van yoga is er veel te krijgen dat uit bamboe is vervaardigd.
Je kunt hierbij denken aan yoga kleding van bamboe, yogamat en yogablok.

Voor meer sporten zijn kleding van bamboe verkrijgbaar, denk aan de bamboe paardrijbroek! Wil je nog meer weten over paardrij kleding lees dan ook de review over Horze.

# Bamboe Kleding dames en bamboe kleding heren

Dit heb ik al eerder genoemd bamboe kleding! Je kunt inmiddels al een leuke collectie Bamboe kleding voor dames of bamboe kleding voor heren in je bamboe kledingkast(?) hebben hangen. Van broeken, jurkjes, shirts, sokken tot aan ondergoed. Ook voor dekbedden, kussens en ander beddengoed is er genoeg te krijgen.

Het is een duurzaam product net zoals duurzame katoen dit kun je ook lezen in de review over SKOT!

Bamboe boxershorts

Interieur design en Bamboe

Een trendy interieur van Bamboe is momenteel net zo hip als de vintage look. Duurzaamheid is het woord van de laatste jaren en terecht. Je kunt bamboe producten overal in je interieur terug laten komen. In je meubels, op de vloer of het plafond.

Ook qua bouwen zijn er verschillende materialen uit bamboe vervaardigd te verkrijgen. Wat denk je van een bamboe pergola in je tuin of een bamboe bed. Heerlijk tot rust komen in oosterse sferen.

Het is een mooi product en je raakt er niet over uitgeschreven. En wat bovenal bijzonder is aan bamboe producten dat je bijdraagt aan een ecologisch leven.

Conclusie

Ik kan niet anders zeggen dat ik hoop dat we er allemaal ons steentje aan gaan bijdragen dat bamboe producten nog veel meer in ons systeem gaan zitten. En dat we binnen nu en vijf jaar een enorme grote stap hebben gemaakt voor alle volgende generaties.

Wil je nog meer weten over bamboe lees het hier.

Vind je het leuk om meer te weten te komen een Reiki cursus? >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *